Nekdanji direktor Mure žrtev oboroženega ropa.

Minuli ponedeljek naj bi neznani storilci oropali Boruta Meha, nekdanjega generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne, Preventa Globala in Mure. Po ropu je ta potreboval zdravniško pomoč, grozili naj bi mu tudi s pištolo.

Dogodek je za Siol potrdil sam Meh, vendar več podrobnosti ni bil pripravljen razkriti. Ker preiskava še vedno poteka, pa so z informacijami skopi tudi pri policiji, ki storilcev zaenkrat še ni našla.

Enourna drama

Po pisanju Siola, ki navaja več virov, naj bi v ponedeljek, nekaj po deseti uri zvečer v družinski hiši Mehovih v Škalah pri Velenju pozvonil mlajši moški. 

Vrata je odprl Meh, nakar naj bi iz teme skočila še en moški in ženska. Zbili naj bi ga na tla, nato pa vstopili v hišo, kjer so v nekdanjega direktorja Mure uperili pištolo, mu grozili s smrtjo ter od njega zahtevali zlatnino in denar. Roke in noge naj bi mu zalepili z lepilnim trakom. 

Drama je traja približno eno uro, preden je v hišo prispela Mehova soproga, storilci pa so pobegnili z ukradeno zlatnino. Kriminalisti so na kraj dogodka prispeli nekaj minut zatem.

Kljub temu pa zaenkrat ni indicev, da bi bil rop povezan s katero od njegovih nekdanjih ali sedanjih funkcij.

Dogodek nepovezan s funkcijami

Spomnimo, da je bil Meh, v minulem desetletju eden najpomembnejših gospodarstvenikov v državi, za predsednika uprave Mure imenovan leta 2002, pet let pozneje pa je prevzel vodenje Prevent Globala in se kasneje znašel še na več vplivnih položajih.

Policisti so namreč na območju celjske policijske uprave v minulih dveh tednih bili priča še enemu po opisu zelo podobnemu ropu.

Poleg tega pa je Mehova žena pred dnevi v velenjski poslovalnici Abanke opravila večji prenos sredstev na drugo banko. To bi lahko opazili omenjeni storilci, ki so se z ropom morda želeli polastiti prav tega denarja.  Uslužbenci poslovalnice zaenkrat sicer niso bili zaslišani.

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

......... je bil Meh eden najpomembnejših gospodarstvenikov v državi ......... ????!!!!!!!!! Se ne čudite, da je toliko podjetij " vrag vzel ", če so naše gospodarstvo vodili takšni "pomembni gospodarstveniki " !!!!!!!!!!!!!!! Tudi Muro je " čudežno rešil " !!!!!! Na bruhanje mi gre, ko o takih ljudeh hvalospeve berem !!!!! Nizko smo padli, težko se bomo pobrali.

Pahott (nepreverjen)

S težkim srcem, ampak moral sem ti dati plus. Problem naših "gospodarstvenikov" z državnim premoženjem je neodgovornost. Nobeden ne odgovarja pol piz..de. Svira se jim za vse. Iz enega pogorišča idejo na drugo , itd... nega kazni, nega odvzema premoženja... me zanima kak bi gospodarili, če bi meli v glavej ka lejko vse zgibij oz. njemi vse zemejo, kak je to pri privat firmaj.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Sam pa sem ti dal minus. Ne vem, če je bil ravno Meh krivec za propad Mure? A se ni kalvarija začela že prej?

Po športno, a bo sedanji trener ?Olimpije v košarki Zoran Martić kriv za še en sezonski fijasko, če točno vemo, da ta "institucija" životari že desetletje in je obsojena na propad? Po mojem mnenju... je bilo podobno z Muro?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Truplo, pa saj ta kreten nič ne razume, on samo nekaj piše...
Njegova kredibilnost nula!

In reply to by Truplo

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Da ti bo lažje, ti bom omenil še dva " čudežna rešitelja " Mure: STARMAN in HUBER. Ti lahko še kakšnega dodaš ! Bodi enkrat konkreten - priimek - ne palamutiti brez veze !

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Meh ni prišel v Muro in ostale firme, da jih reši. Prišel je z nalogo, da ta podjetja oropa in jih spravi cugrund. Nekakšen likvidator. Bilo bi zanimivo videti kdo so danes lastniki počitniških kapacitet MURE in kako so prišli do njih.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Murina STANOVANJA si izpustil ! Mura je imela veliko, veliko stanovanj. Kdo jih je poceni kupil ? Delavkam in delavcem pa ne plač ne odpravnin. Svinjarija !!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Občina M sobota in ostali naši so kupili dobra stanovanja.Ge so pa bilij kakše socijalne probleme notri pa ge so bila stanovanja uničena so pa na javni dražbi običnome narode ponudili. Pa tej obični lidgej ka so kupili tej stanovanja so jih tudi nej glij preveč pocejni dobele

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Kerlko ges znan, je 7 stanovanj kupil Tujec pijanček!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Horvatov Jožek morda ve.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ti res... ničesar ne razumeš, a? Ne tu, ne pri večini tem!

Da je nekdo rešitelj je bila samo bombica, kakor temu pravimo. Nekoga so morali nastaviti, da je vodil pač tisto, kar je še obstajalo. Tako Starman, kakor Huber, Meh... so vedeli vnaprej, da vse propada. Tam so bili samo zato, da ni propadlo še prej, da je bilo morda mogoče kaj rešiti, nekaj poslov delati naprej in čeprav hipotetično ni bilo dobička, so vseeno delavci še dobivali plače.

Spet po športno: enako je z ?Olimijo (niti več ne vem, kdo je glavni sponzor). Igrajo, vsako leto tonejo, navijače in športno javnost za zaslepljajo s trdivami, kako se dolg zmanjšuje (to že vsaj deset let, pa nič od tega) in da bo naslednja... če že ne ta sezona... Za sedaj verjetno, tako se govori, dolg ostaja dolg, nekaj igrajo, čeprav čedalje slabše, vseeno pa nekaj košarkarjev služi plačo. In nekaj gledalcev pride... katerim je verjetno že itak vseeno. A ni podobna zgodba z Muro?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sem ti lepo napisal, da ne PALAMUTI ! Imena ali pa utihni !

In reply to by Truplo

Olosh (nepreverjen)

Palamuti. To je kakšna nova beseda ka si jo gnes izumo pijanec? :D Kelko kratkih je gnes spadnolo?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Bojan Starman se je, ko je bil direktor Mure, v starosti 60 let ! vsak dan vozil na delo in z dela več kot 450 kilometrov daleč ! Verjetno je preveč energije porabil za vožnjo, zato mu v podjetju ni šlo najbolje. Truplo, kaj praviš ?

In reply to by Truplo

partizanka -ge… (nepreverjen)

jaz mislim, da sta bila zlikovca damjan in jure,,zoki pa je stražil

kanžor

Z njegovo pomočjo so Muro potopili 100 %

kanžor

Ta je bole prvo aprilska

joško1 (nepreverjen)

Mogoče bojo z ukradenim nakazali za neplačane prispevke.

Bivsa delavka Mure (nepreverjen)

Mi smo se vsaki den znova počutili oropane,da smo se delali...na konci pa smo bili oropani se pri odpravninaj....točno tak,kak se on zdaj počuto,smo se mi...z pištolo na sencaj

black panter

boli me đoko za njega pa vse murine direktore,banda lopovska

Vipko
Truplo

Koliko so bivši direktorji Mure spokradli ne vem, če sploh kaj? Je kateri na sodišču zaradi tega?

Mura je pač ostanek socialističnih časov, golomazna tovarna, katera je pač vse, kar so zajebali v long poslih, poslala proti jugu bivše države in tudi vse prodala. Dolga leta je živela na račun tečajnih razlik, nekega dne pa več ni šlo: preveč zaposlenih, premala dodana vrednost, baje so zelo šepali z marketingom... in tu je bilo konec, vsaj po mojem mnenju? Vprašaj, napiši kaj več ali moje zanikaj, če pač ni točno.

In reply to by black panter

čarni vrag (nepreverjen)

Koliko so bivši direktorji Mure spokradli ne vem, če sploh kaj? Je kateri na sodišču zaradi tega?

Ti si pa jako slab poznavalec naše realnosti. Ja šteri direktor je na sodišči? Sodišče je zato, ka preganja nižjo klaso, delavce pa kmete. Enomi ka je bil dužen 145 Eur so prodali kučo, Vrhuncu pa so dosodili 500 Eur kazni, čeglij je nepravilno izginilo 70 milijonov.

In reply to by Truplo

KOMUNAJZAR (nepreverjen)

čarni vrag-si ti že od malega nor ali te janša plačuje za to da se nor delaš

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Čarni vrag: dal sem ti plus... ne strinjam pa se, da sem ravno slab poznavalec realnosti. Vseeno, tu in tam tudi kakšnega pri koritu dajo na sodišče. Če tega ne potrdiš, si ravno ti kontra... slab poznavalec naše realnosti, he, he...

Sicer pa poglejmo vsaj dolgoletnega, starega direktorja Mure, torej Boža Kuhariča: nikoli nisem slišal, da bi bil glede teh zadev on sporen? Po letu 1991 pa ja ni bil tak režim, da nekdo ne bi smel reči, poglejte, Kuharič pa krade, je kradel, bo še kradel ipd...? Jaz vsaj glede njega in večine njegove ekipe enostavno pravim: v novih razmerah, v novih okoliščinah enostavno več niso bili sposobni voditi tako podjetje, ga počasi zmanjševati na manjše dele in pridobivati tudi za te kakšna drugačna dela, ne samo, da se je šivalo za Boss? Mura bi naj v najboljših časih baje zavrnila Audi glede šivanja avtomobilskih prevlek? Po mojem bi se taka dela v novih časih lahko našla... le enostavno povedano, niso bili sposobni več poiskati poslovnih partnerjev, ker so celo življenje živeli v srajcah, kravatah, oblekah...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tej so pa novi prišli in dokončno potopili Muro , delavce in delavke pa poslali na cesto brez plač in odpravnin ! Truplo - to je uspeh po tvojem ? Glede Starmana ( SDS ) in njegovih več kot 450 km dnevno nisi odgovoril. Nimaš odgovora ? Po mojem je bila Mura načrtno potopljena ! Jebe se bogatemu kapitalistu za ljudi ! To bi pa že moral vedeti !

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Nisem odgovoril niti za Hubra, pa Meha in še koga glede raznih namigovanj. Tudi nisem vedel, da se je Starmanvozil v službo, ampak si izgleda našel samo njega, ker je bil ali je pač član SDS? Mu je pač nekdo dovolil, drži pa, da to ni bilo ravno smoterno? Bolj bi bilo, če bi mu stanovanje pač plačali oz. tisti dodatek za ločeno življenje. Jaz sem si moral v Ljubljani stanovanje poiskati sam, banka pa je primaknila, sicer dovolj, za te reči. Niti pomislili niso, da bi se vozil vsak dan iz Sobote v Ljubljano in nazaj. In resnici na ljubo...niti se mi ne bi dalo.

Jebe se bogatemu kapitalistu za ljudi? Ja, pri nas in večini postkomunističnih držav res... ker so papitalisti večinoma nekdanji pripadniki strank, katere so maltretirale desetletja ljudi. Ali pa prvi potomci... z dobro napolnjenimi glavami o tem, kako je nekdaj lepo bilo. To velja tudi zate! Zakaj pa potem kapitalistična ureditev, sicer so tudi težave, kakor povsod, že desetletja dobro funkcionira v zahodnih državah. Tudi v Ameriki... so zadovoljni, ne sicer s Trampom, ampak pokazatelji govorijo, da je brezposelnost najnižja, plače rastejo, proizvodnja se seli nazaj na celino in še kaj. Zakaj tega tvoji postkomunjarji niso sposobni izvesti?

Zdaj pa k moji realnosti: lepo gledat tv, skoke, nekaj pojesti, potem grem fotografirat eno tekmo in mislim, da je vse pametneje, kakor tebi odgovarjati večinoma na bedaste trditve.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Truplo, zdaleč je Amerika nej to, ka tij po TV vijdiš!!!

In reply to by Truplo

butalec (nepreverjen)

Truplo, če bi Audi določenin osebkon sponzorejro Audije, bi njin še kuplunge, nej samo sedeže šivali.
Či pa nej, pa nej!!
Sicer bi pa itak vse tristo vragon šlo!

In reply to by Truplo

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

čarni vrag ne laži in zavajaj !!!!!! V zaporu so: Bavčar, Šrot, Kordež, Tovšakova, Časar, .............. bil je tudi Černigoj, ....... Je pa res, da je en človek po mnenju nekdanjega US preveč pomemben za demokracijo in ne more sedeti v zaporu, ker je brez njega demokracija v Sloveniji ogrožena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Še sem zraven: zakaj si tako trmast? Kakor še nekaterim, tudi njemu niso do sedaj ničesar dokazali. In velikokrat sem tudi napisal, da se z njim ne strinjam, da stranka SDS zaradi tega žanje slabše rezultate... skratka: levici paše, da je Janša zunaj, pa ti to priznal ali ne! Tako, da brez veze stalno omenjaš Janšo... obrni se na svoje (pa ne mi, da nisi ne levi in desni) in jim malce zagrozi, naj že enkrat pošljeno oz. obsodijo Janšo tako, da se ne bo več mogel pritožiti niti zajcu na njivi, kateri pridno hrusta repo ali zelje. Je jasno? Pa ne odgovarjaj, ker si že dolgočasen.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Se motiš. Veliko so mu dokazali. In tudi precej kazni je plačal. Nekaterih pa ni hotel, zato so mu rubili od plače ! Tisto, da levica rabi Janšo, da zmaguje na volitvah - se popolnoma strinjam s tabo. Še ena stvar - z določenimi papirji, ne glede na to, na kakšen način si prišel do njih, lahko marsikoga držiš v šahu ! Pa lep dan.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Dokazali so mu pač take reči, kot v primerih, ko je imel dolg jezik in še kaj. V glavnem, čeprav je bil v zaporu je on dokazal, da zaradi tiste zadeve pravno gledano tja ne sodi in še odkškodnino bo skasiral. Tako, da se bolj motiš ti.

O ostalem se pa popolnoma tudi sam strinjam s tabo. Redko, ampak tudi to velja, he, he!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

Vse povsod ,kjer je bil direktor je propadnolo tak je bil dober

kokomoko (nepreverjen)

Lopovi pokradli lopova

goostt (nepreverjen)

Tudi "barbija" se je prišla pred MURO slinit o zdravi jedrih !

In reply to by kokomoko (nepreverjen)

kanžor

goostt ........ Prav maš še njemi trbej po tikvi dati pa ga zvezati in nekam odšlepati

In reply to by goostt (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Vse skupaj je bilo zelo dobro načrtovano skupaj z US sodnijo nasploh , policijo, kriminalisti z vsemi deležniki, ki so sodelovali v kraji koliko že 90 mrd.EUR je izpuhtelo pa nikomur nič za 100EUR ti prodjo hišo pod 50% vrednosti to je evropsko po črki zakona -katerega žal nima odgovora niti sodnija tako, da ostane samo taka kot je bila ubrana v tem primeru ENKRAT BO TUDI TEM SVINJARIJAM KONEC?

butalec (nepreverjen)

Čardo, ka si tij ščel povedati?

In reply to by čardo (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Pravo san ka so vsen vkradnoli skupno lastnino, zdaj pa pomali pridejo na vrsto tisti keri so tao delali s pomočjo tistih,ki bi mogli tao preganjati zato se naj ne čudijo ka de več toga?

In reply to by butalec (nepreverjen)

Vipko
Truplo

To, da je prodaja hiše zaradi dolga 100 eur po črki evropskih zakonov ne drži, vsaj mislim. Kolikor vem, je Evropsko sodišče za človekove pravice naložilo zaradi ravno tega primera solidno kazen in plačilo odškodnine Sloveniji?

Pravica je sicer počasna, ampak to Evropsko sodišče za človekove pravice solidno mlati po slovenskem sodnem sistemu... koliko kazni in v koliko primerih smo že plačali?

In reply to by čardo (nepreverjen)

kanžor

Dobro je tak .Tak trbej vsem ,ki so vzeli delavcem zdaj trbej njim pobrati .Škoda ka so ga nej kama v šumo zavlekli in tan püjstili .Mnoge je pustil brezi dela in niso se mu smilili tak se mi on ne smili

butalec (nepreverjen)

Evo, lepo bi bilo, če bi to postala slovenska TROJKA in obiskala vse slovenske tajkunčiče!

čarni vrag (nepreverjen)

To so nekdanji delavci Mure prišli po odpravnino.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Na MMC - ju berem, da je stečajni upravitelj prodal skoraj vse nepremičnine Mure in AHA Mure celjskemu privatniku za samo 2 milijona evrov ! Nekdanje delavke in delavci od tega denarja niso dobili ničesar ! Banda, kako dolgo si boste še upali ? Nekoč se bo to nehalo in ne bi bil rad v vaši koži.

bojan2003

to nima veze z muro niti z ostalimi podjetji ampak če bi bil jaz ropar bi tudi šel ropat tja kjer vem da je doma denar....

kanžor

Sigorno se je sposral v lače in tak njemi trbej .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice