Nekdanji direktor murskosoboške Komunale Drago Šiftar si je privoščil novo cvetko, nedoumljivo za navadne smrtnike, poroča POP TV. V času bolniške, ki po njihovem poročanju očitno blagodejno vpliva nanj, je uspel spisati doktorsko disertacijo in jo tudi uspešno zagovarjal.

Videvajo ga po lokalih, na mopedu, igral naj bi celo tenis

Če Šiftarja v podjetju že dolgo ni bilo na spregled, pa ga po podatkih oddaje Svet na Kanalu A redno videvajo po lokalih, na mopedu, igral naj bi celo tenis. Za vprašanja novinark oddaj 24UR in Svet Šiftar ni bil dosegljiv.

Osebna stvar zaposlenega

V molk so se zavili tudi v Komunali Murska Sobota, kjer je Šiftar od marca lani svetovalec direktorja. Zadev ne komentirajo, ker da gre za osebno stvar njihovega zaposlenega, še poroča POP TV.

Za Jevška bistveno, da komunala odlično posluje

Z vprašanji o bolniški so se obrnili tudi na župana Aleksandra Jevška, ki je za POP TV povedal, da naj o njegovi bolniški in zdravstvenem stanju odloča medicina in invalidska komisija, o njegovem delovnem razmerju pa direktor podjetja.

»Zame kot župana in predstavnika lastnika podjetja in za občane je bistveno, da Komunala odlično posluje,« je še za POP TV povedal Jevšek.

Ga pa kot župana veseli, da ima Murska Sobota novega doktorja znanosti.

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

No ja, zakoj bi pa mij v Soboti bili drugačni od ostalih Slovenskih občin? Sakši den majo nekšo podobno afero iz kero druge občine. Rejd je ka ednouk tudi mi na vrsto pridemo. Vačik de ge što mislo ka smo mij nekaj ekstra.

PIPISTRELi (nepreverjen)

Sklepajmo što je vse za nikoj v toj državi:
1. JAVNO zdravsto - tej so jemi dali bolniško če glij je zdrav za doktorat delati.
2. JAVNO šolstvo - doktorat je napravo čeglij doktorje pravijo ka betežen.
3. OBČINA - za svetovalca dene betežnoga človeka. Betežna občina, betežen človek
4. SDS in SLS - pravijo ko so desni, te se pa najrajši slikajo z levimo (šiftar in opec z jevškon)Namesto reda majo rajši službe pa debeli tošl.

A79 (nepreverjen)

Zdaj je na bolniški in čaka na upokojitev, ko bo pa enkrat upokojen, pa bo čudežno ozdravel in kot zunanji sodelavec svetovalec za mastne davkoplačevalske € delal v teh istih vodah. Polno je takih prisklednikov.

štejvec je car (nepreverjen)

kda napraviš doktorat iz prisile poabnikov vode da vsaki mejsec javljajo potrošeno vodo in si še s tem delajo stouške in gibijo čas je resnično lejko pomurje sibirija slovenije , vej če bi za koj bil bi bil v lublani , nej ka tu pleve trosi , ka znjij itak nikaj ne raste ,, črpa pa

Gost (nepreverjen)

kak nede slo komunali dobro, ce se vsako leto stroski povecajo. Pa za vsaki k rabis placati!!!!
ME ZANIMLE KELKO KOMENTARJEV BO PADLO POD TO TEMO!????? Ali pa je vsen ok tau:)

šifrar (nepreverjen)

zanimivo.....zdaj, kda je več nej v SDS, je za takšne "rabote" naednouk takšna toleranca, če pa bi še biu tan, bi ga vsi poplüvale....ker pa je Jevškov/Židanov, pa je vse v rejde. Ta dvoličnost nas bou pokopala do amena!!

böltinci (nepreverjen)

Jevšek ne vidi v tem nič spornega, on je zadovoljen da ima regija enega doktorja znanosti več. On je naš, povezani, tu je vse legalno, zakonito, moralno.... Mislen ej, če de te zvoljene še enkrat naslednje volitve te pa tuj...štihec se je kot bivši župan in predstavnik lastnika (če gledan prispevek) že gor vužgo kda se je of z mrliškin avtojon odpelo na nakupe, te pa misle ka je ok če si eno leto in pol na bolniškon...to nemreš vrvate kak so si ljudje različni. Ene so očitno na položajih zato, ka se lejko kak pave okole šopirijo, drugi pa bi dejansko neka radi za javno dobro napravile...oprostite sobota, ali vi ste rejsan v dreke..

BB

Jp, sobota je v veeeelkon dreki s pesekon na čeli :(

Gost (nepreverjen)

Sobočanci ponosni smo lahko na novega dr.znanosti, in našega župana. Juhuhu.

Gost (nepreverjen)

Jevšek: »Zame kot župana in predstavnika lastnika podjetja in za občane je bistveno, da Komunala odlično posluje«

WTF!!!!!!

Nagradna vprašanja ze Jevška (zahtevam javni odgovor):

1.
Kako je poslovanje Komunale lahko odlično, če plačujete trota, ki nič ne dela!

2.
Zakaj Komunala rabi svetovalca, ki ga pred volitvami ni bilo? Kaj svetuje, če ga ni v službi?

3.
Šiftar je imel v času. ko je bil sam direktor non stop izgubo, ki jo je morala pokrivati občina (torej mi vsi). Kaj lahko tak človek svetuje novemu direktorju?

4.
Kdo si je izmislil prej neobstoječe delovno mesto svetovalca direktorja?

Prosim za nedvoumne odgovore na jasno postavljena vprašanja. Lahko bi jih postavil tudi kakšen lokalni medij! Zakaj jih ne, je že drugo vprašanje (sicer vemo odgovor)

Trditev:

1)
s tem ste plačali predvolilne usluge Šiftarja (SDS), ki vas je podprl za župana levice. Enako kot Opecovo (SLS). Njo ste nagradili s pdožupansko funkcijo (vsaj za nekaj časa), Šiftarja pa z uvedno novega delovnega mesta svetovalca direktorja, ki mu ne bo treba delati nekaj let do penzije!!!

2)
G. Jevšek: POSLOVANJE KOMUNALE BI BILO ŠE USPEŠNEJŠE, ČE SI SVETOVALCA DIREKTORJA NE BI IZMISLILI IN ČE NEBI Z JAVNIM DENARJEM POPLAČEVALI PREDVOLILNIH USLUG!!! Cel mandat ne počenete nič drugega, kot z javnim denarjem zasipate vaše podpornike na direktorskih mestih javnih zavodov in služb. Dokazljivo s povečanimi številkami v proračunu za razne mikke, pazuje, RIS-e, Kmice, potapljače, zotke itd...

S svojimi izjavami (kot zgoraj) se zato nehajte norčevati iz ljudi, ki težko sestavijo mesec s svojimi plačami. Z višjimi položnicami nas dobesedno "cecate" za vaše povezovanje povezanih (beri plačevanje predvolilne podpore). Čista uzurpacija oblasti, inšpekcije in sveti zavodov pa raje gledajo vstran, ker "naši" nadzirajo "naše"

figa v žepu (nepreverjen)

župan je zdaj samo potrdo , ha razen njegovega kroga smo vsi ostali bedaki , nimaki , tej z tejmi dohtarskimi nazijvi pa so itak čopor za sebe , seme se je pobralo , zdaj de se pa lujpalo in olje je njihovo , samo uni tega nemrejo razmiti ,. če se glij kitijo z doktori , uni so navadne hibridne golice

joj ojoj (nepreverjen)

ŠTIHEC RAJE NEHAJ KOMENTIRATI IN IDI NAPREJ NADZIRAT (PO POGODBI) VSE POSLE V OBČINI MORAVSKE TOPLICE

cegarD (nepreverjen)

Ka je li vse delo, kda je bil na direktorskon stolčki?! Izplačane malice na bolniški, še kaj?

cegarD (nepreverjen)

*na dopusti

krbrezimena (nepreverjen)

Nekateri so totalno brez morale. Pa ne mislim tega v ednini...

Gost (nepreverjen)

06.10.2016 09:29
Tudi javno podjetje Prlekija je vodo in ciscenje komunalnih vod podrazila za okrog 300%. Prej sem placeval 6-8 eur sedaj pa posiljajo poloznice od 18-20 eur. Prosil sem jih naj mi obrazlozijo in utemeljijo kaj upravicuje tako podrazitev in da do takrat ne bom placal nobene poloznice. Ker nisem dobil nobenega utemeljenega odgovora le neko pisanje, sem jim zagrozil, da bom zacel tudi druge spodbujati k neplacilu, dokler ne dobim utemeljenih odgovorov. Verjeli ali ne v roku par ur sem na dom dobil izvsitelja. Ker me ni bilo doma mi je pisno zagrozil, da bo naslednjic prisel z kljucavnicarskim mojstrom, policijo.... ko bo z sodnim postopkom tako dalec!!!

svetice
06.10.2016 09:40
Uporabniki storitev JP Prlekija, vas pozivam, da ne placujete vec njihovih poloznic, dokler ne utemeljijo te nenormalne podrazitve. Placilo komunalnih storitev ni vzemi ali pusti. Taka nenormalna podrazitev javnega podjetja zelo spominja na STRIZENJE OVC!!! V kolikor si ne zelite biti strizena ali postrizena ovca, JP Prlekija pisno obvestite, da poloznic ne boste placevali, dokler ne utemeljijo, kaj upravicuje taksno nenormalno podrazitev. VEC NAS JE, MOCNEJSI SMO........

delavec 570 € plače (nepreverjen)

Vej pa tomi medvedi nišče nika ne ukrepal gda je po IKEI lejtal z mrtvaškim avtojom in zdaj njemi nišče nika ne de mogel ,ker ga vsi njemu enaki na vseh straneh zagovarjajo .

oneb (nepreverjen)

Pametna poteza.Gospoda nastavijo za v.d. direktorja. Gospod na bolniški, bolniško mu izplačuje zavod, Komunala pa prihrani direktorsko plačo.

Gost (nepreverjen)

Jevšek pred volitvami: "občanom bomo vrnili nasmeh na lica"
Trenutno stanje: Občani smo dobili višje položnice, da si oni lahko omislijo novo delovno mesto svetovalca direktorja

Jevšek pred volitvami: "poiskali bomo dušo mesta"
Trenutno stanje: jevški, đurovi, perhavčke, miloševići, slavinci, gujti, celeci, šiftari itd. se že našli obljubljeno dušo mesto (beri javni denar, ki si ga delijo po svojih javnih zavodih). Nekaj malega (600.000€) pa potrošijo za svoj aviatičarski hobby (Red Bull)

Jevškov predvolilni pofl, mlatenje prazne slame, leporečje brez vsebine se je končalo kot http://www.reporter.si/slovenija/klientelizem-nepotizem-korupcija-v-ob%…

sijo1972 (nepreverjen)

Ko sem videl in slišal izjavo g. Jevška sem pomislil zakoj se mi nej roka posušila kda san ga obkrožil, vendar bilo je sigurno zadnjič, tako da g. Jevšek po naslednjih volitvah papa.

piškot press (nepreverjen)

uredniki piškotarji, že brišete komentarje? Priden. Evo piškotek!

Gost (nepreverjen)

Zaradi škandalozne cinične izjave Jevška (SD), da je on vesel novega doktorja znanosti (za katerega izmišljeno službo, kot nagrado za predvolilno podporo, moramo plačevati višje položnice!!!) ter zaradi neobvladovanja občinske Komunale, bi moral Jevšek odstopiti!

Prav tako bi zaradi nepoznavanje in neobvladovanja razmer moral odstopiti glavni nadzornik Komunale Durić (SD), za vso škodo pa materialno odgovarjati s svojim premoženjem (po zakonodaji). Samo pobasati sejnine ne bo dovolj za to funkcijo!

Rdeča falanga Židan (SD), Jevšek (SD), Đurov(SD), večna direktorica Perhavec (SD), Milošević (SD) itd. nehajte izčrpavati javne finance v MS in se umaknite iz politike. Dovolj je bilo vašega politikantstva! Namestili ste se v udobne direktorske fotelje, si dali takšne in drugačne funkcije, obvezno na proračunski pipici, se redite, modrujete, kadrujete ter se "povezujete". Pokazali ste svoj pravi obraz. Takoj, ko ste prišli na oblast. Boli vas djomba za malega človeka. Kaviar socialisti pač. SD go home!

Admin, zdaj pa hitro (ponovno) brisat ta komentar... Ga bom objavila še tretjič, če bo treba.

KEPA (nepreverjen)

tale človek je hudo bolan

antisijo 2791 (nepreverjen)

ahahahahahahahahahahaaaaa....tij si volo Jevška! Pa ka ti resno misleš, ka smo ostali doj z grujške spadnoli... tebi na čeli pijše: Štihcov san od zibeli do groba!

Gost (nepreverjen)

Kak je te z tejmi kontrolami što je dugo ali pre dugo na bolniškon ?Nišče ga ne kontrolira ?Saj nam enim bi prišli vsaki den dvakrat na vrata takšemi voluhari pa nejdejo ka je tan na ZZZS so isti venda kak Šiftar

Gurmanka (nepreverjen)

No, g. Šiftarja ne poznam najbolje, vem pa, da njegova žena pripravlja izvrstne veganske sendviče in solate! :) Mogoče ima gospod tudi tukaj prste vmes :)

Babi na boco štejvec (nepreverjen)

Nemreš verjet ka se to dogaja.

Uran (nepreverjen)

Če se ima župan, g. Jevšek za lastnika Komunale, živi v zmoti. Komunala je javno podjetje, katerega ustanoviteljica je Občina Murska Sobota. Občina se financira iz toka davkov in pristojbin, ki jih plačujejo občani. Podobno, kot Vzajemna. Lastniki sredstev in opreme so davkoplačevalci in ne župan. Nepovratna sredstva, ki jih občina prejme iz državnih in evropskih skladov pa so namenjena razvoju regije - občine in jih lahko pridobi le občina. Vemo, da je država slab gospodar, po tej poti gre žal tudi naša občina, ki preko nadzornega sveta nadzoruje poslovanje zavodov in podjetij, katerih ustanoviteljica je in pri takih goljufijah gleda proč. Kakšna je dodana vrednost dela tega gospoda, ki je fiktivni zaposleni na Komunali? V podjetništvu takega obnašanja ni. Ve se, da lastnik pričakuje 100% donosnost svojih sredstev in zaposlenih. Bolniške so trn v peti vsakega gospodarstvenika, očitno bi nekdo rabil osnove menedžmenta in organizacije, da vidi kako se ravna z denarjem in zaposlenimi, a kaj, ko poslovanje zavodov in podjetij v "občinski lasti" ne vpliva na dejansko zasebno premoženje - lastnino župana ampak na naše žepe in občino, ki smo si jo ustanovili in jo podpiramo. Kjer ni gospodarja ni reda!

Uran (nepreverjen)

Če se ima župan, g. Jevšek za lastnika Komunale, živi v zmoti. Komunala je javno podjetje, katerega ustanoviteljica je Občina Murska Sobota. Občina se financira iz toka davkov in pristojbin, ki jih plačujejo občani. Podobno, kot Vzajemna. Lastniki sredstev in opreme so davkoplačevalci in ne župan. Nepovratna sredstva, ki jih občina prejme iz državnih in evropskih skladov pa so namenjena razvoju regije - občine in jih lahko pridobi le občina. Vemo, da je država slab gospodar, po tej poti gre žal tudi naša občina, ki preko nadzornega sveta nadzoruje poslovanje zavodov in podjetij, katerih ustanoviteljica je in pri takih goljufijah gleda proč. Kakšna je dodana vrednost dela tega gospoda, ki je fiktivni zaposleni na Komunali? V podjetništvu takega obnašanja ni. Ve se, da lastnik pričakuje 100% donosnost svojih sredstev in zaposlenih. Bolniške so trn v peti vsakega gospodarstvenika, očitno bi nekdo rabil osnove menedžmenta in organizacije, da vidi kako se ravna z denarjem in zaposlenimi, a kaj, ko poslovanje zavodov in podjetij v "občinski lasti" ne vpliva na dejansko zasebno premoženje - lastnino župana ampak na naše žepe in občino, ki smo si jo ustanovili in jo podpiramo. Kjer ni gospodarja ni reda!

tutu (nepreverjen)

Tej Siftar je ze od vsega zacetka cuden. Mel je magisterij iz neksne stvari iz filofaksa (geografija, ce se ne motin), pa je mel kompetence za direktora komunale?!?!?!?! Predvidevlen, ka je politicno ze na tej polozaj priso. Zdaj pa zaradi druge politike dela wanna be svetovalca direktora, trga placo, a je na bolniskon, ma cas oditi po kaficaj, tenisi in napise dizertacijo. Bravo Slovenija!!!

Don Juan (nepreverjen)

gda to Perhavčevo poslujšan dobin vtis vsako leto ista plošča , što zloudi njoj je podejlo status večne predsednice , a ka v toj soboti nega nikaj bole čednejšega , pa tistoga njenoga krohotanja kak mašilo gda bi trbelo nikak kompetentnoga povedati mi že ide na kisilak , mogouče se pa v omare dobro razmi ,ednog je jena botra z občine bijla korektna in konkretna ,, drujgo ne vej ,, zdaj pa iden ka napravin razbremenilno študijo o pretočnosti slehernega mobilnega stvorenja , vse feli delajo gužva pa dale , zaubston doktorati pa magisteriji , če so napiflani in ložno povezani IQ pa niti nemajo pa niti v pogon ga nevejo z doktorati vred spraviti , dejte do gližnja ti folga ovo že ge zriktan in tak te ložni tok cvete

KEPA (nepreverjen)

jevšek zavaja ljudstvo, ko navaja uspešnost podjetja komunala - čisti populizem

Prevoz (nepreverjen)

Ge bi tüdi neka nüco z Ikeje, naj Čarlija pozovem ali Ružiča ali Duriča ali Jevška ali mogoče Perhavčko? Keri vö davke kombije?

Arrdeči (nepreverjen)

Banda povezana,ka vas nej sram po cesti oditii?Jevšek odstopi dokič je še čas,ka nede Her kak v mariboru.

smc (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice