Danes sta začeli veljati uredbi, s katerima se država tudi za dizel, ki ga trgovci prodajajo ob avtocestah, začasno odpoveduje prispevkoma za energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije.

S tem naj bi se znižala cena dizla ob avtocestah, vlada pa od trgovcev pričakuje tudi prilagoditev marže. Če tega ne bodo storili, bi lahko vlada določila najvišjo dovoljeno ceno dizla ob avtocestah.

Upravičenost ukrepa bo ministrstvo preverjalo mesečno.

Na Petrolovih bencinskih servisih ob avtocesti se je danes cena dizla znižala. Za liter tega goriva je treba odšteti 1,895 evra, kar je nekoliko več od cene dizla izven avtocest, ki znaša 1,848 evra.

Na bencinskih servisih OMV Slovenija ob avtocesti se cena dizla medtem še vedno giblje malenkost nad dva evra, izhaja iz spletne strani goriva.si.

Okoljskim dajatvam, ob omenjenih še dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida, se je država že odpovedala na bencinskih servisih zunaj avtocest, kjer od torka veljajo cenovna regulacija in regulirane marže. Na avtocestnem omrežju so cene od torka medtem liberalizirane.

Ministrstvo za infrastrukturo bo upravičenost odprave obračunavanja obeh prispevkov preverjalo mesečno. Kumer je v četrtek dejal, da gre za kratkotrajen ukrep, ki naj bi trajal mesec ali dva.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
enkratno denar… (nepreverjen)

Ta za kmete lahko znaša do 15.000 evrov, za srednja in mala podjetja pa do 100.000 evrov kot npr. Panvita, Perutnina ptuj, Pivka, vinogradniki itd.
"Uredbo o odloku o pomoči mlečnemu sektorju bomo sprejeli na naslednji seji vlade. Financiranje repromateriala in pogonskega goriva pa verjetno v kakšnih dveh tednih."

inflacija bo še vedno rasla na polno. denarja bo koliko hočeš v obtoku.

. (nepreverjen)

Ful smo veseli.

janko in metka (nepreverjen)

Tűdi bencin naj znižajo

pino (nepreverjen)

ta "znižanja" bomo vsi v prihodnosti plačali enkrat ...

za nenormalno visoke cene goriv in energentov se lahko zahvalimo izključno pokvarjenim evrobirokratom/ameriškim lakajom, ki z neumestnimi sankcijami trpinčijo lasten evropski narod

In reply to by janko in metka (nepreverjen)

tadejos656 (nepreverjen)

Vsi jufkarje (SDS) ajmo!

wwwa (nepreverjen)

ti samo od tega živiš, v bistvu ste pa skupaj z njimi isti ološ. en drugega hujskate in uničujete državo, delate pa iste neumenosti in ste sužnji bruslja.

In reply to by tadejos656 (nepreverjen)

heeeh (nepreverjen)

Tak ka mo te zdaj MI to nazaj davali, ka do lejko vsi Romuni, ostali prevozniki pa turisti tankali na nas racun? Te pa mo fajn zdigavali davke ka mo to pokrivali. Najbokse tak. Fala Golob ka nan na racun drugih delas se vec dolgov.

krimot (nepreverjen)

Verjetno se ne zavedaš da večino tankanja na AC opravijo slovenski prevozniki, ki ti dobavljajo hrano v diskont za vogalom.

In reply to by heeeh (nepreverjen)

carni vrag . (nepreverjen)

A je tebi bik v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni murgeljski pedercic neotesani butasti pohabljeni učenec samega musolinija in tovariša Tita

In reply to by krimot (nepreverjen)

lepo (nepreverjen)

Goriva so zadnjih 2 dni ze 5 zapored sla DOL, ampak mi se vseeno visamo, visamo, visamo in panicarimo. Kak je lepo v Sloveniji

yttt (nepreverjen)

Na svetovnin trgi idejo celi cas dol. Zakoj jih te mi visamo? Lani toga casa je nabavna cena bila ista pa smo po litri placuvali 50 centov menje. Ge je tu logika? Pa se ena umetno ustvarjena kriza? Zgleda

golobji ples (nepreverjen)

Plesna zabava je vedno nekaj stala.

carni vrag . (nepreverjen)

Odletijo bo kot usran golub

Janko in Metka (nepreverjen)

Ka maš pa tij fukjenec na bencin, gvüšno ka samo cüucka?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice