V občini Šmarješke Toplice se je prvič v zgodovini Slovenije zgodilo, da imata županska kandidata izenačeno število glasov, zaradi česar se obeta žreb.

V županski tekmi v Šmarjeških Toplicah je po prištetju glasovnic, ki so prišle po pošti, rezultat med aktualno županjo Bernardko Krnc in njenim izzivalcem Marjanom Hribarjem neodločen.

Oba sta zbrala po 1016 glasov. Zakon v takih primerih predvideva žreb, kar bi bilo prvič na županskih volitvah pri nas, poroča STA. 

V Kopru med kandidatoma le 12 glasov razlike

Najbolj zanimiva bitka za županski stolček pa poteka v Kopru, kjer kandidata Aleša Bržana in Borisa Popoviča loči le 12 glasov. Trenutno poteka štetje glasovnic, ki so prispele po pošti. Teh je 46 in prav te bi znale obrniti izid. Bržan je sicer danes napovedal, da bodo zaradi zaznanih nepravilnost na enem od volišč zahtevali ponovno štetje glasov, še poroča STA.

Občinska volilna komisija je v navzočnosti medijev začela razvrščati glasovnice, ki so prispele po pošti. Skupaj jih je 46.

Po navedbah Primorskih novic, ki se sklicujejo na predsednika koprske občinske volilne komisije Miloša Senčurja, so glasove, oddane na predčasnih volitvah, v nedeljo zvečer šteli šestkrat, ker se nekaj ni ujemalo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fffffffffff (nepreverjen)

Še ena za tiste ki vedno rečejo "moj glas ne odloča o ničemer" in raje ostanejo doma.

Starejše novice