Predstavniki civilne pobude za reko Muro pravijo, da so zgroženi nad zavajanjem in neukrepanjem vlade, ki se menda izogiba izpolnitvi zaveze iz koalicijskega sporazuma.

Nevladne organizacije in civilne pobude, ki si prizadevajo, da bi vlada izpolnila zavezo iz koalicijskega sporazuma o zaščiti reke Mure, ugotavljajo, da se je nekje zataknilo. Zapleti, ki se pojavljajo pri uresničitvi zaveze, so po njihovih besedah nepotrebni in podaljšujejo več kot 30 let dolgo agonijo prebivalcev ob reki Muri;

»Predsednik vlade Marjan Šarec pa kot bi se z nami igral igro mačke in miši.« 

Postopki vendarle zastali?

Spomnimo, da je minister za okolje in prostor Jure Leben 22. januarja letos v Veliki Polani županom in županjam 16 občin ob Muri podelil Unescov certifikat za novoustanovljeno biosferno območje Mura. Nato je začel tudi postopke za uresničitev zaveze iz koalicijskega sporazuma; zaustavitev postopka celovite presoje vplivov na okolje (CPVO) za državni prostorski načrt (DPN) za hidroelektrarno (HE) Hrastje-Mota in odvzem koncesije za gradnjo osmih HE na Muri. Kmalu za tem pa je sledil ministrov odstop.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v medijih takrat povedal, da bo od novega ministra zahteval enak način dela in da bo moral nadaljevati začete postopke, poudarjajo nevladniki in dodajajo:

»13. maja 2019 smo imeli sestanek z ministrom za okolje Simonom Zajcem, ki nam je povedal, da bo po vsej verjetnosti vlada na redni seji v četrtek 23. maja obravnavala Uredbo za zaustavitev postopka DPN za HE Hrastje-Mota. Seveda MOP ni vložil Uredbe med gradiva v obravnavi in tako ni bilo Mure na redni seji vlade.«

Vloženih deset milijonov evrov

Zataknilo se je tudi pri odvzemu koncesije. Problem naj bi bilo ministrstvo za finance, ki ga vodi Andrej Bertoncelj, član stranke LMŠ. Razlog naj bi bil v tem, da bodo Dravske elektrarne Maribor (DEM) državo tožile za povrnitev 10 milijonov evrov, ki naj bi jih že porabili v postopkih za gradnjo HE na Muri, pišejo v kampanji Rešimo Muro!

»Kaj pa je to 10 milijonov evrov v primerjavi z ohranjeno prosto tekočo Muro in viri pitne vode v Pomurju za 16.000 + 57.000 ljudi? Ali se ponavlja zgodba TEŠ 6, kjer se je na enak način sililo, da se projekt nadaljuje, ker je bilo že nekaj denarja porabljenega? Kakšna vsota denarja je to v primerjavi z vso energijo in  časom, ki so ga lokalno prebivalstvo in številne organizacije vložili za ohranitev  tega bisera? Nič! Kako bo potekal trajnostni razvoj ob reki Muri in kako bomo črpali sredstva za revitalizacijo reke Mure, če bodo HE še vedno imele koncesijo za gradnjo HE na Muri in bodo kadar koli lahko sprožile postopke za umeščanje HE, dokler imajo koncesijo? Načrti HE nam ustavljajo razvojne možnosti,« predsednika vlade Marjana Šarca opozarja Sonja Bezjak, vodja Muzeja norosti Trate. 

»Minister Zajc je v medijih izjavil, da bo, če medresorsko usklajevanje ne bo uspešno, vložil dokument za odvzem koncesije na redno sejo vlade neusklajen. Predsednik vlade Šarec je v medijih izjavil, da bo spoštoval zavezo iz koalicijskega sporazuma ter da bodo nadaljevali delo Lebna. Zdaj pa v medijih poslušamo izjave Šarca, ki se z nami ni hotel sestati, da 'izvajamo na njega pritisk', 'od kod pa bo elektrika', +Mura bo že počasi tekla navzgor'. V medijih tudi poslušamo o Muri o planih A in planih B, o zamrznitvi postopkov za 10 let itd. Dovolj je tega! Predsednik, pričakujemo, da izpolnite zavezo iz koalicijskega sporazuma in se vzdržite takih komentarjev. Prebivalci Prlekije in Prekmurja že 30 let na podlagi argumentov upravičeno nasprotujemo gradnji HE na Muri in nismo peščica zdraharjev, ki zavirajo razvoj. « je povedal Samo Tuš, predsednik Zveze društev Moja Mura.

V službi naroda

V nevladnih organizacijah so prepričani, da trenutno stanje prikazuje moč energetskega in gradbenega lobija, ter ocenjujejo, da se je tudi predsednik vlade postavil na njihovo stran, pri čemer naj bi prebivalcem ob Muri očital, da nad njim izvajajo pritisk. Prav tako po njihovem mnenju nima interesa poslušati stroke. 

»Res je, dragi predsednik vlade Marjan Šarec, lažje se je postaviti proti ljudem kot proti lobijem. Smo zgroženi in razočarani. Zahtevamo, da izpolnite zavezo iz koalicijskega sporazuma, poskrbite, da se nadaljujejo postopki, kot je z njimi začel Leben, ter se uprete energetskemu in gradbenemu lobiju, ker ste v službi naroda in ne lobijev,« je še povedal Tuš.

FOTO: Foto Bobo

S spleta

Komentarji (57)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BÜJRAŠ (nepreverjen)

Zaradi česa že desetič objavljate sliko ki ni Mura, rabite fotografije, lahko vam jih ducat pošljem. Ka se pa tiče HE na Muri pa vam je Šarec jasno povedal do bodo ker rabimo elektriko. Eni pa le pogrevate to in zganjate cirkus. Vi se to omejite na svojo lastnino, kolikor vem pa je porečje Mure državno in država kot lastnik se je odločila za gradnjo kaj vam tu ni jasno, ali se vi postavljate nad državo ali pa ne upoštevate lastništvo MURA JE TOLIKO VAŠA, KOT JE MOJA štekate ?

prekmurec67 (nepreverjen)

Bravo .Odlično napisano.SE popolnoma strinjam.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

jklmn (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kelko ti je kapnilo na račun za tou tvojo veleumno izjavo? Dobiš pavšal od DEM ali si plačani po postaj?

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

Francoska solata (nepreverjen)

Povej mi en dober razlog proti HE na Muri, pa ti jih povem 5 za !

In reply to by jklmn (nepreverjen)

nde (nepreverjen)

No pa povej vaj en dober razlog za.
Proti HE je vse polno dobrih razlogov.

In reply to by Francoska solata (nepreverjen)

Francoska solata (nepreverjen)

Evo to pravim. "Okoljevarstveniki" sploh ne veste kaj hočete, samo da se nasprotuje razvoju. Pa naj so to HE, vetrnice, Magna, ....

In reply to by nde (nepreverjen)

bretjauzl (nepreverjen)

ptice komari neobstoječe vrste rib?

In reply to by nde (nepreverjen)

Kuna (nepreverjen)

O plačanec se je oglasil.
A nimaš drugega dela, kot. da čakaš da se pojavi članek in potem takoj udariš? Jutri si pa boš pisal nadure, za zaradi zelo "visokega nivoja" pisanja.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

Kuna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

A mogoče veš, kako globoka je Mura?
V večini leta je po skoraj celotni širini in dolžini plitka.
Ampak verjemi, nikoli ni tako plitka kot si ti. Žal.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Tou je Mora, ti pa nemaš pojma.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Od kda pa se Šarec razmi na elektrarne? Že v srednji tišlarski šoli je imel šest popravnih, največ iz fizike. Totalna tropa. Izgleda, ka si ti še hujši pacient. Porečje Mure je državno, mi smo lastniki države.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

Dujra (nepreverjen)

Ti pameten Bujras. Ka mislis kdo je drzava? A je komedijant drzava? Na porecju reke Mure so drzava ljudje, ki tu zivijo. Ne rabimo elektriko, rabimo pametno ravnanje z elektriko. Elektike je dovolj, samo delate z njo kak svinja z mehom, naj dvignejo ceno, pa te videli, kako elektrike je v izobilju. Sarec si naj HE naredi v Kamniku, na kamniski bistrici.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

Dokležovje (nepreverjen)

Bùjraš /// Tij in tebi enaki z Šarcem na čelu ne boste govorili če bodo elektrarne.Verjetno si bil še zelo mali,ko so gradili im govorili,če zgradimo nuklearko bo dovolj elektrike .Seveda bombo so postavili in ni bilo nič več elektrike.Tudi za Teš 6 so lajali da mora biti in vidimo posledice nespameti kaj imamo .Ve se da na Muri ni mesta za HE.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

BÜJRAŠ (nepreverjen)

MURA JE TOLIKO VAŠA KOT JE MOJA. Ko se vsi nasprotniki HE NA Muri odklopiti od elektrike in dokažete, da lahko živite brez elektrike potem bom verjel vašim iskrenim NE HE na Muri. Ker pa v Sloveniji ne poznam nobenega takega primera "naravovarstvenika" ki bi živel brez elektrike vam ne verjamem, da so vaši nameni iskreni in ste žrtve nekateri vaši "glavni" pa plačanci lobijev iz tujine.

In reply to by Dokležovje (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

ODJEBAJ, nuklearka bo rešila problem manjka elektrike, ne hidroelektrarne!

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Elektrike je dovolj, to, da potrebujemo elektriko, je samo fama, ki jo širijo DEM, da bi pridobile javno mnenje na svojo stran. Tudi če je ne bi bilo dovolj, pa se jo da pridobiti na manj sporne načine. Gradnja bi trajno uničila okolje, doprinos k skupni el. bilanci bi bil premajhen, da bi se HE na Muri izplačale. Glede lastnine - marsikje, kjer bi bile HE, gre tudi za privatno lastnino, zato bi se marsikoga razlastninilo, kakšne pa so odškodnine v takšnih primerih, pa je tudi jasno. Zagovorniki ste gluhi za vse argumente, ki so znani že leta, študije je objavil tudi DEM, strokovnjaki z različnih področij so ugotovili, da HE na Muri niso smiselne. Korist bi imeli le gradbeniki z betonom.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

Lipovc (nepreverjen)

MÙJRA.....Ta slika je iz mure in ne motaj budalo .Če pa ne veš pa malo poiščì

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

BÜJRAŠ (nepreverjen)

Lipovc - BUDALO Pogledni si satelitski posnetek po celem toku Mure na Slovenskem ozemlju pa mi povej kje je to NIKJER ne lažite in ne zavajajte, mislite da smo vsi taka budala !

In reply to by Lipovc (nepreverjen)

Lipovc (nepreverjen)

Bùjraš.Te tij znan še res nimaš ELEKTRIKE in v temi ne lociš seveda od kod je ta slika.Za to pa se nadùjvleš in napinjaš za HE .Ta slika je iz Mure in ne bodi pameten .Potegni si kabel za par ur od soseda saj ti bo dovolil .

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

ne-vernik (nepreverjen)

Nevladniki Šarcu: Načrti HE nam ustavljajo razvojne možnosti !!
Nevladniki , katero razvojno možnost ste že izvedli ??

Kuna (nepreverjen)

Büjraš, prekmurec67, nevernik,... zelo verjetno gre za isto osebo. Vsaj glede na način pisanja.
Zagrenjena, razcepljena, hinavska, dvolična osebnost, ... edina primerna za lobista DEM.
Kot že enkrat rečeno o plitkosti Mure in s takimi je brez veze razpravljati, ker samo grenejo v plitki, mutni, umazani vodi.

In reply to by ne-vernik (nepreverjen)

Kuna (nepreverjen)

Pozabil sem še putina...

In reply to by Kuna (nepreverjen)

bretjauzl (nepreverjen)

ja preprečli gradnje vetrnih elektrarn.... ovirali gradnjo magne.... rekli odločen ne gradnji zasnezevalnih akumulacij....

In reply to by ne-vernik (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Tisti kateri želite resit reko muro, zacnite jo resevat v Avstriji...

Dujra (nepreverjen)

A mislis, ce hocemo resit drzavo Slovenijo, jo naj zacnemo v Avstriji? Ni logike. Tij ce hoces imeti kapital in dobicek in provizije od elektro lobija se odseli v Avstrijo.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Dujra, jaz se nikam ne selim, jaz bon tisti, kateri de zidal HE-je na muri in tebi podobnim mastno elektriko zaracunal.. . Ali pa bos si sam kupoval elektriko od Avstrijcev...

In reply to by Dujra (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Avstrijci nas že leta opozarjajo, naj ne ponavljamo napak, veliko sredstev in časa vlagajo v oživljanje okolja okrog HE, prvotnega stanja ne bodo mogli vzpostaviti nikoli.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Francoska solata (nepreverjen)

Cejla Müjra je zregulejrana, severni in južni sosedje majo lejko gor elektrarne. A pri naših par HE, pa se zažene panika.

Kvazi okoljevarstveniki, isto sran*e te napravili kak z "ogroženimi ftičami" zaradi veternic.

nde (nepreverjen)

Spet eden, ki ne pozna situacije in nekaj muti.

Če ti ti je že tak vseeno za naravo, ti naj vsaj ne bo vseeno za ljudi.

In reply to by Francoska solata (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Ti si navadno tele. Nemaš pojma o pojmu

In reply to by Francoska solata (nepreverjen)

Avstrijska solata (nepreverjen)

Severni pa juzni sosedje?? Ti bi samo copz paste. A svojo glavo nosis zaradi videza? Lev, ki posnema leva, je podoben opici.

G (nepreverjen)

Ustanavljam civilno iniciativo za gradnjo elektrarn na Muri, kakor tudi za gradnjo nuklearne elektrarne nekje v Pomurju.

Juhuhu (nepreverjen)

Jaz sem zraven👍🏻

In reply to by G (nepreverjen)

Kociper (nepreverjen)

Juhuhu.... Ge si zraven z jezikom pri moji rijti ?Še veš pijši in več boš dobil šmrklavec🖕🖕🖕

In reply to by Juhuhu (nepreverjen)

nde (nepreverjen)

Kakšna bo to civilna iniciativa, če pa sploh nisi napisal imena, priimka in naslova ?
Ti si še samo enden več ki meša meglo ?

In reply to by G (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Sem zraven! Edino pozabi, da bo v Prekmurju, saj to pomeni poseg v hidrodinamiko (reko moraš speklati skozi nuklearko, oz. narediti načrt v primeru, da "poči"...). Nuklearka v Krškem ima že načrt za novi blok. Zato pozabi na to, saj je potem to skoraj enako kot hidroelektrarne na Muri...seveda bi hidroelektrarne na Muri bile samo kapljica energije, medtem pa se v nuklearki ustvarja preko 60 MW el. energije

In reply to by G (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Vzamem nazaj, sem spregledal tvoj prvi stavek, za gradnjo elektrarn na Muri, videl sem samo nuklearko v Pomurju... HIDROELEKTRARN NA MURI NE BO!

In reply to by G (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

Si je zeo što čas pa preračuno kelko de elektrike iz te hidroelektrarne? Nebi prosim pa novi TEŠ začali prosim ka ceneje elektriko lejko küjpijo kak pa košta ta komedija...

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Slovenija RABI 2. NUKLEARNI BLOK V KRŠKEM, NE PA HIDROELEKTRARN NA MURI

BÜJRAŠ (nepreverjen)

Ekolog ki primerja nuklearno energijo z energijo pridobljeno iz vodnih virov glede ekologije, varnosti NI IN NIKOLI NE BO EKOLOG.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

bastard123 (nepreverjen)

Ti pa nigdar neboš čeden, če glij se delaš pa ščejš biti. Pridobljena energija v nuklearki je poleg tiste iz obnovljivih virov najbole ekološka. Gda de se nešče spoumno ka de tisto malo radioaktivnih odpadkov z raketami pošijlo proti sonci de pa še bole.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

BÜJRAŠ (nepreverjen)

MURA JE TOLIKO VAŠA KOT JE MOJA. Ko se vsi nasprotniki HE NA Muri odklopiti od elektrike in dokažete, da lahko živite brez elektrike potem bom verjel vašim iskrenim NE HE na Muri. Ker pa v Sloveniji ne poznam nobenega takega primera "naravovarstvenika" ki bi živel brez elektrike vam ne verjamem, da so vaši nameni iskreni in ste žrtve nekateri vaši "glavni" pa plačanci lobijev iz tujine.

Gost 5 (nepreverjen)

butalec

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

BÜJRAŠ (nepreverjen)

Tipično za naravovarstvenike in komuniste, da drugače misleče žalite.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Büjraš, elektrike je dovolj, zato res ni potrebe, da bi kdo živel brez elektrike. Naravovarstveniki pa so tisti, ki opozarjajo, da se da živeti z elektriko - tudi na bolj varčen način, da ne svetiš z lučmi podnevi, uporabljaš varčne aparate, oz. elektriko uporabljaš takrat, ko je potrebno in ne za vsako figo in razvajenost. Če bi ravnali tako, dolgoročno ne bi bila potrebna nobena elektrarna več. Treba je kaj vedeti in razmišljati ...

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

BÜJRAŠ (nepreverjen)

gostja 426 Od kje pa tebi informacija, da je elektrike dovolj, NI RES, ker če bi je bilo dovolj cena ne bi bila tako visoka, sploh pa Slovenija jo vsakodnevno uvaža in to po zelo visoki ceni, če bi pa uspeli proizvesti to elektriko doma bi 1. bila cenejša in 2. ne bi bili odvisni od tujine, ki lahko pipico kadarkoli zapre in potem sem sem če ti ne v daljni preteklosti v Jugoslaviji doživljal te redukcije, ko so elektriko izklopili za določen čas vsem in teh časov si jaz ne želim če si jih ti. Kar se pa tiče porabe elektrike pa mislim, da nobenem ni tako nor da bi jo pri tej ceni koristil po nepotrebnem. Je pa res da je Ljubljana pa še druga mesta ponoči preveč osvetljena.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Büjraš, niti DEM, Eles itd. ne trdijo, ka je elektrike premalo. Nihče je nej brez. Elektrika je nej draga, visiki znesek na položnici je zaradi drugih dajatev, omrežnina itd. Elektrika se uvaža in izvaža, ker DELUJE PO PRINCIPI BORZE. Tak je bilou in bou, ne glede na tou, kelko boš je proizvedo in nič cenejša ne bi bila - tüdi če se zniža sama cejna elektrike, znesek na položnici nede nič nižje, ker bi tou izkoristili energetiki in še bole nabili svoje dajatve dajatve in de znesek isti. Spomnin se redukcij, znan pa tüdi, kelko elektrike se porablja po nemarnosti. Idi samo podnevi okoule, pa boš vido, kelko izložb je osvetljenih, tüdi gda je sunce, pa luči v šoping centrih, kelkokrat se ge pozabi kakšna vužgana luč, pa fajn je iti gda iz MS, ka malo vidiš, ka je drugje še hüjše. Malo boj pozoren, kak so osvetljeni izvozi z avtocerst, svetil,e so sakšnih par metrov, pretiravanje. Malo pomisli, kelko cerkev je brezveze osvetljenih cejlo nouč, na nepravilen način, ka se svetloba razsipava izven objekta. Kelko fontan je osvetljenih, pa ne bi smele biti, ker je osvetlitev nazgor prepovejdana, razen za objekte kulturne dediščine ... Po Sloveniji se lejko cejlo nouč voziš, tak ka lejko knjigo čitaš pod posvejte. ... Trebej prvo neka znati, pa biti pozoren na okolico, pa kumaj te pisati ...

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

Polana (nepreverjen)

Bùjraš....Tij si res v kmici.Gradnje HE ne bo zmanjšala cene in ne uvoza elektrike. Elektrika ni toliko draga ampak drago je tisto kar plačujemo tisti propadli TEŠ 6 .Mi nismo tam pri gradnji kradli denarja plačujemo pa za lopove ,ki so na svobodo .Kriv je tufi dosti crknjeni Pahor

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

BÜJRAŠ (nepreverjen)

gostja in Polona: Katera politična opcija pa je bila zraven, ki je zagovarjala gradnjo TEŠA za vsako ceno, naj vaju spomnim SD - komunisti komplet, zna se točno po imenu in priimku še danes so ti ljudje na položajih, tudi v DZ pa se komu kaj zgodi, jih kdo kaj vpraša kje je denar seveda ne, na evropskih volitvah še jih le volite, pomeni, da vam je všeč da so kradli in kradejo. Neprijetno mi je tu omenjati besedo komunist, ker je to prelepa beseda za sedanjo BANDO, ker nekdanji komunisti v Jugoslaviji niso kradli, tako kot to delajo sedaj.

In reply to by Polana (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi zdaj bi bili zraven isti, pa tudi spokradnoli bi kakšnih 20%. Brez kraje naš politični sistem nemre živeti.

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Pokvarjenih politikov je na vseh straneh več kot dovolj, tisti na desni niso nič boljši.
Tudi komunisti v Jugoslaviji so kradli, brez skrbi, le da se o tem ni smelo govoriti, ker si takoj končal na Golem otoku. Vse ljubljanske vile so bile nacionalizirane, v njih pa so se naselili komunistični veljaki, ki so potem še služili z njihovo prodajo. Pozanimaj se tudi, kako je povojna oblast prišla do Leonišča v Ljubljani - z grdo prevaro, kar pa še zdaleč ni bil osamljen primer. Malo poglej, kaj se je dogajalo Edvardu Kocbeku ... Zanimiv je tudi ta članek, da ti lepo prikaže dogajanje v tem času. https://www.delo.si/sobotna/deveterica-na-orwellovskem-procesu-v-ljublj… Ni bilo vse tako rožnato, kot danes hočejo prikazati jugonostalgiki ...

In reply to by BÜJRAŠ (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To zgodbo sem prebral že leta 1988, ko je izšla v Mladini. Zdaj lahko vidimo kakšne moralne nule in zločinci so pri nas še vedno "ugledni občani". Biriči komunističnega krvavega režima. Še večja sramota pa so tožilci in sodniki, ki so zavlačevali z odpravo nezaslišane sodbe brez dokazov, vse dokler človek ni umrl. Ta banda deluje še danes. Pred kratkim so človeka brez dokazov o krivdi obsodili na 25 let ječe. Kriv pa seveda ni nihče, ljudje te kriminalce volijo in hvalijo.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Akuna (nepreverjen)

Bravo büjraš,vsi velki "ekologi"pisejo komentare na leseni deski ka ne nucajo elektrike.Nej san nikse poznavalec ale mislen ka 99%tej ekologov kere se najbole bunijo kricijo samo za porcijo cevapov da majo pohode za müjro.Napiste imena pa priimke ka se gnes ob 18:00 zacajo varovalke izklaplate

www (nepreverjen)

Tij bi nucal malo več elektrike, in sicer v glavi.
Maš praf, nej si poznavalec, si pa plitki siromak.

In reply to by Akuna (nepreverjen)

Akuna (nepreverjen)

Www ne žali ka san ge tüj nej nikoga žalo,če se frajer napiše što se pa se tak predstavljaj pa povej na kakse argumentaj se proti HE

BÜJRAŠ (nepreverjen)

Tipično za naravovarstvenike in komuniste, da drugače misleče žalite.

In reply to by Akuna (nepreverjen)

bretjauzl (nepreverjen)

okoljevarstveniki in inicijativni civilisti. ko bomo plačevali vašim jodlarskim somišljenikom in morda celo financerjrm po letu 2025 zeleni štrom po trikratniku realne torej današje vrednosti vam prnesemo zagovorniki gradnje položnice za vaš delež.
prosimo za vaše trr. lahk zacneze zbirat v skupni fond da nede preujdo zavolo šoka

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice