Četudi po nedavni odločitvi Trgovinske zbornice Slovenije uradnih sezonskih razprodaj tekstilnega blaga in obutve z letošnjim letom več ni, veliko trgovcev ostaja zvestih dolgoletni tradiciji.

Začetek razprodaj in njihovo trajanje sicer nista več enotna, a so ostala pravila nespremenjena. Cene so največkrat znižane do 50 odstotkov.

Prodajalec obutve Mass

Prodajalec obutve Mass je sezonsko znižanje začel v torek, trajalo pa bo do 5. februarja. Cene vse obutve in vseh torbic je znižal za najmanj 20 odstotkov, sicer pa je znižanje do 50-odstotno, je razvidno iz spletne strani trgovca, piše STA.

Športni trgovini

Intersport, ki prodaja športno opremo, je zimske razprodaje začel v četrtek. Posebej izbrane artikle je znižal za 30, 40 ali 50 odstotkov, znižanje pa bo trajalo do 22. januarja.

Za "veliko zimsko znižanje" z do 50-odstotnimi popusti se je s torkom odločil tudi Intersportov konkurent Hervis, a ne gre za "klasično" razprodajo, temveč bolj za eno od številnih krajših akcij tega trgovca. Znižanje bo namreč trajalo le do 10. januarja. Razprodaje v tradicionalnem smislu očitno ne bo niti v Alpini.

H&M in C&A

Do 50-odstotna sezonska znižanja so že nekaj dni tudi v trgovinah z oblačili H&M do 30. januarja. Nemška veriga trgovin z oblačili C&A je cene določenih artiklov za do 50 odstotkov znižala že s 15. decembrom, ponudba pa bo v veljavi do odprodaje zalog. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice