Ker Slovenija ni izpolnila prvotne zaveze Evropski komisiji za delno privatizacijo NLB do konca leta 2017, mora ta zapreti 15 poslovalnic.

Štirinajst jih bo vrata zaprlo 3. decembra, še ena najpozneje do konca junija 2019. V NLB so zagotovili, da se zato število zaposlenih ne bo zmanjšalo, potrudili pa se bodo, da bo sprememba za stranke čim manjša.

Kot so včeraj sporočili iz NLB, bo banka z decembrom zaprla poslovalnice Videm-Dobrepolje, Borovnica, Rakek, Ormož, Dobova, Sežana, Žužemberk, Gornji Petrovci, Križevci pri Ljutomeru, Gorenje, Črna na Koroškem, Jarše, Moravče in Ig ter naknadno, najpozneje do konca junija prihodnje leto, poslovalnico Dalmatinova v Ljubljani.

Stranke tistih poslovalnic, ki bodo prenehale s poslovanjem, bodo obvestili o prenosu poslovanja v poslovalnico naslednico. Če bo stranka želela, bo lahko poslovanje prenesla tudi na katerokoli drugo poslovalnico NLB, so sporočili iz banke.

Doseganje rezultatov poslovalnic

NLB je kriterije, katere poslovalnice zapreti, postavila po pregledu doseganja rezultatov poslovalnic in doseganja kriterijev, kot so donosnost, obseg poslovanja in možnost prenosa poslovanja v bližnjo enoto, so pojasnili.

Poslovanje največje banke v državi že približno pet let obremenjujejo omejevalni ukrepi, ki se jih mora držati, da na trgu ne bi imela prevelike konkurenčne prednosti, ker je leta 2013 prejela državno pomoč. Slovenija je takrat Evropski komisiji obljubila, da bo vsaj del banke prodala do konca lanskega leta. Ker se to ni zgodilo, za banko veljajo še t.i. izravnalni ukrepi.

Določen nov rok za privatizacijo

Ko je tako Evropska komisija avgusta potrdila predlog spremembe zavez glede prodaje NLB, je določila nov rok za privatizacijo banke in prilagodila izravnalne ukrepe. V njih je med drugim odredila, da mora banka v Sloveniji zapreti 15 poslovalnic.

NLB ima po podatkih za konec lanskega leta 108 poslovalnic in 557 bankomatov. Največjo racionalizacijo poslovalnic je banka naredila pred leti, leta 2014 je denimo zaprla 22 poslovalnic. Lani jih je zaprla pet.

FOTO: Bobo

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janšković (nepreverjen)

Upam da je včeraj Šarec Drunckerju iz maščevanja zlil stran vso zalogo konjaka v njegovi pisarni...

Godžiro (nepreverjen)

Vedno enak ponavljajoč se vzorec , zaradi neznanja , nesposobnosti , mlatenja prazne slame , ignorance , izgovorov , da tako hoče EU in njene institucije..... najebemo pač navadni ljudje , dno od dna , kako dolgo še ?

Zavedni (nepreverjen)

Nemčija sili izpolnjevat pogoje ki si jih izmislijo politično tajkunski mafijaši.
Od narodov vse prevzet in jih naredit hlapce-sužnje.
Nemčija 75 let ni izpolnila vojno odškodninske obveznosti, drugim bo pa merila postavljala.
Takim, je potrebno po robu stopit.

In reply to by Godžiro (nepreverjen)

deny (nepreverjen)

Če bi poslovalnico v Križevcih pri Ljutomeru zaprli že pred leti,ne bi bilo nikakršne škode glede na to,kake "kobile"so tam zaposlene.

Žalost (nepreverjen)

Mejne zanima kak do reagirali naši politiki gda de mačeha evropa pravla ka je poslancov preveč????

pepič (nepreverjen)

Na najno žalost se to ne bo zgodilo saj niti porabo našega denarja ne smemo izvedet tako da se ples v maskkah nadaljuje, takšne kateri pišejo o teh nečedonstih pa ubijejo tako v Bolgariji, na češkem na Malti in še kje?

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Zgvv (nepreverjen)

SOBOTAINFO PREVERI CEZ NEKAJ MESECEV KELKO DE DEJANSKO LIDI ODPUSCENIH.
Kda so na lendavskoj zaprli so niti enoga nej odpistili. Vse so jih fajn po poslovalnicaj skrili.

ZA (nepreverjen)

Župani Goričkega ,zdaj se izkažite in ne dovolite za zaprtje poslovalnice NLB v Gornjih Petrovcih,župani stopite skupaj in skupaj rešite ta problem,kajti danes Vam vzamejo banko,jutri pošto ,a občini Šalovci pa OŠ ,k združitvi z OŠ G Petrovci, a na koncu pa še poslanci ukinejo male občine,med kateri so tudi občine na Goričkem.

Picekk (nepreverjen)

Ne samo dve. Kompletno NLB je potrebno čimprej prodati.
Privat lastniki sigurno ne bodo podpirali državnih lopovov.

In reply to by ZA (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ukinitev občin, ki se niso sposobne same financirati, bi bilo nekaj najboljšega za našo državo!

In reply to by ZA (nepreverjen)

sivi (nepreverjen)

Vse naj zaprejo

čarni vrag (nepreverjen)

Razen naših te EU zaveze nihče ne upošteva.

POVEJ NAGLAS (nepreverjen)

Ni denarja...naj vse ukinejo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice