Reprezentativna sindikata v Pošti Slovenije sta se ob doslej neuspešnih pogajanjih z vodstvom družbe odločila za stavko.

Sindikat poštnih delavcev ter Sindikat delavcev prometa in zvez Pošte Slovenije bosta danes predstavila stavkovne zahteve in določila datum stavke zaposlenih Pošte Slovenije in Invalidskega podjetja Pošte Slovenije, ki jo bodo izvedli, če pogajanja z delodajalcem do takrat ne bodo uspešna, so sporočili iz sindikatov.

Kot poroča STA, Poštni delavci med drugim zahtevajo boljše delovne pogoje in manj obremenitev. Sindikata in vodstvo družbe sta imela pripravljen predlog dogovora, ki bi med drugim zajemal višji regres, uskladitev plač, višja povračila stroškov prevoza ter dodatke za mentorstvo in rezerve, a je članstvo sindikatov konec januarja ta dogovor zavrnilo.

Ocenilo je namreč, da bi dogovor sicer prinesel določene pozitivne učinke, ki bi se vsem zaposlenim poznali v denarnici, ne pa tudi rešitve za ključno težavo - preobremenjenost.

Zaposleni se namreč vsakodnevno soočajo z delom prek polnega delovnega časa, menjavo rajonov ali poslovalnic zaradi nadomeščanja odsotnih sodelavcev in drugimi neugodnimi delovnimi pogoji, so minuli teden pojasnili v sindikatih.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kičma trans (nepreverjen)

Skrajni čas..... Bravo poštarji!!!!

tomi72 (nepreverjen)

bravo poštarji

proizvodnja (nepreverjen)

Želim, da bi poštarji imeli jajca in ne bodo podlegli pritiskom, ki se bodo zgodili! Prav dobro se zavedam, da se bodo pritiski zgodili bojim se, da jim ne bodo podlegli in bodo dosegli svoje!

čarni vrag (nepreverjen)

Kak pa srbski kadri? Kak san čul so pravli, kakva moja plata, takva tvoja vrata in dali petam vetra. Mogoče bi lejko angažirali afganistanske pastire.

butalec (nepreverjen)

Kakše afganistanske pastire;
kenijski maratonci so hitrejši!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Baja (nepreverjen)

V pošti Slovenije že dolgo nič ne štima, kar se tiče pismonoš je pa situacija katastrofalna,
zahteva se vedno več, pogoji vedno slabši, pritiski vedno večji, še ne dolgo tega je bilo treba preko vez in poznanstev
priti do službe v pošti Slovenije, danes vsi na veliko bežijo iz te negdaj opevane in spoštovane službe. Mogoče bodo v bližnji prihodnosti razne aplikacije nadomestile "poštarja"samo dece da pa tudi menje :)

lekadol (nepreverjen)

Še malo pa bodo malice okrog vozili,ker so že tak in tak kak leteči kiosk.Dajte jim pošteno plačilo !!!

Starejše novice