Poudarek na novi revitalizaciji mesta

Uspešnost občine se meri po vitalnosti občanov. Demografski kazalniki kažejo, da nam število prebivalcev upada štirikrat hitreje kot v povprečju v Sloveniji. To je zaskrbljujoče.

Ob razvojnih projektih in odpiranju novih delovnih mest bom tako v začetku mandata dal poudarek na novi revitalizaciji mesta.

Osrednji cilji bodo pomladitev mesta in poudarek na storitveni industriji. Ustvarili bomo tudi nov integriran turistični produkt, ki ne bo temeljil le na programih občine, ampak bodo del tega tudi drugi deležniki.

Urejena infrastruktura in nova podjetja

Prehod v napredno storitveno usmerjeno Soboto bo na občinski ravni potreboval kar nekaj premislekov in popravkov, predvsem v smeri dobrega počutja za mlad, kreativen kader.

Na to je seveda vezana tudi urejena infrastruktura, prav tako pa tudi nova proizvodna in storitvena podjetja z novimi mesti.

Sam sem podjetnik in dobro razumem, kaj vse morajo mlada družinska podjetja ali podjetniki začetniki prestati, da zaženejo svoj posel. Brez podjetniške iniciative ne bo preporoda. To nam ne bosta dala ne Ljubljana ne javni sektor.

Prepoznavnost in oživitev mesta za dobrobit občanov

Novinarji mi ves čas postavljajo vprašanje, kaj bom storil za oživitev mesta.

Tu je odgovor na dlani - skupaj z mestno upravo bom, v okviru zakonitih možnosti, poiskal ukrepe, ki bodo nemudoma pomagali mladim pri reševanju njihove stanovanjske stiske.

Vzporedno bodo tekli ukrepi za oživitev v prihodnost usmerjenega, predvsem storitvenega gospodarstva.

Ko sem sestavljal program sem tako ves čas tehtal, kako bo vsak posamezen ukrep vplival na dobro počutje občanov. Samo mesto je, glede na druga mesta v bližini, izrazito neprepoznavno. Tako se nas v osrednji Sloveniji še vedno drži kult 'Mure', regija in sama občina pa sta tako še vedno sinonim za zaostalost.

Poleg temeljnih infrastrukturnih programov sem zato dal velik poudarek tudi na novi prepoznavnosti mesta.

Naročnik oglasa: Slovenska demokratska stranka

Starejše novice