Na sedežu Obrtne zbornice Slovenije – OZS se je včeraj odvijala okrogla miza, na kateri so predstavniki bavarske, hrvaške in slovenske zbornice spregovorili glede prihodnosti zbornične ureditve.

"Ne smemo razbiti tega zborničnega sistema, če želimo zaščiti slovensko obrt in male podjetnike. V času gospodarske krize najmanjši gospodarski segment potrebuje še več pozornosti in še bolj učinkovito zastopanje interesov. Verjamem, da bo Vlada trezno premislila o spremembah Obrtnega zakona in na koncu sprejela pametno odločitev, ki bo v korist tako gospodarstvu, državi kot slovenski družbi v celoti," je o glede nekaterih strukturnih in zakonodajnih sprememb OZS povedal prvi mož zbornice, Štefan Pavlinjek.

"Vse prevečkrat poenostavlja vprašanje obveznega ali prostovoljnega članstva"

Rdeča nit srečanja je zajemala področje obveznega članstva, ki ga obrtniki na nedavnem referendumu zavrnili. Po besedah predstavnikov zbornic je bilo pri argumentiranju za prehod na neobvezno članstvo zajetih premalo pozitivnih točk, predvsem pa negativnih predlagane oblike obveznega članstva, ki naj bi v prihodnosti bistveno oslabila položaj slovenskega gospodarstva na področju zastopanja interesov pred državo. Predstavniki OZS so ob včerajšnjem srečanju izpostavili dejstvo, da se o trenutno aktualnem vprašanju glede obveznega članstva prepogosto "poenostavlja vprašanje obveznega ali prostovoljnega članstva. Temeljno vprašanje po mnenju OZS namreč je, ali država potrebuje zbornico ali ne," so še zapisali na strani OZS.
 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
artur

Ajde OZS ne bluzite. Da je GZ ukinoka obvezno članstvo ste to podperali zdaj pa proti bršete, ka te si menje pejnez lejko izplačevali. Kakšen hasek ste pa napravili za večino članov??????? Rajši čimprej spelajte to do konca, pa de se vidlo kelko de jih še v zbornici.

maksim

A se ni članstvo odločilo drugače? Škoda je takih člankov,v katerih imajo glavno vlogo tisti, ki v bistvu nimajo podpore.

Vipko
artur

Vej pa nišče ne pravi, ka te zaperali OZS. Samo te pač meli menše članstvo, kakšnih 50 recimo

BB

50 He,he

Big Bucks are flying away, away, away... :)

dexter

maksim, navadi se na tou.... tüdi našo državo vodijo tisti keri v bistvi nemajo podpore.... neven zakoj bi bilou v ton primeri z OZS tou sporno. :)

kanžor

ali nemre se sprijazniti z resnico ka so izvolili dobrovoljno članstvo v OZ .najbole se trga Pavlinjek tou pa zatou ka nede več korito tak puno ger je iz nje đo .cejli cajt samo un pametuje in predlaga ponovno obvezno članstvo
rejsan si je bougi pa venda ne vej

przelmuding

Bojijo se ka si nedo več telko pejnez talali na račun obrtnikov keri nika nemajo od toga. Referendum je doloučo ka nede več ovezno članstvo, zdaj pa banda pa na silo nikaj dela.

slavko1958

Marsikateri obrtnik od OZS ni imel nič, samo to da je plačeval, vsi bi samo bili predsedniki delali pa nič.

just_a_cook

Če se že gremo nekšo tržno gospodarstvo, potem se tudi zbornica mora tako obnašati. Ima vso možnost, da ponuja svoje storitve tako dobro in po tako dobri ceni, da bo vsak obrtnik v tem nekaj videl in se včlanil.

Podobno kak AMZS. Tisti, ki v tem vidijo prednosti se včlanijo.

przelmuding

Ka ti pa lejko Pavlinjek ponudi. Pejneze grabi, tou je edijno.

bojbobi

Poglejte,kako se kolca gos. Pavlinjeku po OZS ,da še zdaj razpravla o obveznem članstvu in ne more verjeti,da smo se člani OZS že izrekli za prostovoljno članstvo in,da je njegov kult osebnosti,ki ga je gradil s statutom,kakršen je pač ustrezal vodilnim na OZS padel.
Prepričan sem ,da minister Žerjav ne bo snedel svoje besede in se obrnil proti volji članstva OZS

Starejše novice