Predstavniki slovenskih parlamentarnih strank na soočenju v Murski Soboti.

Slabe tri tedne pred evropskimi volitvami, ki bodo v nedeljo, 26. maja, so Informacijska točka Europe Direct Pomurje, televizija TV IDEA ter spletni mediji Sobotainfo, Mariborinfo in Ptujinfo pripravili soočenje predstavnikov slovenskih parlamentarnih strank, ki so soočili svoja stališča o Evropski uniji, katere del je že 15 let tudi Slovenija. 

Stališča o Evropski uniji so soočili:

  • Aleksander Jevšek, kandidat Socialnih demokratov, 
  • Irena Joveva, kandidatka Liste Marjana Šarca,
  • Zmago Jelinčič Plemeniti, kandidat Slovenske nacionalne stranke,
  • Sašo Slaček Brlek, kandidat Levice,
  • Romana Tomc, kandidatka skupne liste Slovenske demokratske stranke in Slovenske ljudske stranke,
  • Branislav Rajić, kandidat Stranke modernega centra,
  • Igor Šoltes, kandidat Demokratične stranke upokojencev Slovenije,
  • Angelika Mlinar, kandidatka Stranke Alenke Bratušek,
  • Jožef Horvat, kandidat Nove Slovenije – Krščanskih demokratov.

O migracijah, članstvu Slovenije v EU ...

Kandidati so soočili mnenja o aktualnih temah v Evropski uniji, od digitalizacije, lobiranja, populizma do mesečnih dodatkov k plači poslancem in članstva v zvezi NATO. Seveda ni šlo mimo teme, ki jo po različnih anketah državljanke in državljani Evropske unije uvrščajo na prvo mesto, to so migracije.

Zanimivo bo tudi slišati, kakšno je stališče kandidatov za evropske poslance o članstvu Slovenije v Evropski uniji in kakšna prihodnost je pred Slovenijo in Evropsko unijo.

Soočenje kandidatov za evropske volitve jutri zvečer na Facebook profilu Informacijske točke Europe Direct Pomurje, spletnih straneh Sobotainfo, Mariborinfo in Ptujinfo ter na TV IDEA ob 18.30 in 20.15.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BUM - LUP (nepreverjen)

Pa ka je to bilo zaprto za javnost v tajnosti nikjer nobenega obvestila, da to bo nisem videl, pa ka se bojijo ljudstva ali kaj sobotainfo pa tudi objavlja te da je že vse minilo niti slučajno prej tipično za medij kak je sobotainfo vej če se kakšen nogometaš Mure prdne do trij dni o tem pisali. Dvorana pa tudi popolnoma prazna, pitan se kumi je te to namen, če ljudstvo ne sme zraven da bi kaj pitalo. Sam bi Jovovi zelo zanimivo vprašanje postavo.

Francoska solata (nepreverjen)

Si kdaj opazo publiko na soočenjih na poptv/rtv?
Verjetno je nega z namenon ka nega nepotrebnih distrakcij kak tvoje oglašanje

In reply to by BUM - LUP (nepreverjen)

G (nepreverjen)

BUM-LUP ti si ešče mali ka bi kaj pito. Da zrasteš te boš pa lajko.

BUM - LUP (nepreverjen)

Bravo pametnjakoviča, ravno zaradi takih pokornih "ovčic" kak sta vidva, ki vaju vodijo norci, smo tam kjer smo, nič pitati samo izpolnjevati zapovedi, malo uporabita svojo zgornjo glavo ne samo spodnjo. Zakaj so pa te za vraga volitve če bi samo poslušali pa nič vprašali. Zato pa se je Šarec usral v hlače pa ni upal v Evropski parlament, seveda ka bi ga kaj pitali, tam pa po Evropi ni tak kak pri nas da voditelj ima dol napisano kaj sploh lahko pita.

In reply to by G (nepreverjen)

Francoska solata (nepreverjen)

Vprašanja jin lejko postaviš na 100 načinov, tu se pa ide za to ka lejko TV idea normalno posneme oddajo, brez motenj osebkov kak si ti, kerim se zaradi preležernoga življenja v demokraciji zdi ka so upravičeni do izražanja lastnoga mnenja gekoli in kadarkoli

In reply to by BUM - LUP (nepreverjen)

BUM - LUP (nepreverjen)

Francoska solata - tij pojma nemaš ka je demokracija, malo se poduči ka de ti za vselej jasno:
"DEMOKRACIJA je oblika vladavine, v kateri oblast, oziroma pravica vladati, izvira iz ljudstva. Demokracija oziroma demokratična republika je postal pogost izraz za države, ki so nekdaj bile socialistične. Demokracija je tedaj bila izraz, ki je poudarjal totalitarizem socializma in komunizma in tako z besedo izražal pomen svobodnih volitev. Tej sistemi so tako pridobili več političnih strank, bolj prehodne trge. Demokracija se je tako povezala s kapitalizmom in spremembami na ekonomskem področju.
Sestavni del demokratičnosti družbe je tudi njena skrb za človekove pravice. Zagotavljanje dostojanstva, pravic in svoboščin človeka in državljana nasproti države omogoča, da taisti državljan lahko naustrahovano voli oziroma v državi biva in deluje gospodarsko učinkovito"
Jes mislim po tvojem pisanji ka si še ti zmeraj v TOTALITARIZMU. Prosim te da se več ne oglašaš z takimi bedastočami nauči se kaj je kaj..

In reply to by Francoska solata (nepreverjen)

Vipko
Truplo

S tem se strinjam... razni gledalci vejo biti hudo moteči. Če bi imeli možnost samo aplavdiranja bi še šlo... neka vprašanja pa je bolje, da postavlja samo vodeči v oddaji. Moje mnenje! Sami politiki bodo sigurno v predvolilnih srečanjih na veliko nagovarjali svoje volilce... in priložnosti za razne vsebinske odgovore ne bo manjkalo.

Ampak, vseeno bi tako oddajo morali posneti v nekem prijetnejšem okolju, ne pa, da imajo politiki za hrbtom mrak s silhuetami sedežev.

In reply to by Francoska solata (nepreverjen)

gost-t (nepreverjen)

Sama elita, namenjena sama sebi !

Majoš5 (nepreverjen)

Plemeniti hehehhe. Ka je lij on mel sočnoga za povedate

Vipko
Truplo

Za letošnje volitve imam občutek, da se vsi trudijo, od medijev do samih politikov, da čimveč ljudi pride na volitve in voli. Čisto prav!

Da se malce našalim: volite Jevška, kajti to je edina možnost, da se ga v Soboti rešimo! Čeprav je zadnji na listi obstaja preferenčni glas... me kar mika, da bi tudi sam napisal... Šale je konec: v Soboti je itak vseeno, z Jevškom ali brez. Dokler imamo popolnoma "rdeči" Mestni svet je več ali manj nepomembno... kdo je župan! Edini plus glede sestave tega sveta je, da v njem ni več "političnega izdajalca" Celeca! Za Slavinca mi je po svoje malce žal... on vseeno ni neki "omejeni kaliber", kar se tiče teh zadev v delovanju lokalne politike.

Si pa NSi glede evropskih volitev po mojem solidno koplje jamo... kot prvo Novakova ni niti približno kaliber za to funkcijo, po drugi strani pa se preveč oddaljujejo od desnega pola! SDS-u to niti pod razno ne bo škodilo, NSi pa sigurno, saj bo zanesljivo izgubila nemalo število volilcev. To je zelo občutila SLS, kajti vse do danes se še niso pobrali zaradi svojih lastnih kolobocij!

Geli bar, (nepreverjen)

V demokraciji se lahko mnenje izraža kjer koli in kadar koli , vse ostalo ni niti D- od demokracije .

Migggg (nepreverjen)

Se strinjan, svoboda izrazanja je temeljna prvina demokracije. Nazalost leva stran politike vse po vrsti oznacuvle za sovrazni govor vbistvi pa nemajo pojma o ton ka gucijo. Isto pravni strokovnjaki Ka tu v komentaraj pametuvlejo. Naj si malo precitajo kakso kolumno o svobodi izrazanja od dr. Terska pa te larmajo.

In reply to by Geli bar, (nepreverjen)

Migggg (nepreverjen)

Francoska solata ma ziher dvojni doktorat z prava kak vse zna o svobodi izrazanja.

Francoska solata (nepreverjen)

To nej, se pa zavedan prvin bontona, keri je očitno umrl na interneti

In reply to by Migggg (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Naši do volili sodelavca Udbe s šifro Padalec.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice