Matej Tonin in kandidati NSi za poslance v Murski Soboti in na Ptuju so včeraj v prostorih Murske Republike pripravili novinarsko konferenco. 

Predsednik NSi Matej Tonin je na predstavitvi kandidatov za poslance poudaril, da moramo v Sloveniji odpraviti velike regionalne razlike. 

Z davčnimi olajšavami privabiti naložbe

Tonin meni, da je treba v Pomurje z davčnimi olajšavami privabiti naložbe in iz državnega proračuna izdatneje financirati občine, ki najbolje vedo, kaj je treba storiti za zmanjšanje omenjenih razlik.

Pomurski poslanec Jožef Horvat pa je opozoril, da je bila bila registrirana februarska brezposelnost v Pomurju 15,3-odstotna, kar pomeni, da je bilo brezposelnih 6322 ljudi  v Sloveniji pa le 9,1-odstotna.

Pomemben napredek pokrajine

Pomurski kandidati NSi, vsi iz lokalnega okolja, so kritični do razvojnega zaostanka Pomurja, saj se, kot so povedali, čutijo zapostavljeni in drugorazredni državljani, zato se nameravajo, če bodo poslanci, ukvarjati predvsem z vprašanji napredka pokrajine.

Tonin je povedal, da želi NSi državo priložnosti in zadovoljnih ljudi, odpravljanje regionalnih razlik pa da je najboljše jamstvo, da mladi ostajajo v Sloveniji in vidijo priložnost za razvoj talentov tudi v Pomurju. NSi po njegovih navedbah ne zagovarja subvencij, ampak olajšave.

Povprečnina občinam naj se dvigne na primerno raven, tudi za naložbe, in sicer na okoli 650 evrov, predlagajo v NSi, kjer bodo spodbujali tudi delovanje skupnih občinskih uprav.

Horvat je še spomnil, da je zakon o Pomurju prinesel nekaj pozitivnih učinkov, vendar je po njegovem potrebno predvsem dobro poslovno okolje, trg sam in podjetniški pristopi pa naj naredijo svoje.

Poleg Horvata, ki bo kandidiral v Lendavi, so kandidati NSi iz Pomurja še Mira Rebernik Žižek v ljutomerskem, Nataša Čerpnjak Kuhar in Drago Rajbar - vsak v enem od murskosoboških okrajev - in Alenka Roškar v gornjeradgonskem volilnem okraju.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice