V lendavskem podjetju Virs, ki je specializiran dobavitelj opreme za varjenje in rezanje, so odprli novo poslovno proizvodno halo, v velikosti nekaj manj kot tisoč kvadratnih metrov.

Vrednost investicije je milijon evrov, kjer je znašal delež lastnih sredstev 40 odstotkov, 35 odstotkov predstavlja dolgoročni kredit in 25 odstotkov nepovratnih sredstev iz sheme državne pomoči za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanja novih delovnih mest v Pomurski regiji. V sklopu nove investicije so tako zaposlili šest dodatnih oseb.

Inteligentne varilne linije 

Gre za uvedbo programa inteligentnih varilnih linij za varjenje nestandardnih izdelkov velikih dimenzij, ki so plod lastnega razvoja in uspešnega dolgoletnega poslovanja. Z novim programom bo Virs postal pomembno konkurenčno podjetje tako na domačem kot na tujem trgu.

Nov program varilne tehnike bo omogočal sestavo večjih, kompleksnejših in težjih izvedb strojev in s tem tudi rast konkurenčnosti podjetja na domačem trgu. 

Direktor podjetja, Renato Pahor je ob tem dodal, da pričakujejo dvig tržnega deleža doma, kar bo vplivalo na boljši prodor tudi na mednarodni trg. Nove kapacitete bodo omogočale vpeljavo proizvodnje strojev in naprav dimenzij dolžine 25 metrov, višine 6 metrov in teže sestavnih delov do 10 ton.

Tudi prokurist podjetja Aleš Puklavec je povedal, da bodo večji sistemi, ki jih bodo ponujali, dosegali višjo dodano vrednost, saj je proces tehnološko zahtevnejši, hkrati pa je v tem segmentu manjša konkurenca. Nove kapacitete bodo povečale tudi zaupanje kupcev, saj bodo lahko vse proizvedene sisteme, pred dobavo končnim kupcem, preizkusili in tako dodatno povečali konkurenčnost

Podjetje Virs je v letu 2015 ustvarilo 2,8 milijona evrov skupnih prihodkov, v letu 2016 pa predvidevajo obseg poslovanja še povečati. Načrtovano naj bi obseg poslovanja dosegel okoli 3,4 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
koki (nepreverjen)

Ali so vsi biznismeni tak šalabajzarsko oblečeni,zamazani čevlji, sončne očala v oblačnem vremenu, izgledajo kak kakšni smotkoji.

Rost (nepreverjen)

No, gospodje so celo zelo enotno oblečeni, barve firme -kravate. Očala pa zgledajo dioptrijska z zatemnitvijo stekel na dnevni svetlobi. Potrudili so se.

kranščak (nepreverjen)

Koki, ka si z lejvof nugou vstano?

Starejše novice