Mestni svetniki so na današnji seji mestnega sveta največ časa namenili razpravi okrog odloka o pokopališkem redu na mestnem in primestnih pokopališčih.

Ta med drugim določa, da bi za vseh enajst pokopališč – Murska Sobota,  Bakovci, Černelavci, Krog, Kupšinci, Markišavci, Nemčavci, Polana, Rakičan, Satahovci in Veščica, skrbelo javno podjetje Komunala.

Odbor za infrastrukturo, ki mu predseduje Matjaž Durič, ki je tudi predsednik KS Rakičan, predlaganega odloka ni sprejelo. Kot je pojasnil Durič predvsem zaradi pomislekov glede prenosa mrliških vežic iz krajevnih skupnosti na Komunalo in pokopov ob nedeljah, ki v primeru, da bo za pokopališča skrbela Komunala, ne bodo mogoči, saj ta ob nedeljah te dejavnosti ne opravlja.

Svoje pomisleke je izrazil tudi svetnik Bojan Petrijan, ki pravi, da bi s sprejetjem odloka onemogočili konkurenco med pogrebnimi podjetji. Svetnik Miran Forjanič pa je vodstvo občine vprašal, ali bo v primeru, da bodo nepremičnine – mrliške vežice prešle v last upravljavca, ta prevzel tudi terjatve. KS Černelavci se namreč po njegovih besedah sooča s številnimi neplačniki. 

Župan Aleksander Jevšek je pojasnil, da sprejetje predloga ne pomeni, da druge družbe ne bi mogle več opravljati pogrebnih storitev na pokopališčih v Murski Soboti. Vendar pa pravi, da bodo do druge obravnave odloka temeljito preučili vse podane pripombe in pobude.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
muraII (nepreverjen)

vse pod sebe skopati, ka je narod zadnjij 100 lejt vkup napravo

ne-vernik (nepreverjen)

Posel je posel, tudi smrt bo potrebno planirati, konkurenco, če ne drugače likvidirati z odlokom, tudi mi ko smo prišli na oblast smo vzpostavljali red en vodja en narod itd.

In reply to by muraII (nepreverjen)

komunalec (nepreverjen)

Nej je te Duric v nadzornon svejti Komunale, zdaj pa guci kak so tan nesposobni, ka v nedelo ne pokaplejo????

Laci (nepreverjen)

za urejanje 11stih pokopališč je trba imeti sposobne in delovne ljudi,kar mislim,da jih kumunala ima razen tistega pijančka in lenuha Benkoviča ,ki se že vrsto let sprehaja po soboškem pokopališču BREZ UČINKA.

Kuna (nepreverjen)

tak ti je to če že polovica svetnikov po cipresah smrdi
Za sebe bodo pa ja menda poskrbeli

Kuna (nepreverjen)

Zanimivo, da sej nekdo začel predstavljati pod mojim vzdevkom.

In reply to by Kuna (nepreverjen)

Mun (nepreverjen)

Človek se zamisli, ko to prebere de se bo končalo to ropanje rdečkarjev. Seveda drvarnica in Mura stane, nekje bo potrebno denar dobiti in to pri občanih z dvigom cen storitev. Občani pa se prodajo za "mrzel špricar"!

zvodnik milan (nepreverjen)

jaz imam samo dve odsluženi prostitutki pod seboj ,ampak jaz sem šef
Sem zadnjič srečal toten grobarja,, je rekel da ima 1200 ljudi pod seboj
on je šele veliki šef

Eden pač (nepreverjen)

DF tablete vzemi.

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

.boljševik (nepreverjen)

konkurenca mora biti, drugače je to komunizem.

Starejše novice