Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je sodišče začelo postopek izbrisa družbe, ki upravlja s hotelom v centru mesta.

Družba Hotel Diana d.o.o., ki upravlja s soboškim hotelom, se že od vsega začetka, ko je prešla v novo lastništvo, sooča s številnimi težavami pri poslovanju. Od izvršb, napovedane in večkrat preložene deložacije, pa do tožb in sodnega spora, ki še poteka na sodišču med bivšo direktorico in lastnico družbe Olgo Belec ter zdaj že tudi bivšo direktorico Jasno Klepec.

Spomnimo, Klepčeva je direktorski stolček pred kratkim prepustila Boštjanu Serecu, ampak še zmeraj ostala prokuristka in lastnica družbe. Kot kaže zdaj Serecu grozi, da bo zadnji direktor omenjene družbe, saj je iz sklepa Okrožnega sodišča v Murski Soboti razvidno, da se je začel postopek izbrisa subjekta iz sodnega registra brez likvidacije.

Lastnik ne dovoljuje poslovanja, poslovni naslov že preselili

Dne 27.11.2019 je sodišče tako sklenilo, da se začne postopek izbrisa družbe Hotel Diana, družba za turizem in izvajanje projektov d.o.o. iz sodnega registra brez likvidacije. Predlagatelj postopka za izbris družbe je lastnik objekta, kjer ima družba registriran poslovni naslov, to je Plese 7/a, 9000 Murska Sobota. Lastnik objekta na navedenem naslovu je podjetje Finthink, Knjigovodsko-Računovodske storitve d.o.o., katerega lastnika je Ervin Kutoš. Slednjega nismo uspeli priklicati na telefon, da bi nam pojasnil svoje razloge, zakaj družbi več ne dovoljuje poslovanja na naslovu njegovega objekta.

Glede na to, da je proti začetku postopka izbrisa možno vložiti ugovor, smo za komentar ali bodo to storili, poklicali direktorja Hotela Diana Boštjana Sereca. Serec je za Sobotainfo potrdil, da so ugovor že vložili: "Zadeva je že praktično rešena, poslovni naslov družbe smo spremenili, zato do izbrisa definitivno ne bo prišlo".

Pravne posledice izbrisa družbe

Izbris družb iz sodnega registra ureja sicer Zakon o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ki med ugovore zoper izbris upošteva neobstoj izbrisnega razloga in primer, da je bil nad družbo vložen predlog ali že začet postopek zaradi insolventnosti ali prisilne likvidacije.

Izbris iz sodnega registra sicer ne vpliva na pravico upnikov, da zahtevajo plačilo zapadlih terjatev ali povrnitev škode. Tudi delavci imajo enake pravice kot delavci, ki jim preneha delovno razmerje zaradi začetka stečajnega postopka. 

Sklep sodišča

Spomnimo še, da je lastnica objekta oziroma hotela, družba Heta, ki je ravno tako v procesu menjave lastništva. Klepčeva pa še zmeraj ni ni našla skupnega jezika s Heto za odkup hotela, ki želi za hotel iztržiti 1,8 milijona evra. Težave družbe Hotel Diana sicer segajo že v čas pred lastništvom Klepčeve, v čas prejšnje lastnice Olge Belec.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nemcavci77 (nepreverjen)

Skoda za mesto da se Diana ne uredi

bingelj (nepreverjen)

Ja take imamo v Sloveniji. Najprej do konca zavoziš podjetje. Narediš popoln kaos. Vse uničiš. In za nagrado potem dobiš mesto DRŽAVNEGA SEKRETARJA v VLADI. In ne kar tako ampak preko Alenke Bratušek in SAB !!! Bravo SLOVENISTAN !!!!

Nevtralen (nepreverjen)

Točno tak, vse je zajebala zaj pa za nagrado državna služba! Tej, se pa zaj naj trgajo z zavozenin, ali kapo doj borijo se... Znamo pa ka trbej počakate na novoga verta g. Kostica

micka2 (nepreverjen)

Verjetno so ji oni tak rekli, da mora tak napraviti.

100-100 (nepreverjen)

Vej pa kak smo lidge lejko tak nori, trgamo se za nikaj ka je že davno propadnolo. Prišo de novi vert, šteri de fküp spravo tou ka so stručkoji zajebali. Vejpa trbe malo logike, ka de se Serec šau turizen kak direktor. Je sposoben, samo za koj. Fala bogi ka pride ludski.

Nisce (nepreverjen)

Vorvlite ka de vse šlo dale, malo se lastnike spilajo, paulek toga bi pa bilau škoda, ker man občutek ka Ide na baukse

Co430 (nepreverjen)

Pa vi mislite, da Murska Sobota rabi tak hotel? Saj pa v MS ni turistov.

Bindi (nepreverjen)

Povabite ljudi od drugod na žurko, živite v malem stanovanju, kam jih boste dali spat?
Obstajajo se druge oblike turizma, npr. kongresni turizem itd., Sobota bi morala najti svojo niso, ni vse v termah.

In reply to by Co430 (nepreverjen)

dreg (nepreverjen)

kutosa ! te je se pravi, kasera naslove , racunovodstvo pa brez glave vodijo?

Nisce (nepreverjen)

Tu de v kratko prišlo do prevzema... 100%, nebi uni tak veselo že v naprej delale, lejko mate Sereca za ka koli ale naure je pa Nej, tau de po nauvon lete v rokah Srbina

vse MAFIJA (nepreverjen)

To je vse komplet mafija ki se začne z Belcovo, ki je bila lepo nagrajena in to je velika sramota Slovenije, škoda besed naprej ..............

Zgvvz (nepreverjen)

MURSKA SOBOTA NIMA TURIZMA TA TAKSNI HOTEL. DAJTE SI TO DOPOVEDAT!

joško1 (nepreverjen)

Či de mejla hotel pun, de pa mejla turizem.

In reply to by Zgvvz (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Zgvvz, in te trbej pistiti hotel propadati, ali ka? Te pa trbej nekso novo dejavnost ali pa vrsto turizma, kere terme ne pokrivajo, kongresni turizem, ali pa se skoristi bližina plesne šole, pa se naredijo plesna tekmovanja, tečaji itd, ali kaj tretjega, pa de hotel hitro pun.

In reply to by Zgvvz (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Ta pravljica se kar ni koncana?

vodka (nepreverjen)

Kegljišče nazaj odprite ka mo pa keglat pa pit odili.

vejpaš (nepreverjen)

vejpa zvezda je zadosta za nočitev turistov v ms.

micapizza (nepreverjen)

ja pa pri zvejdi majo zadnje časo dobro kunjo (hrano) .Diana se lejko skrije , čegli so včasih bili visiko.
kdor visiko leta nizko pade

In reply to by vejpaš (nepreverjen)

GI (nepreverjen)

Morem tako povedati glede na vse zapisano, da je vse to samo natolcevanje in prirejene neresnice s strani nekdanje direktorice oz. sedanje velike političarke! Sedanji lastniki se zelo zelo trudijo in kdor je probal njihovo kuhinjo sedaj napram takrat lahko res realno pove! Boljše je! Ampak žal je pa v nas Prekmurcih, da je boljše kritizirati in nekoga tlačiti nekam kot pa da bi stopili skupaj in si pomagali eden drugemu in tako imeli vsi vse!! Žal pa je tako in tako bo dokler nebo vsak pometel pred svojim pragom.... žalostno!
Moremo si pa zapomniti eno stvar; najlažje se je umakniti in vse pustiti kot pa se boriti in potem uspeti!! Vem da jim bo uspelo; Kaj boste pa te pisali? A boste vsi potem heroji??? Ni zmagovalec tisti kateri zapusti ladjo katera je tonela ampak tisti kateri jo obdrzi in pljuje naprej!
Vsaka Vam čast Diana!!

Nisce (nepreverjen)

Nemren vorvate ka lejko preštejs eden normalen komentar na ton forume... Bravo GI se strinjan stebof... Ekipa Diane ne dajte se ker ste dobre, samo tak dale, naj vam uspe....

In reply to by GI (nepreverjen)

vejpaš (nepreverjen)

GI-pa kakše nesmisle praviš : kera ladja ki tone pluje naprej-halo?
kak bomo imeli vsi vse če si pomagamo kjer se ne da pomagati!

In reply to by GI (nepreverjen)

Pljuvač (nepreverjen)

pljuje naprej

In reply to by vejpaš (nepreverjen)

Hodenkrebs1 (nepreverjen)

Admin ti si s serecon v sorodi ka brišeš vse po spiski?

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Jaz sem pa nekje prebrala
da je administrator peder
Marička ma tička
meni pa je ves čas govoril, da je kuhar

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice