Slovenija tudi uradno v oranžni fazi, sproščajo se ukrepi.

Ajda Cuderman, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo je na današnji vladni novinarski konferenci dejala, da se s ponedeljkom sproščajo ukrepi na področju gospodarstva.

To pomeni, da se odpirajo trgovine ne glede na vrsto blaga in prodajno površino - to pomeni, da so z odlokom dovoljene vse trgovinske dejavnosti brez omejitev.

Izjema je prodaje kmetijskih pridelkov, na kmetiji se od zdaj naprej ureja v okviru izjeme o osebnem prevzemu blaga in hrane na prevzemnih mestih, pri kateri ni pogoja testiranja zaposlenih.

Za potrošnike povsod brez testiranja

Pri storitvah strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja je skladno z odpravo omejitve zbiranja določeno, da se jih lahko udeleži do največ deset oseb.

Najpomembnejša sprememba je, da nov odlok od potrošnika oziroma stranke ne zahteva več predložitve negativnega testa testiranja za koriščenje storitev.

Pri izvajanju storitev ostajajo enake omejitve kot doslej o dovoljenem številu potrošnikov na kvadratni meter, torej ena stranka na 30 kvadratnih metrov oziroma ena stranka na prostor, če je prostor manjši od 30 kvadratnih metrov, ter ena stranka na 10 kvadratnih metrov v primeru odprte tržnice.

Druga kategorija, s pogojem testa za izvajalca oziroma zaposlenega vsebuje delno spremembo pri dejavnostih higienske nege. Vse storitve higienske nege, vključno s frizerskimi storitvami in pedikuro so vključene med izjeme s pogojem testa za izvajalca.

S številom okužb in stanjem epidemiološke slike je tudi v prihodnje pogojeno odpiranje dejavnosti, ki so zaradi epidemije že dalj časa zaprte.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cato the Censor

5 dni smo že oranžni..zdaj pa 5 dni treba čakati da smo uradno v oranžni..policijska ura pa najdaljša v novi zgodovini Evrope. Love Slovenia where you are locked down forever

tanja flaškon (nepreverjen)

Janša sedaj pa lahko greš
Korona kriza je mimo
sedaj te ne rabimo več
Sedaj pridejo naši na oblast
in zopet bodo imeli samo naši pravico do kraje državne imovine
in pravico do privilegijev

In reply to by Cato the Censor

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

prokleta kuzla
zopet si pila
pa pišeš in govoriš resnico

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Bedaki
Še boste vi potrebovali Janeza Janšo
da vas reši kovita lakote in vojne
Ta virus se je samo potuhnil
Najbolj nori bodo sedaj šli na ceste
se družili kot se samo golazen zna
čez 2 do 3 tedne pa bodo oni in njihovi starši krepali ko muhe
Potem bo pa zaopet Janez Janša dober da vas golazen rešuje

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Korrrrrrel karrrrrči (nepreverjen)

Zdej sem pa jaz na vrrrrrrsti da mal krrrrrrradem....hohoho

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kaj pa če politika vnaprej daje znanosti želeni raziskovalni cilj? Raziskave družbe WELT AM SONNTAG kažejo, da se je ravno to zgodilo spomladi 2020. V skladu s tem je Zvezno ministrstvo za notranje zadeve (BMI) raziskovalce pozvalo, naj razvijejo model, na podlagi katerega bi lahko načrtovali "ukrepe preventivne in represivne narave". Ne kakršnikoli raziskovalci, ampak raziskovalci z Inštituta Robert Koch, Leibnizovega inštituta za ekonomske raziskave, Inštituta za nemško gospodarstvo, Fundacije za znanost in politiko in več univerz. Vsi so z veseljem sodelovanli. Med pripravo osnutka je bil državni sekretar ministrstva v tesnem stiku z znanstveniki, vključno s šefom RKI Lotharjem Wielerjem. Državni sekretar ga je v predhodno tajnih elektronskih sporočilih označil za "mojega prijatelja". Po štirih dneh je bila študija pripravljena: Znanstveniki so opozorili na milijon smrtnih primerov zaradi korone in dali nasvete, kako doseči "želeni šok učinek": "Mnoge hudo bolne sorodnike odpeljejo v bolnišnico, a jih tam zavrnejo in umrejo v agoniji, ko doma hlastajo za zrakom. .
To je afera nad aferami. Nemški notranji minister je prosil najbolj renomirane raziskovalne inštitucije v Nemčiji, naj izdelajo študijo s katero bi utemeljili ukrepe preventivne in represivne narave. To ni nič drugega kot veleizdaja. Zdaj je kompletna komunikacija med ministrstvom in raziskovalci v rokah Welt am Sontag. Tudi pri nas se je dosti govorilo o tem, da se bodo ljudje brez ventilatorjev zadušili. Pri nas za represivne ukrepe ni bilo nobene utemeljitve, čeprav je US to zahteval.

Poli84 (nepreverjen)

Marca pa totalno zaprtje haha vejpa vse je splanejrano v nulo

micikaaa (nepreverjen)

Kaj je bolj kužno GOSTINSKA TERASA ALI TRGOVINE.....

stari komunist (nepreverjen)

JJ Stari komunist nas odpira !

realnoo (nepreverjen)

SMO MI K**** V ORANZNI FAZI...VSE BLA BLA
VLADA JE SLA DO TE MEJE KA VEC TAK DALE NEJDE! SEDAJ PA SMO BRZINSKO IZ CRNE V RDECO IN ORANZNO FAZO SKOCILI. SAMI SEBE S SVOJIMI PRAVILI JE****.

SAN GUCO Z ENI VISJIN MED. BRATON IN PRAVO KA SE VEDNO ENAKO SRANJE GLEDE TESTOV. SE VEDNO CCA ENAKA STEVILKA OKUZENIH PO TESTIH. ZMEDA JE KA VEC SAMI NE VERJAMEJO TESTOM KER KAZEJO RAZLJICNO.

Saksiiin (nepreverjen)

Eno leto smo že v zelenoj coni kajti vse to je PREVARA in ZLOČIN NAD LJUDMI vse je to PLANdemija TELL LIE VISION ovce zbujdite se.

Starejše novice