Železniška proga Lendava-Beltinci korak bliže resničnosti.

Na delovnem srečanju sta župana pobratenih mest Zalaegerszega in Lendave dogovorila sodelovanje v prizadevanjih za razvoj novih železniških povezav. 

Zoltán Balaicz in Anton Balažek sta sklenila aktivnosti Madžarske in Slovenije povezati v projektu, ki bi nam do leta 2025 lahko prinesel tudi železniško progo med Beltinci in Lendavo.

S skupnimi močni za boljše povezave

V času, ko se odpirajo nove priložnosti na področju gospodarstva oziroma turizma, sta Zalaegerszeg in Lendava, ki sta skozi leta vzpostavila dober odnos, na pragu novega sodelovanja. 

Medtem ko bo madžarska stran svoje aktivnosti osredotočila na železniško povezavo z Lendavo, bomo v Sloveniji nadaljevali aktivnosti za vzpostavitev železniške proge Lendava - Beltinci.

Povezava izrednega pomena

Kot nam je povedal Balažek, tovrstne zadeve zahtevajo vsaj srednjeročno načrtovanje.

»Potreba po tej progi, po tej železniški povezavi, ne samo Lendave z Madžarsko, ampak predvsem Lendave z Beltinci je zelo pomembna,« poudarja lendavski župan.

Ob tem dodaja, da je trajnostni prometni režim, h kateremu bi že tako morala težiti celotna družba, le eden od pomembnih argumentov:

»Imamo eno največjih blagovnih rezerv na območju Balkana. Prevoz naftnih derivatov, ki se skladiščijo tukaj v Lendavi, s cisternami po cestah zagotovo ni najprimernejši. Po drugi strani – če želimo oživiti lokacijo nekdanjega podjetja Nafta Lendava, je prav tako železniška proga izredno pomembna. Zato mi je nekako žal, da so se pri izgradnji avtoceste ustavile aktivnosti na tem, da so določene tri možne trase povezave Lendave z Beltinci. Sedaj si prizadevamo, da bi s tem tudi nadaljevali in imamo seveda tudi podporo slovenskih blagovnih rezerv oziroma Zavoda za blagovne rezerve.«

Po novi progi leta 2025?

Po njegovem mnenju mreženje zagotovo predstavlja projekt, ki si zasluži ne le pozornost temveč morda tudi evropske vire. Kot optimisti so tako že začeli trdo delati na tem:

»Jaz osebno si tega želim do leta 2025. To pomeni, da madžarska stran bolj intenzivno dela na tej povezavi Lendava-Rédics, mi bomo pa s strokovnimi inženiringi začeli intenzivirati aktivnosti na progi Lendava-Beltinci. Verjamem, da trdo delo in neki jasni cilji, prinesejo rezultat in da je mogoče optimistično, ampak tudi povsem realistično, da bi lahko to imeli do leta 2025,« razlaga Balažek.

Po poročanju lendavadanes.si je Lendava podpore s strani Zalaegerszega sicer deležna tudi v okviru kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025, pri čemer naj bi madžarsko mesto tudi aktivno sodelovalo.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Korupcija na SŽ (nepreverjen)
Vipko
buldog

Ja, seveda... potem pa bo na vrsti proga Gonterhaza - Redič, pa Partosfalva - Mađarsombatfa pa Domonkošfa - madžarska vukojebina.... tak, ka mo za časa bratstva Grosupeljski lifrar - Orban totalno povezani z Madžari... in te lejko prestavimo mejo na Muro! Gonite se s tem Orbanom in njegovim vazalom nekam! Naši dedje in očetje se obračajo v grobu!

press (nepreverjen)

to je sovrazni govor in hujskanje!

In reply to by buldog

Murska Sobota (nepreverjen)

To je prazna propaganda. Z luftom (beri: laž) napolnjeni baloni, ki jih bomo še pa še brali, poslušali in videli do jesenskih županskih volitev. Kaj pa je bilo na tem področju napravljenega v zadnjih štirih letih? Nič. Blažkova nova laž. 2025? Oh, hvala, kaj pa je delal včeraj?

In reply to by buldog

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

buldog tvoj deda se obrača v pesjaku, ko se hoče sam sebe ugrizniti v rep, pa ga ne najde ker je tup in slep

In reply to by buldog

Zavednii (nepreverjen)

Postani izdajalec slovenstva pa dobiš pejneze kak lazni madžari v prosenjakovcih 140 tisoč evrov, Domanševci -Hodoš 120 tisoč evrov za požrtije izlete- dupla štipendije nepovratne...

V Prosenjakovcih ne vejo kak zapraviti- ka so lačnim otrokom delavcev spo...

Proračun, razpisne specifikacije in donacije
print
E-mail
Kategorija: Državljanstvo
Objavljeno: 6. junij 2018 Avtor: Abraham Klaudia
moracmonk2318Na petkovem zasedanju nacionalnega odbora Moravia so bili obravnavani in sprejeti zaključni računi iz proračuna 2017. Lansko leto so financirali okoli 138.000 EUR in leto zaključili z 104.000 EUR. Preostalih skoraj 34.000 EUR je bilo prenesenih v letošnji proračun.

Nadzorni svet je menil, da je uprava v letu 2017 uspešna. Svet je obravnaval prvo obravnavo proračuna za leto 2018

Sramota države in prekmurskih poslancev, da za svoj narod ne naredijo ničesar, predniki so pa umirali, za boljše narodu - ne tako diskriminacijo.

Pustijo da kradejo delavcem, ki nimajo za kruh svojim otrokom, za minimalce delajo, drugi se pa obmetavajo z denarjem tujih žuljev.

In reply to by buldog

T (nepreverjen)

Sobota - Budapešt 1 ura, Sobota - Ljubljana 4 ure

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

S kakšnim vlakom se ti to voziš?

In reply to by T (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

S Slovenskimi železnicami !
Pa ti ??

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Z vlakom Murska Sobota - Budimpešta v eni uri. Kaj tako "pametnega" lahko napiše samo vernik SDS!

In reply to by goostt (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

absolutno za progo - lendava sobota. ragona gradec - Dan stavte ka za to evropsko povezovanje dobijmo več pejnez kak za drugi tir! Pa še navadni prekmurci do meli neka haska či do lejko z 160km/h prišli v gradec na delo

Hasek (nepreverjen)

Kaj ima naša pokrajina haska od tega tranzita po železnici, ki gre mimo? Degradirana območja, večjo izpostavljenost nevarnim snovem ob morebitnih nesrečah... Kaj se vse tu vozi v teh cisternah in kontejnerjih?

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Neumno vprašanje do amena. Kaj imam jaz od tvojega avtomobila in traktorja, ki onesnažujeta ozračje? In vedno obstaja teoretična možnost, da me z njima lahko povoziš!

In reply to by Hasek (nepreverjen)

Hasek (nepreverjen)

Bilo je konkretno postavljeno vprašanje. Prinaša pokrajini razvoj? Delovna mesta, na daljši rok? Blaginjo (evri, ki se dobijo za zemljo ob gradnji ne štejejo)?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ne vem kaj imate nekateri v tikvi. Ne bomo nič gradili, ne bomo nič delali, ker tebi to nič ne prinaša. HE na Savi tebi in tvojim sosedom nič ne prinesejo. Jih zato ne bomo gradili. Tovarna robotov v Kočevju tebi in tvojim sosedom nič ne prinese. Je zato ne bomo gradili? Je lahko človek še bolj blesav?

In reply to by Hasek (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Ja , Slovenske železnice vozijo celih 60 km na uro , zato koristite njihove usluge , kajti življenje tako hitro mineva.

.. če vozijo … (nepreverjen)
komunist Janez (nepreverjen)

Če imate namen potegniti železniško progo do Beltincev, potem ga potegnite še do Križevcev , Tako bi se najbolje oddolžili našemu prvo borcu NOB v Pomurju tov Alojzu Trdini - s partizanskim imenom Zvitko, ..Tov Zvitko večkratni narodni heroj in večkratnik številnih državnih odlikovanj ima največje zasluge, da danes prekmurje spada pod Slovenijo,,kajti temne sile v letu 1945 in 1946 so ga hotele priključiti Avstriji, ki je bila takrat še pod Rusko upravo..
Prosim odgovorne, da razmislijo o tem delu trase, kajti tako bi se resnično najbolj oddolžili narodnemu heroju tov Zvitku. Kaj pa je to tistih nekaj klometrov proge--mar ne

Čarni vrag (nepreverjen)

Ti si drapnjeni do amena. Državna meja se je spremenila samo na Primorskem. Da bi kdo hotel Prekmurje priključiti Avstriji. Se ti je zmešalo?

In reply to by komunist Janez (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

mater si pametni,,kaj mešaš politiko v gospodarstvo

Zeleznica12345 (nepreverjen)

Proga Lendava-Redic ni zahtevna, manjka samo par km trase po enostavnem terenu ampak vprasanje je kaj bi se tam vozilo? Tovorni vlaki gredo cez Hodos, tu bi pa kvecjemu lahko potekal samo maloobmejni potniski promet (slabi prihodki) oziroma bi proga sluzila kot rezerva v primeru zaprtja hodoske proge.
Proga Lendava-Beltinci pa je definitivno bolj zanimiva, saj bi povezala vec vecjih mest v Pomurju, povezala Lendavo direkt z Slo. zelezniskim omrezjem ter omogocila prevoz tako tovora (Lek, Nafta Lendava) kot potnikov na tej relaciji. Glede na to, da bi proga potekala po ravnini bi lahko bil potniski promet velika prednost, saj bi bili vlaki hitrejsi od lokalnih avtobusov (ve izvzamemo buse, ki vozijo direkt po avtocesti). Je pa dejstvo, da to ni koridorna proga, niti pomembna za mednarodne povezave tako da tezko pricakujemo tu kaksne evropske miljone.
Lp

Zavednii (nepreverjen)

Koliko bi šla proga blizo naselj, da bi hodili na vlak, pa potem žel.postaja šola!
Koliko je tovornega prometa? Rentabilnost-vzdrževanje?

mokica (nepreverjen)

Prekmurci,kot vidimo je mednarodna železniška povezava z Madžarsko preko HODOŠA že povezana,bi pa bilo dobro, da bi se popravila proga LJUTOMER--Radenci--GORNJA RADGONA,in nadaljevala in na novo zgrajena železniška povezava do avstrijske RADGONE.Seveda je pa vse odvisno tudi od pomurskih poslancev,žal je pač tako nekaj meni ,nekaj tebi in ostalo gre za železniško povezavo do sosednjih držav.+

ceste (nepreverjen)

NE železnica!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice