Javni stanovanjski sklad Mestne občine Murska Sobota je objavil Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem 2019.

S stanovanjsko problematiko se pri nas še vedno soočajo številni posamezniki in družine, o čemer priča tudi veliko povpraševanje po neprofitnih stanovanjih. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Murska Sobota praviloma enkrat letno objavi javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, in ravno pred kratkim je izšel razpis za leto 2019.

V najem razpisanih 35 stanovanj

Kot je razvidno iz objave na občinski spletni strani, so za oddajo v najem razpisali 35 stanovanj, ki bodo uspelim upravičencem dodeljena na podlagi prednostnih list. Stanovanja bodo oddana v najem postopoma, kakor se bodo sproščala, predvidoma v letih 2020 in 2021. 

Oblikovane bodo tri ločene prednostne liste:

  • Lista A1: 10 stanovanj za prosilce, ki imajo enega ali dva člana
  • Lista A2: 15 stanovanj za prosilce, ki imajo tri člane ali več
  • Lista B: 10 stanovanj

Najemnina od slabih sto do dobrih dvesto evrov

Cene najemnin se glede na trenutna določila in predpise v mesecu aprilu gibljejo med 96,92 evra in 204,41 evra, vsa stanovanja pa so namenjena prosilcem, katerih neto dohodki njihovih gospodinjstev v letu 2018 ne presegajo določenih odstotkov:

  • Lista A1 in A2 – Prosilec je upravičen do dodelitve neprofitnega stanovanja v najem, če je prosilec v času razpisa v delovnem razmerju ali je prejemnik pokojnine ali ima zagotovljeno trajno socialno denarno pomoč in če dohodki njihovih gospodinjstev v letu 2018 ne presegajo v spodnji tabeli določenih odstotkov od povprečne neto plače v državi, ki je v tem obdobju znašala 1.092,47 evra.
  • Lista B – Prosilec je upravičen do dodelitve neprofitnega stanovanja v najem, če je prosilec v času razpisa v delovnem razmerju ali je prejemnik pokojnine in če dohodki njihovih gospodinjstev v letu 2018 ne presegajo v spodnji tabeli določenih odstotkov od povprečne neto plače v državi, ki je v tem obdobju znašala 1.092,47 evra.
Vir: murska-sobota.si

Pri dodelitvi neprofitnega stanovanja v najem imajo prednost prosilci, ki imajo slabše stanovanjske razmere, večje število družinskih članov, ter živijo v slabših socialno zdravstvenih razmerah, mlade družine in mladi, družine z večjim številom otrok, invalidi in družine z invalidnim članom, družina z manjšim številom zaposlenih, državljani z daljšo delovno dobo, žrtve nasilja v družini in osebe s statusom žrtve vojnega nasilja.

Upoštevali pa bodo tudi dobo stalnega bivanja v soboški občini in doseženo stopnjo izobrazbe.

Vloge sprejemajo do 14. junija

Obrazci za vloge, ki jih sprejemajo do vključno 14. junija letos, so na voljo v vložišču Mestne občine Murska Sobota, na Javnem stanovanjskem skladu in na spletni strani. Vse kriterije, pogoje in dodatne informacije sicer najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
egrgreg (nepreverjen)

tak slabo ide oddaja stanovnaj ka do zaj neprofitna?

pepi1951 (nepreverjen)

No DF končno so stanovanja v MS za nebogataše.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

SIROTINJA I BOGU SI TEŽKA

Starejše novice