Tudi pomurski poslovni prostor zaznamujejo vplivne menedžerke.

Revija Manager je pripravila lestvico najvplivnejših žensk v slovenskem poslovnem prostoru. Osredotočili so se na ženske na vodilnih položajih v podjetjih in se ravnali po več kazalnikih, pri čemer so upoštevali tudi mnenje bralk in bralcev. 

Prvo mesto je tako zasedla Alenka Žnidaršič Kranjc, sledita ji Lidija Glavina na drugem in Sonja Gole na tretjem mestu. Med petnajsterico najvplivnejših pa sta se znašli tudi Pomurki na čelu podjetij Carthago in Varis.

Sabina Sobočan

Na šestem mestu je Sabina Sobočan, direktorica Varisa Lendava. Pomurka vodi podjetje z 219 zaposlenimi, obenem pa je članica predsedstva upravnega odbora Pomurske gospodarske zbornice ter članica upravnega odbora Združenja Manager.

Vodenje izvozno usmerjenega podjetja, ki proizvaja gotove kopalnice, je Sobočanova prevzela od očeta. Lani so z dobrimi 20 milijoni evrov prihodkov in milijonom dobička zabeležili izjemen uspeh; prihodke in dobiček so v zadnjih dveh letih kar podvojili. 

Kot smo poročali, pa si je podjetje s svojo zaposlitveno politiko, s katero si prizadeva za raznolikost na vodstvenih in drugih položajih, prislužilo tudi priznanje Vključi.vse. Kar 40 odstotkov vodilnih in vodstvenih mest tam namreč zasedajo ženske.

Družbo prav tako odlikujejo vlaganja v lokalno okolje. O tem priča pokroviteljstvo nogometnega kluba Nafta Lendava, organiziranje poletne nogometne šole za otroke, obenem pa so lokalni skupnosti podarili lendavski skatepark in pump track.  Prispevajo pa tudi na področju izobraževanja.

Sobočanova, ki je s podjetjem povezana že štiri desetletja, je sicer dejavna tudi na številnih drugih področjih, v intervjuju za Dnevnik pa je povedala, da dela tisto, kar jo veseli.

Sandra Županec

Na 13. mestu je medtem Sandra Županec, ki je na čelu podjetja Carthago odgovorna za skoraj 700 zaposlenih.

Prihodki proizvajalca avtodomov so se pod njenim vodstvom v minulem letu povzpeli na skoraj 183 milijonov evrov prihodkov, kar predstavlja porast za četrtino, medtem ko je dobiček zrasel za skoraj 14 odstotkov - na 7,8 milijona evrov.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

ČESTITKE, to so res zlata vredne menedžerke......

nikaaaalo (nepreverjen)

sobotainfo
rajsi pisite o fusbali oz. o muri
druge stvari ka objavljate so tak nej verodostojne. Vse ka znate je copy in paste z drugih internetnih strani. Pa še tau van nejde:)

Strijc. (nepreverjen)

Ja kak je fajn viditi kelko dobicka narejdi Carthago.... Ite pijtat delavce ka tan delajo kelko so njin place zdignoli zavolo toga dobicka. Pa kaksen idnos do lujdi je tan, vsaj v enih oddelkih... Za kozlati! Uni si izplacujejo nagrade pa bonuse pa stimulacije pa neven ka se vse nej za enih kozlarij, delavci pa se kraj od place trgajo. Sram jih je naj bando lopovsko! Posteno bi bilou, ka ci si uni zdigavlejo place, pa ka si izplacujejo dobicek, bi ga mogli vsaj delavcan tude! Pogoj zakonski bi mogo biti, sefi dobijo, delavec dobij, ali pa nisce. Nej ka ovi delajo za 670e z potnimi vrejd, ovi luzeri pa z letnimi izplacili prek 100.000. Ene stvari se je oa potrebno zavedati, ka pridna pa sposobna roka od DELAVCA narejdi izdelek, in nej menedzerska lopovcina pa pogoltnost!

bb11 (nepreverjen)

lejko majo takšen dobiček, če njin v proizvodnji študentarija za 3,8€ vse skup montejra. Če bi namesto tisteh 30 študentof bilau 30 rejdno zaposlenih z 900€ plače nej pa 700€ bi zadeve malo naček v vidle. Pa še ostalin delavcon zdignole iz minimalcof. Neven kak neje sran firmo ka ma 8 milionof čijstoga dobička delavce pa na minimalci... Ges takšno firmo vodite ne bi mogo.

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ta njim odijo tisti študenti delat, ki bodo letnik pavzerali. Pravi študentje se učijo. To je naš sistem, ki to dovoljuje in se potem najdejo obvodi, da se prihrani. Če bi bil sistem pošten tega ne bi bilo. Študenti lahko delajo, ko so šolske počitnice, drugače pa ne, njim je mesto v šoli, ne pa vsakodnevno na šihtu. Mogoče pa tam delajo nadarjeni študentje, ki utegnejo vse in študij in delo.

In reply to by bb11 (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

Če pa ne uspeš narediti pogojev za vpis v naslednji letnik te sepa paseš eno letoali ka ne pii budalaščin če si nej študero te nej nika na pamet ništerni so uspešni ništernin se zalomi pa pačtisti čas delajo verjetno bokše kak na sociali ali staršon v breme?

In reply to by afta he (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Tisti, kateri pavzera oz. kot ti praviš se zalomi. že kaže na to, da ni zmožen sproti opravljati študijskih obveznosti zato se naj zaposli in študij opusti. Zato pa imamo še in še diplomantov, ki tako dolgo študirajo da enkrat doštudirajo, če ne kot redni potem kot izredni študentje. Pa še to. Naše fakultete med drugim izobražujejo takšen kader, ki ga v Sloveniji sploh ne rabimo in ne obstaja kot poklic, samo zato, da ima kakšnih 50 profesorjev na teh fakultetah delo. Potem pa naj še stavkajo.

In reply to by pepič (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Saj naj človek dela. To je najmenši problem. Napravi neka dobroga za državo, neje breme družbi ali pa starišon. Ampak problem je študentsko delo, štero je katastrofalno slaba ideja in nema nikšnoga haska. V Avstriji študentskoga dela kak ga mi poznamo nega in lejko študentje, če ščejo seveda, isto delajo seposedi. Ampak zadeve potekajo tak kak da bi bili navadni zaposleni. Kar je edino pravilno...

In reply to by pepič (nepreverjen)

Strijc. (nepreverjen)

Pusti zaj tij sposobne pa nej sposobne, v sloveniji ma saki pravico studejrati in v ton casi tude delati prek studenta, in ci je clovik telko priden, ka namesto ka bi doma lezo pa cejco davkopkacevalski pejnez, pa pejnez od starsof, dela, njemi fajn lejko v rokou sejgnes! Marsikomi predstavla prihodek iz studentskoga dela, prihodek keri njemi omogoca studij in zivlenje, nej so vsi starsi puni pejnez ka bi placuvali dom pa stanovanje, pa bus karto, pa ostalo kramo ka cuj sodi. V koncni fazi pa si student od toga dela tudi kujpi kruj, pa mlejko, pa cike, pa kondome, ... Od vsega toga placa ddv. To pa zato, ka eni kerin delo smrdij, fajn doma gnijlijo pa cejcajo davkoplacevalske pejneze. In ker je recimo tomi nej za v spar na blagajno delat iti, ide namesto njega student. In se fajn cejli krog sklene. Of namesto manjaka dela+placuvle ddv, ka lejko manjak na sociali tuj kaj dobij. Eni pac iz zdravstvenih razlogov nemrejo delati, 90% ka dobivajo socialno, pa njin delo smrdij. Tak je pac in prav je ka studentsko delo obstaja pa ka se ne ukine!

In reply to by afta he (nepreverjen)

Kriptoniche (nepreverjen)

San že čako ka de Olga Belec na seznami..

saša š. (nepreverjen)

Na fotografiji pa je naša zelo lepa bolnišnica!
ponosni smo lahko nanjo..:)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

baje sestre ponoči delajo ,,,delajo in nekatere tudi pušijo

In reply to by saša š. (nepreverjen)

sami krivi (nepreverjen)

Na Arcontu,je isto,denarja kolk hočeš ,za delavce pa pač kolko morejo dati.Za večje plače pa lahko sanjaš.Hodijo po večerjah in zapravljajo ne vem kake vsote jim je vseeno.Da ne rečem kaj so počeli v Avstriji vse ,kaki razkoš,tam ni bi l noben problem za plačat.To pa je država kriva,da pusti to,Ker ne more dati 800 evrov minimalne plače ,pač ne bo imel firme,zdaj pa jamrajo po drugi strani pa dobičke štejejo v miljonih,sram jih je lahko.

Yeap (nepreverjen)

Ta gospa ki je na šestem mestu je izjavila : mi našim delavcem vplačujemo vse prispevke.Mogoče pa dotična ni seznanjena z zakonodajo in je pozabila da so to po zakonu dolžni vplačat.V vsakem primeru si noben predstavnik neke firme ne bi smel privoščit take neumne izjave.

Ja! (nepreverjen)

To pa se strinjan, mislin, ka smo tak daleč prišli kak držba ka se ena “najboljših” menedžerk pohvali, ka ob milkonskih dobičkih delavcan plačuvlejo prispevke-ka so dužni po zakoni, pa je izpod nivoja. Rejsan blesava izjava.

In reply to by Yeap (nepreverjen)

Strijc. (nepreverjen)

Z taksnof izjavof dejansko pokaze, kelko je za njou vrejden delavec, keri narejdi izdelek, keri njej zepko puni. Ges san dostakrat sokejrani, ka se nisce dokraja psihicno vniceni pa sit ponizavanja ne najde, ka bi taksnoj carovnici gezik vö potejgno! To je norca delanje z delavcof pa maloga cloveka od keroga uni zivejo!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice