Maske v izobraževalnih ustanovah ves čas pouka, venda ne za vse.

Poleg sprememb pri nošenju mask na prostem in skrajšanju obratovanja gostinskih lokalov, bodo pomembne spremembe tudi v izobraževalnih ustanovah.

Maske ves čas pouka

Ta konec tako tedna začnejo veljati spremembe vezane na nošenje mask v zaprtih javnih prostorih. 

Maske bodo tako od ponedeljka obvezne za učence od 7. razreda dalje, dijake in študente. Tudi vzgojiteljice, vzgojitelji v vrtcih ter učiteljice, učitelji v razredih vseh stopenj bodo morali nositi maske ves čas pouka.

Merjenje temperature zaposlenim

Vlada je prav tako sklenila, da bo potrebno ob vstopu v delovne prostore meriti temperaturo zaposlenih in obiskovalcev. Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniško. Pripravljena bo zakonska podlaga, ki bo omogočala bolniško odsotnost do treh dni tudi brez obiska zdravnika.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jaooo (nepreverjen)

Starši dodaten strošek za vas, kelkokrat na den de mogo menjati masko, v eni celi den nemre biti. Eni tak že težko shajajo.

starisad (nepreverjen)

že san 4 mesce z enof ka pa palamudiš

In reply to by Jaooo (nepreverjen)

34 (nepreverjen)

Najemite še uniformirane paznike da bodo pretepali mladino, ki se ne drži 1,5 razdalje

22 (nepreverjen)

saj jih ze imajo v lj v ilegalnem migrantskem domu. samo se uniforme jim dajo, ostalo obvladajo.

In reply to by 34 (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

Mladina se bo uprla !!! In prav je tako. Imajo polno podporo staršev.

Kakšen idiot si je izmislil te norosti???

Mladina se zunaj druži skupaj. V razredu pa bi naj imeli 5 ur maske gor.

UPOR !!!!!!!!

nop (nepreverjen)

5 ur? eni po 8-9 ur tudi :)

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

starisad (nepreverjen)

Se ti vijde ka si vendar letnik '60. Vejpa gnes den pod vr na fakse nejsi če si na fakse nej na hobi fakse.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

groza1 (nepreverjen)

to so strokovni ukrepi? sram jih je lejko ka se izživlajo nad mladino!!!! moj sin nede noso maske in komaj čakam ka iden na šoulo ka jin zgučin!

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

groza11 (nepreverjen)

Nikaj jim neboš gučo, ka sploj nemaš dece. Biti 'anonimen' faker na internete je fejst enostavno :)

In reply to by groza1 (nepreverjen)

ZAVAJANJE (nepreverjen)

Imam zanesljive podatke, da te maske, ki jih ponujajo nam navadnim državljanom NE PREPREČIJO da ne bi virus šel skoz edine maske ki to preprečijo so maske ki jih nosijo zdravniki in zdravstveno osebje TAK KA NAS REDNO FARBAJO in imajo za norce. Če bi hoteli kaj doseči bi vsi morali imeti take maske VSE OSTALO JE ZAJEBANCIJA. V parlamentu pa tako vidiš da nosijo neke krpice na obrazu.

lop (nepreverjen)

skeneraj tvojo diplomo, pa mo ti vrvo !

In reply to by ZAVAJANJE (nepreverjen)

groza1 (nepreverjen)

dajte starši treba se upreti režimu z maskami šolarjev med poukom...pa to ni NORMALNO- JE TO ZDRAVO DA MLADI DIHAJO SVOJ IZDIHAN ZRAK VEČ UR V RAZREDU-FUJJJJ

noro (nepreverjen)

pa kaj je z vami, naredite potem že šolanje na daljavo od 7 razreda dalje nepa neke maske v razredu, se sploh zavedate kaksna muka je to... idiotizem

kritik (nepreverjen)

KRŠENJE ČLOVEKOVIH PRAVIC!! IGNORIRAJMO BEDASTE ODLOKE. SMO RES OVCE DA NAS J... VSAK KVAZI POLITIK ?????

Janosbaci (nepreverjen)

Ta vlada nuca takšne ka nika ne mislijo. Možgane pa najležej vničič tak, ka jin omejiš kisik.

Oni345 (nepreverjen)

Ge se pa strinjan, z merjenjen temperature, in ka posles zaposlenoga takoj domov. Ka nemo guco kelko vsaj nasih zaposlenih odi posili delat, z vrocijno, kasljon itd... Vse ka povejo pa je ehhh vejpa nika mi nej neksen prehlad.. Vrejde tij prehlad, drugega pa potem zaradi njega pere vrocina teden dni pa mora ostati na bolniskem. In te se z njega se smeje "eh vejpa nrbos se nika ti nede" (pa tu zdaj ne mislim na Covid19).

Prenos vsake bolesni pa naj je to gripa, driska ali covid, nebi smeli prenasati okrog na druge.

hja... (nepreverjen)

Mladina de se drek uprla. Vsi do lepou v razredi z maskami na obrazi sideli pa trpeli. Uporništvo je že davnaj mrlo. Tou novodobno deco zbidiš edino, če napraviš event na facebooki ali pa grupo na snapchati. To jih te malo pritegne, ostalo pa nej. Kak bi jih sploj kaj genolo, če pa doma cuj gledajo kak so njihovi starši ovce.
Edino me zanima, če de šola priskrbela maske. Medicinske maske je potrebno zavrčti po 20-30 min uporabe, tak bar svetujejo zdravniki. To pomeni pri 8.šolskih urah dnevno na urniki cca 16 mask dnevno na učenca. To pomeni 80 mask tedensko in cca 370 mask mesečno. Što de to plačo? Kama do šle vse te odpadne maske? Če šola ali ministrstvo ali vlada ne zagotovijo medicnske maske za učence je prav ka starši otrokon ne dovolji uporabe ene in iste umazane in kontaminirane maske celi čas šolanja, saj to škoduje njihovomi zdravji. Tak bar trdijo vsi keri majo bar malo pojma o ton.. Starši tudi nejso dolžni kupovati mask otrokon. Če je osnovna šola obvezna naj obvezno opremo zagotovijo zato odgovorne inštitucije.

6881 (nepreverjen)

Bravo, zadetek v polno

In reply to by hja... (nepreverjen)

000 (nepreverjen)

ne seri, to ti bo povedala mladina. mladina se bo uprla ce jim vzames elektriko, ker vec ne bo tv, igric, pametnih telefonov za noro deco itd. Starsi tudi niso dolzni po tvojimlogiki v obvezni OS kupovati ucbenikov, zvekov in ostalega sranja, pa jih kupijo.
Predlagam, da se nabavi vec krst in se sistem popolnoma odpre, pa kdo crkne, naj ckrne ostali pa idemo dalje.

In reply to by hja... (nepreverjen)

Mirzika3 (nepreverjen)

Tak je to kda enok daš ta svoje pravice pa pridno bogaš vsako glupost... Tej ukrepi so samo ogledalo toga, kak bolane, zmešane lidi mamo na oblaste.

očka66 (nepreverjen)

koji kretenizem. če imaš malo zvišano temšp, še absolutno nič ne pomeni, nobeno boelzen kaj šele ta smotani virus. idiotizem totalni, res. tpo je isto tak kot če bi nam merili pritisk.
za deco pa dobro jutroo da tud oni morajo nositi maske saj so ista bitja kot odrasli, pametnjakoviči pa tak govorijo o njih, kot da niso ljudje in dovzetni za virus.
jao kak je vse to betežno. ustrelit vse politike in medije.

njabolj pa to da tulijo in tulijo o omejitvah. kaj kurac so potem dali te bone? kak naj idemo nekam in se naj družimo kje, če po drugi strani ne smemo.kje je tu logika? raje bi ta keš dali tak ven, vsi smo ga bolj potrebni kot turizma

čarni vrag (nepreverjen)

V Sloveniji je letos divjali epidemija strašnega koronavirusa. Statistični podatki ne lažejo:Umrlo je v tem času v Sloveniji (prav tako po začasnih podatkih) 12.230 prebivalcev, kar je 0,8 % manj kot v istem obdobju leta 2019. Največ prebivalcev je umrlo v mesecu januarju (1.971), najmanj pa v mesecu juliju (1.566). Tako v prvih 7 mesecih leta 2019 je umrlo 12326 prebivlalcev. leta 2020 je umrlo 12230 prebivalcev Tako je v mesecih od januarja do julija letos umrlo 0,8% prebivalcev manj kot leta 2019. Razlika znaša 96 umrlih lani več kot letos. Vir podatkov: https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/9014 Pozivam vladnega govorca Kacina in Dr. Beovićevo, da pojasnita novo definicijo pandemije-epidemije. Glavna značilnost je torej da med pandemijo umre manj ljudi kot lani ko ni bilo epidemije. Vi ste absolutni lažnivci in manipulatorji.

slom...,,, (nepreverjen)

lokalni epidemilog. vprasaj ce imajo kaksno delovno mesto fraj na infekcijski kliniki.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Beeeeeebeeee (nepreverjen)

Bujli do nas blesavi ukrepi, nej virus,...

beeabbeb (nepreverjen)

jah, kaj ti pa manjka.? pojdi na komunisticno kitajsko za en mesec in pridi nazaj ce prezivis, bos mislil da si ponovno v sloveniji odkril svobodo.

In reply to by Beeeeeebeeee (nepreverjen)

KPS (nepreverjen)

Ne nüca iti na Kitajsko.... komunistična je zdaj že nazaj Slovenija. Državo vodi najbole komunjarska stranka v keroj so se zbrali vsi bivši komunisti in kero vodi edini bivši komunistični funkcionar v slovenski politiki. Stranka deluje po vzoru komunistične pratije in ukrepi v državi so tudi precej podobni tistin v komunistični Kitajski. Van janšiston pojmi kak so svoboda, osebnost, lastno mnenje, kritično razmišljanje, nastrinjanje, drugo mnenje.... nej jasni, ker so skregani z vašo opranoglavo komunjarsko logiko kulta osebnosti, kateri ima vedno prav in je samo njegova resnica edina prava. Isto kak Tito, Mao Ze Dong, Jong Un, Orban in podobni.

In reply to by beeabbeb (nepreverjen)

kps_odg (nepreverjen)

ti resno nemaš pojma o komunizmi, nacizmu, fašizmu, socialzmu, kapitalitmu itd.?! ka se ti da pisati tak duge stavke o režimih brez repa in glave?

In reply to by KPS (nepreverjen)

Random_idiot (nepreverjen)

Haha na konce bon mogo celado mete da iden na wc

989 (nepreverjen)

pa rokavice.

In reply to by Random_idiot (nepreverjen)

Plonk (nepreverjen)

Nabijem jaz našim politikom vsakemu posebej deset mask v rit in naj jih nosijo......
Gamad smrdljiva

.1.2.3.0 (nepreverjen)

Mislim da bi se morali žal vprašati malo pa se postaviti v kožo otrok, kot dijkinja lahko povem da je to ena sama polomija, sama sem zaradi teh zajebancij zbolela na začetku šole ko sem masko morala imeti gor 9 ur brez prestanka(vnetje grla, vnetje dihalnih poti, bolečine v prsnem košu, glavobol) , to je največja sramota kar se dogaja, ko se bo pa zgodilo kaj resnega pa za to nebo odgovarjal noben žalostno...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice