Zaradi omejitev pri vstopu na pošto, izplačila pokojnin brez fizičnega kontakta.

Pošta Slovenije si tudi v drugem valu epidemije covida-19 prizadeva zagotavljati način dela, ki v največji možni meri pred morebitnimi okužbami v prvi vrsti ščiti zaposlene ter stranke ob hkratnem izvajanju kar najvišje kakovosti poštnega prometa, četudi v omejeni in prilagojeni obliki. 

Izogibajte se obisku pošt tik pred zaprtjem

Postopki izplačil pokojninskih nakaznic, ki jih je Pošta Slovenije skupaj z Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Republike Slovenije prilagodila že v prvem valu epidemije covida-19, ostajajo v veljavi tudi ob spopadanju z drugim valom epidemije.

Zaradi omejitev pri vstopu na pošto Pošta Slovenije stranke prosi, naj obisk pošte načrtujejo skozi celoten delovnik posamezne pošte in se izogibajo obisku pošt tik pred zaprtjem.

Izplačila pokojnin prek pokojninskih nakaznic v dostavi oziroma na terenu, v največji meri potekajo na ustaljen način, z minimalnimi prilagoditvami zaradi upoštevanja varnostnih ukrepov. Izplačila potekajo na način brez fizičnega kontakta, na primernem mestu na naslovu prejemnika, o čemer ti prejmejo ustne napotke od pismonoše.

Postopki prilagojeni vsem

Postopki so prilagojeni tudi za primere posameznikov, ki so priklenjeni na posteljo ali so drugače gibalno ovirani do te mere, da ne morejo priti pismonošu naproti, torej prevzeti pokojnine na vhodu v stavbo. 

Izplačilo pokojnin tem upokojencem je prilagojeno tako, da pismonoša osebi, ki prejemnika neguje oziroma živi z njim v gospodinjstvu, pusti enkratno pooblastilo za dvig pokojninske nakaznice na pošti.

Oseba, ki prejemnika neguje oziroma živi z njim v gospodinjstvu, se z izpolnjenim in podpisanim enkratnim pooblastilom s strani prejemnika pokojnine oglasi na določeni pošti, kjer uslužbenec na poštnem okencu izvede identifikacijo osebe s preveritvijo podatkov v osebnem dokumentu ter nato izplača pokojnino. 

Prilagojeni so tudi postopki izplačila pokojnin varovancem v domovih za ostarele oziroma drugih inštitucijah. Pokojnine za oskrbovance domov se izplačujejo pooblaščenim osebam. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Ne vtijkan se v delo politikov,ki je v vseh državah razen izjem enako ..Namen je preprečiti širjenje koronavirusa kar je tudi razumljivo,kar mogoče kdor noče ali pa pač ne razume..ampak neven kako bi gledal na delo politikov če nebi sprejeli teh ukrepov(zame so še preblagi,vem nemorejo odvzeti vseh pravic človeštva)bi pa tega ki obsoja politike pa bok nedaj ka bi komu kaj slabega želel doletele kake posledice,kak so že ene..ki so jim pustile mogoče trajne posledice..
Zdaj če je Janša pravi človek da o tem odloča ali ne to jaz neven..
Če bi pa bil kdo drug na njegovem mestu bi mogel okrepati isto tako drugače bi ga narod če nebi sprejel ukrepov in bi prišlo do kausa raztrgal..
Tako da treba razumeti vodstvo države da sprejema take ukrepe,ukrepajo pa zaradi nas,zaradi našega zdravja..
Tudi oni sami si želijo da bo narod zdrav da bo delal in

Starejše novice