V stečajnem postopku Mure je razpisana nova javna dražba za dva sklopa nepremičnin. Se bo tokrat našel kupec?

Stečajni upravitelj Marko Zaman je objavil nov razpis javne dražbe za še edine preostale nepremičnine v stečajni masi družbe Mura d.d., katere stečaj se vleče že vse od leta 2009. Na voljo so pisarniški prostori objekta EHM, ki je bil zgrajen leta 1983 in še določene parcele. 

Nepremičnine se prodajajo v dveh sklopih, izklicna cena za prvi sklop znaša 149.195,85 evrov, za drugi sklop pa 26.649,16 evrov in ne vsebuje davkov, javnih dajatev in drugih stroškov vezanih na prodajo predmetnega premoženja. Varščina za sklop 1 znaša 14.919,59 evrov, za sklop 2 pa 2.664,92 evrov.

Del stavbe EHM, ki je predmet javne dražbe, ima sicer v najemu družba Puppa Design, z veljavnostjo najemne pogodbe do konca meseca junija. 

Del nepremičnin, ki so naprodaj, trenutno najema družba Puppa Design. Gre za podjetje v lasti Tomaža Šiftarja, ki se ukvarja s predelavo starih oblačil in trženjem pod lastno blagovno znamko.

Letos konec več kot desetletje trajajočega stečaja?

Kot so nam sporočili iz pisarne stečajnega upravitelja, po več poskusih prodaje, tokrat upajo, da se bo vendarle našel kupec. Nekaj interesentov naj bi sicer že povpraševalo po podrobnostih dražbe, ali bo ta uspešna, pa bo znano 6. julija, ko se bo izvedla v prostorih stečajnega upravitelja v Ljubljani.

Kot je razvidno iz zadnjega poročila o stečajnem postopku Mure, ima družba v stečajni masi še nekaj blagovnih znamk, ki so pa težko unovčljive, doslej so bile tudi predmet več neuspešnih prodaj. 

Dolgoletni stečajni postopek krovne družbe Mure naj bi se po zadnji potrjeni spremembi zaključil do konca letošnjega septembra.

Z zaključkom stečaja krovne Mure se bo tudi uradno končala ena bolj žalostnih zgodb pomurskega gospodarstva.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Več kot 10 let traja stečaj, v tem času je vse propadlo po domače vrag vzel in to je dejansko samo lahko rušenje, jebenti sodišča, ka dovoli stečajnim upraviteljem da več kot 10 let niso sposobni prodati pa to je vse skupaj ena velika banda ali uničevanje družbenega premoženja pa se nikomur nič ne zgodi. Malo se pozanimajte kako hitro to poteka v ostalih evropskih državah po katerih bi se naj zgledovali.

gostitelj (nepreverjen)

kupec je znan, odkupila ga bo "barbika", da bosta lahko z Simonco skupaj štepala, pa ne na račun davkoplačevalcev !?

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

banda Leva (nepreverjen)

v ostalih evropskih državah nemajo socializma, daj JANŠA, malo hitreje pucaj!

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

mitja 89 (nepreverjen)

Prvo do vse zrihtale za davkoplačevalski denar.. Pa te nešče pocejne doj kupi..

Wtkhgfbh (nepreverjen)

Kda pa pejnaze dobimo od prodanih strojof???!

ZA Wtkh........ (nepreverjen)

Pejnezi od prodanih strojev so šli za plače stečajnomi upravitelji in sodelavcom ki so 10 let prodajali , jebenti tako državo in njeno mafijo.

In reply to by Wtkhgfbh (nepreverjen)

gostitelj (nepreverjen)

ja pa nemre on deset let delati zastonj !!

In reply to by ZA Wtkh........ (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Neje žalostna zgodba.Spomini so lepši kot je zdaj. Teh časov več nede, škoda.

Starejše novice