Zaradi napetih odnosov med zaposlenimi in vodstvom naj bi iz Kanade v Hoče pripotoval celo glavni kadrovnik Magne International.

Od zaposlenih v Magni Nukleus je tri četrtine zaposlenih članov Konfederacije slovenskih sindikatov, pojasnjuje predsednik konfederacije Gvido Novak in razkriva, da bodo že jutri predstavniki zaposlenih z delodajalcem začeli pogajanja o kolektivni pogodbi, v četrtek pa načrtujejo volitve v svet delavcev, ki se oblikuje na pobudo konfederacije.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi zaradi napetih odnosov med zaposlenimi in vodstvom ter pogajanj okoli kolektivne pogodbe v Magni Nukleus iz Kanade v Hoče pripotoval celo glavni kadrovnik Magne International.

»Imamo kar veliko sestankov in dogovarjanj, vendar glede mnogih zadev ne moremo doseči nekih kompromisov, ker ne poznajo slovenske zakonodaje. Moje osebno mnenje je, da tudi odvetniška firma, ki jih zastopa, jih ne zastopa najboljše, tako kot v primeru tega odpuščanja. Drugače pa bi lahko rekel, da so za zgled ostalim slovenskim podjetjem,« navaja Novak.

Meni, da razlogi za odpuščanja niso bili tehtni ali vsaj primerno utemeljeni, zato je prepričan, da bodo na sodišču odpovedi pogodb spoznane za nezakonite, sploh v primeru nekdanje sindikalne zaupnice, ki ima imuniteto še leto dni: »Socialni parametri za kriterije sploh niso bili določeni in v kolikor bi z nami to usklajevali, bi mi zagotovo vztrajali pri tem, da edino socialni parametri so tisti, na podlagi katerih bi lahko rekli, ta je pa viška in bo najlažje preživel brez službe.«

Meni, da razlogi za odpuščanja niso bili tehtni ali primerno utemeljeni, zato meni, da bodo na sodišču odpovedi pogodb spoznane za nezakonite, sploh v primeru nekdanje sindikalne zaupnice, ki ima imuniteto še leto dni: »Socialni parametri za kriterije sploh niso bili določeni in v kolikor bi z nami to usklajevali, bi mi zagotovo vztrajali pri tem, da edino socialni parametri so tisti, na podlagi katerih bi lahko rekli, ta je pa viška in bo najlažje preživel brez službe.«

Moti ga, da je vodstvo Magne Nukleus samo izbralo »posameznike, ki so jih hoteli odpustiti«. Obenem so na drugih delovnih mestih, po neuradnih informacijah v upravi podjetja, zaposlili šest novih delavcev.

Odgovore iz hoške lakirnice glede nepotrjene informacije, da naj bi bili na novo zaposleni delavci sorodniki že zaposlenih v Magni, še čakamo.

Zaposleni v proizvodnji so organizirali 'štrajk'

Novak priznava, da zaposleni v Magni Nukleus želijo ukinitev malic: »Edini izgovor, ki ga ima podjetje, je, da so v okviru tovarne naredili tudi jedilnico. In to je tudi edini razlog, zakaj malico imajo. Je pa dejstvo, da tukaj ne kuhajo in malica, ki jo dobijo vsaj po slikah, ki so jih pošiljali, ni kvalitetna in bi zaposleni raje bili brez malice. Posluha ni in zato se je zgodil bojkot.« Od ponedeljka do petka ni prav nihče iz proizvodne hale jedel ponujene malice, prinesli so si jo s seboj.

»Eden je zelo zgovorno povedal, da velikokrat solata bila bolj topla kot juha. Mislim, da to vse pove,« še dodaja Novak.

Za pojasnila o domnevno neprimernih malicah smo ob pojavu očitkov zaprosili tudi podjetje Magna Nukleus, kjer pa navedbe zaposlenih zavračajo: »Skladno s kolektivno pogodbo za kovinsko industrijo družba Magna zagotavlja ustrezno prehrano zaposlenih in izpolnjuje vse svoje obveznosti v tem pogledu. Celo več kot to, prepričani smo, da eden največjih tovrstnih slovenskih ponudnikov prehrane zagotavlja dobro kakovost prehrane, prav tako hrano strežemo v novi in lično urejeni restavraciji.«

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

ova gamat samo sere
in nič ne dela
treba jo jebat

brusničar (nepreverjen)

"Od ponedeljka do petka ni prav nihče iz proizvodne hale jedel ponujene malice, prinesli so si jo s seboj."
Torej so od ponedeljka do petka dvakrat plačali malico, tisto kero so nej pojeli in tisto kero so si od doumi prinesli. Bravo.

Torelrat (nepreverjen)

In sedaj se bo cela slovenija vsak drugi dan ukopirala z nekvalificiranimi farbarji iz magne in njihovimi malicami? Briga nas. Imajo za to pristojne inštitucije.

čarni vrag (nepreverjen)

Čudno. Visokotehnološka fabrika, ki zaposluje nekvalificirane farbarje.

In reply to by Torelrat (nepreverjen)

prekmurec4545 (nepreverjen)

mogoce kdo ve na koga se obrniti za zaposlitev v magni Hoce

gostdd (nepreverjen)

Tirati golazen švabsko

Starejše novice