V Biotermah Mala Nedelja so včeraj slovesno odprli glamping naselje Sončna dolina, ki zaokroža dvaindvajset luksuznih mobilnih hišk in enajst luksuznih šotorov.

Ob odprtju glamping naselja je zbrane nagovoril tudi premier Miro Cerar, ki je poudaril, da je Slovenija pridobila nov turistični biser v neokrnjeni naravi v osrčju Prlekije.

Cerar se je ob tej priložnosti dotaknil rekordnih rezultatov, ki jih Slovenija niza na področju turizma. Ti so po njegovi oceni plod dela vlade in inovativnih turističnih destinacij, kot so Bioterme Mala Nedelja.

Slovenijo je lani obiskalo rekordnih 4,318 milijona turistov, ki so ustvarili 11,179 milijona prenočitev. Obisk se je v primerjavi z letom 2015 povečal za 9,9 odstotka, nočitve pa za 8,1 odstotka.

Dobre rezultate slovenski turizem beleži tudi letos. Kot je še tvitnil predsednik vlade, tudi letos pričakujemo rekordno leto. V prvih devetih mesecih je država naštela 3,8 milijona turistov, kar na letni ravni predstavlja 14-odstotno rast, medtem ko je bilo nočitev s skoraj 10 milijoni 12 odstotkov več kot v prvih devetih mesecih lani.

Luksuzne mobilne hiške in luksuzni šotori v Sončni dolini, vsi sprejmejo med dve do šest oseb, so opremljene z notranjo opremo, ki zagotavlja najvišjo raven kakovosti bivanja. Dodano vrednost kakovosti bivanja pa nudijo tudi zasebne lesene kadi z geotermalno vodo, nameščene na terasi določenih namestitvenih enot. Gostom glampinga bo od pomladi prihodnje leto na voljo tudi biološki plavalni bazen, piše na spletni strani Bioterm.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
frediček (nepreverjen)

vse pohvale!!!...za ambicioznost..glede na odmaknjenost od Slo..centralizma.

oj-oj (nepreverjen)

čestitke pa pohvale na pridobljenon! rad hodim v malo nedelo se kopat ali ne razmin ka je cmerar pripomogo k tome projekte?

Starejše novice