Stečajni upravitelj Branko Đorđević, ki ga Pomurje pozna predvsem po vodenju stečaja Mure d. d., je ostal brez dovoljenja za opravljanje dela.

Minister za pravosodje Goran Klemenčič je namreč Đorđeviča s 30. majem začasno suspendiral, saj proti njemu poteka sodni postopek zaradi nevestnega dela v službi. Tako so začasno ustavljena vsa njegova morebitna nova imenovanja za stečajnega upravitelja. V treh delovnih dneh po prejemu obvestila pa mora biti razrešen s te funkcije tudi v vseh postopkih, ki jih kot stečajni upravitelj vodi na različnih sodiščih.

Minulo sredo je sicer potekala dražba Murinih stanovanj, ki jo je vodil stečajni upravitelj Branko Đorđevič. Po naših informacijah naj bi mu suspenz začel veljati le nekaj minut po tistem, ko je razprodal Murina stanovanja.

Đorđevića bremeni več stvari, obtožen je nevestnega dela v službi, bremeni ga pa tudi ovadba zaradi domnevne poslovne goljufije pri stečaju družbe Granit.

Đorđevič zavajal kupce

Spomnimo, Đorđevič je med stečajem gradbenega podjetja Granit nezakonito prodal zaloge iz kamnoloma Poljčane. A ne le, da je bil posel po ugotovitvi sodišča nezakonit, Đorđević naj bi zavajal tudi pri količinah, saj naj bi prodal material, ki ga v kamnolomu sploh ni. Kupec je namreč hitro po nakupu ugotovil, da v kamnolomu ni toliko rudnin, kolikor naj bi jih kupil.

O suspenzu Đorđeviča so bila obveščena vsa slovenska sodišča, na katerih je bil ta imenovan za stečajnega upravitelja. Đorđević pa bo moral v osmih dneh od vročitve sklepa za vse še odprte stečajne postopke napisati poročilo za zadnje trimesečje in dokumentacijo predati na novo imenovanim upraviteljem. Ti bodo delo nadaljevali tam, kjer ga je on končal. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mr.XXX (nepreverjen)

Tak pa je spadno se eden od zadnjih parazitov Mure.

abeceda31 (nepreverjen)

Vej pridejo nauvi brez skrbi...

murko (nepreverjen)

No zdaj se bo vidlo, zakaj je moral oditi in kdo bo potegnil z njegovim oddodom.

BL (nepreverjen)

Končnooo... tako nesposobnega stečajnega res ne nucamo...

muraš23 (nepreverjen)

stanovanje mi je nej šćeu udati za 30 000 zdaj odavle za 20000 banda

provizija (nepreverjen)

Mu nisi ponudil provizije...!!!!!!

In reply to by muraš23 (nepreverjen)

F (nepreverjen)

Od prispefkof pa nič.

Starejše novice