Carthago d.o.o.: slovensko-nemška zgodba o uspehu praznuje 10. obletnico

Nemško podjetje Carthago zaseda vodilno mesto v Evropi med proizvajalci prestižnih avtodomov s svojima znamkama Carthago in Malibu. Pomemben delež pri tem ima hčerinsko podjetje Carthago d.o.o. s svojo proizvodnjo v Odrancih na severovzhodu Slovenije. 

Minulo leto sta se znova povečala tako promet, kot tudi število zaposlenih na rekordne vrednosti. V okviru velike svečane prireditve so praznovali zaposleni skupaj s pomembnimi predstavniki politike in gospodarstva deseto obletnico njihovega modernega obrata.

Odprtje nove hale z gala večerjo

Ravnokar dokončana nova proizvodna hala je služila kot prireditveni prostor za svečano prireditev. V bistvu to ni tako nenavadno, saj se od ustanovitve podjetja leta 2006 lokacija nenehno širi, izgrajuje in modernizira z najnovejšo opremo. Proizvodna tehnologija na področju proizvodnje avtodomov je v koraku s časom in modernizacijo.

Čustven začetek prireditve je pričaral godalni kvartet Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Po kratkem glasbenem vložku je zbrane goste pozdravil ustanovitelj in lastnik Carthaga Karl-Heinz Schuler. V svojem govoru se je spomnil mejnikov razvoja Carthago in je bil poln hvale glede velike motivacije in navdušenja zaposlenih v Odrancih. V nadaljevanju so besedo predali vabljenim predstavnikom politike.

Tako slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek kot tudi župan Občine Odranci Ivan Markoja sta poudarila predvsem partnersko sodelovanje in pomen lokacije za celotno regijo. 

Ob koncu je 48 zaslužnih zaposlenih prejelo častno zahvalo za desetletno pripadnost podjetju iz rok ustanovitelja podjetja Karla-Heinza Schulerja in direktorice Sandre Županec.

Prireditvi so poseben pridih dali tako pomembni politični in gospodarski predstavniki kot tudi nemški veleposlanik, Klaus Riedel.

Presenečenje večera: premiera pesmi Carthago-Song

Pred samim začetkom gala večerje, je voditeljski par napovedal še presenečenje: prvič je bil javnosti predstavljen samo za Carthago napisan in produciran Carthago-Song

Avtor in iniciator pesmi je sodelavec iz Carthagovih lastnih vrst, gospod Robert Vöröš, skupaj s Carthago-Band-om, katerega član je mimogrede tudi direktor tehničnega področja, Anton Fetscher. Pesem je bila sprejeta z bučnim aplavzom prisotnih.

Novi rekordi pri prometu, izdelkih in številu zaposlenih

Številke govorijo zase: v poslovnem letu 2017/18 je Carthago d.o.o. imel 180 milijonov prometa, znatno povečanje napram letu poprej, za približno 20 odstotkov. Prav tako se število zaposlenih približuje rekordni meji. Trenutno znaša 770 sodelavcev in je s tem naraslo v zadnjih treh letih od maja 2015 z 466 za več kot 65 odstotkov.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Boljša služba (nepreverjen)

Koliko pa so kaj plače v Carthago-ji, ker iščem drugo (boljšo) službo...

:) (nepreverjen)

Ostani, kjer si

In reply to by Boljša služba (nepreverjen)

Xyt (nepreverjen)

Od 700-800€

Boljša služba (nepreverjen)

Ok, hvala za informacijo...predvidevam da je (700-800€) NETO znesek ali ?

In reply to by Xyt (nepreverjen)

gost121212112 (nepreverjen)

lahko je na račun delavcev služiti in gostiti gala večerje.

Kapitalist2018 (nepreverjen)

Dajte odpoved ce vam ne pase.

goostt (nepreverjen)

Ne morem, nimam kam iti !

In reply to by Kapitalist2018 (nepreverjen)

Gfrt (nepreverjen)

Te pa ne jamraj, pa boj hvaležen ka ti carthago davle plačo ka si lejko krüj küjpiš

In reply to by goostt (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Redko kero podjetje v Sloveniji pa da kaj več.. Dajo minimalno koliko zahteva država več jim ni potrebno dati..In kdo je kriv zato?!Naša preljuba Slovenija.
Podjetje je vsaj kaj organiziralo ob obletnici kaj pa ostala podjetja organizirajo?Nic!

btk (nepreverjen)

vseposede je isto, vsa podjetja se samo hvalijo z velkin dobickon, a da bi katero podjetje dvignilo place delavcem in namenilo 1/3 tega dobicka za dvig plac...
posledicno srecnejsi delavec, boljsa kvaliteta oz. vecja produktivnost, pa tudi za firmo ostane se 2/3, ka je cista zadosta..

just my 5 cents

Starejše novice