Letos bo 58. mednarodni kmetijsko - živilski sejem Agra v Gornji Radgoni potekal od 22. do 27. avgusta.

Prva skrb Pomurskega sejma je zdravje razstavljavcev in obiskovalcev. Zato upoštevajo vsa navodila pristojnih institucij in budno spremljajo dogajanje in informacije v zvezi z zdravstveno situacijo. Hkrati pa si prizadevajo za varno vračanje v novo normalnost, ki bo zagotovila čim prejšnji ponovni zagon gospodarstva, rast obsega zaposlenosti, dobro preskrbo in splošno blagostanje. 

V Gornji Radgoni razmišljajo optimistično

Ukrepi v  zvezi s sejemsko dejavnostjo se sproščajo tudi v drugih državah. To je dodatni razlog, da o poletnih in jesenskih sejmih v Gornji Radgoni razmišljajo optimistično. 

Spodbudno mnenje so dobili s strani Ministrstva za notranje zadeve ter s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

MNZ ocenjuje, da omejitveni ukrepi na področju zbiranja ljudi ter ponujanja blaga in storitev dopuščajo organizacijo poslovnih dogodkov, kot je sejem AGRA. Pri tem morajo zagotoviti spoštovanje navodil in priporočil NIJZ o izvajanju zaščitnih ukrepov. Inštitut za javno zdravje je tudi že pojasnil, katera so navodila,  ki jih je potrebno upoštevati.  

Skladno s priporočili so pripravili natančen načrt sejma AGRA, ki upošteva vse potrebne ukrepe in navodila za varovanje zdravja udeležencev sejma. 

AGRA ostaja v predvidenem terminu

58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020. Pospešeno ga pripravljajo v vseh segmentih, ki so pomembni za normalno delovanje kmetijstva in živilstva in z njimi povezanih dejavnosti. v obdobju po pandemiji. 

Hkrati seveda upoštevajo tudi višjo silo, možnost, da se epidemiološka situacija nepričakovano poslabša in Vlada RS sprejme nove omejitvene ukrepe.

Zaradi navedenega so se odločili, da bo Pomurski sejem v primeru nenadne odpovedi sejma zaradi višje sile, kot je razglasitev epidemije, zagotovil prijavljenim razstavljavcem vračilo plačanih stroškov najema sejemskega razstavnega prostora v skladu s pogoji razstavljanja, ki se nanašajo na primer višje sile. 

Organizatorji so prepričani, da bo kljub ukrepom za varovanje zdravja razstavljavcev, obiskovalcev in drugega osebja sejem AGRA izpolnil najpomembnejša pričakovanja vseh udeležencev, poslovne, strokovne in širše javnosti.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MutomboDi (nepreverjen)

To bomo pa še videli, bi rekel vseMogoči JJ,...

mutovbi (nepreverjen)

verjtno misliš Jaša Jenull alias JJ, alias au, au, auuu

In reply to by MutomboDi (nepreverjen)

Lulek (nepreverjen)

Brez obiskovalcev

jappp (nepreverjen)

Kumaj čakan ka iden ka dan 15€ za vstopnino pa 15€ za eno porcijo čvapov pa pijvo. Aja pa san pravo ka smo 3je? Ite na agro je kak 2 dnij v hoteli.

kemtov (nepreverjen)

na temn sejmu so vsi, samo tisti ne ki se ukvarjajo s kmetijstvom, mogoče razen kulakov.

Starejše novice