*Fotografija je simbolična
Vlada je na sinočnji seji nekoliko omilila omejevanje gostinskih dejavnosti.

Spomnimo, vlada je konec prejšnjega tedna sprejela nov ukrep, s katerim je določila obratovanje gostinskih lokalov od 6.00 do 22.30 in to brez izjem. Sedaj je ta ukrep nekoliko omilila, saj  "časovna omejitev opravljanja dejavnosti ne velja za dejavnost priprave in dostave jedi in pijač, dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač v sobe oziroma druge oblike nastanitvenih enot v nastanitvenih obratih (sobna strežba) ter za osebni prevzem jedi in pijač". 

Obenem odlok določa še, da morajo gostje, ki so ob 22.30 še v obratih, kjer se streže le preproste jedi, pijače in napitke (kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice, bari), zapustiti lokal najpozneje v 30 minutah. Za gostinske lokale, kjer se streže tudi zahtevnejše jedi (restavracije, gostilne, kmetije) pa odlok določa, da jih morajo gostje zapustiti najpozneje v 60 minutah.

Prvi člen odloka ostaja enak in še vedno določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti. 

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blekota (nepreverjen)

Pa tou te buje no, ka je to za idiotov pri nas ka tej ukrepe sprejema. Enostavno čisto jeebanje v glavo.

Risto Kubura (nepreverjen)

Dobro, da preverjajo 100 prijavljenih na naslovu, kaj bomo pa s študenti in delavci, ki sploh niso prijavljeni in plačujejo nenormalno visoke cene najemnine in od tega nima nič država le lastniki si debelijo denarnice in kradejo državni davek in subvencije , ki bi jih študent prejel, če bi bil normalno prijavljen?

In reply to by blekota (nepreverjen)

abcdf (nepreverjen)

Ti bi še bole filo "državno blagajno"? Še več naj zemejo? Ne folga jin?

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Janezek ovca (nepreverjen)

Vsak dan novi rekordi okužb, kar potrjuje da ukrepi in maske ne pomagajo!

JanezJanša (nepreverjen)

Sem Janez Janša in sem bil največji komunist med komunisti. Pred leti sem se preobrazil v domobranca, sedaj pa poskušam združiti oba pola v enega.

Vipko
Truplo

No ja... tokrat se bom strinjam s tistimi, kateri boste trdili, da skoraj vsak dan nekaj novega oz. po dveh, treh dneh enega odloka, tega za nianso spremenijo... in s tem begajo ljudi.
In kje strežejo zahtevnejše jedi? Kaj je zahtevnejša jed? Je to tudi "bećka šnicla" ali samo žabji kraki? Potem si lahko uro dlje notri... in med jedjo se tudi kaj pije. Ti lahko v tem"podaljšanem" času prinesejo kozarec vina?

čikapajo (nepreverjen)

Nočni lokali itak laufajo na polno. Seveda uradno zaprti. Še dobro, da je tako. Vsaj lastnikom ni treba plačat davka, ker uradno ne obratujejo.
Tudi sedaj, ko se bodo lokali zaprli se bo nočno življenje preselilo za zaprta vrata. Ceneje bo, ker bo marsikje pijača iz trgovine. In v zaprtih lokalih se tudi ne izdaja računov in bo vlada pokasirala NIČ !!!

Vipko
Truplo

Če bo pijača iz trgovine bo zraven zaračunan DDV...? A bodo tudi v trgovini prodajali... pod pultom?

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Machiavelli

Manijaki..nekaj sprejemajo preko vikenda..kot neka deca nedorasla. Ta vlada je ziv uzas

Starejše novice