V veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite Gornja Radgona se je odvila prva, konstitutivna seja občinskega sveta občine Gornja Radgona.

Predsednik občinske volilne komisije, Matjaž Husar je članice in člane novega občinskega sveta seznanil, da na volitvah niso zabeležili nobenih nepravilnosti ali pritožb in tako so lahko potrdili mandate. Ker tudi mandatna komisija, ki ji je predsedoval Branko Klun ni zasledila napak, je 21 svetnikov in svetnic bilo soglasno potrjenih. S tem je 11 dosedanjih in 10 novih svetnikov slavnostno priseglo, prav tako tudi župan Stanislav Rojko, ki bo funkcijo opravljal profesionalno. 

V mandatu med 2018 in 2022 bodo občinski svet tvorili: Suzana Bračič, Miran Dokl, Irena Dresler, Mitja Ficko, Inge Ivanek, Stanislav Kluban, Branko Klun, Branko Kocbek, Valentin Kovič, Peter Kralj, Milan Križan, Urška Mauko Tuš, Konrat Niderl, Miroslav Njivar, David Roškar, Maksimiljan Vajs, Andreja Vrbančič, Dušan Zagorc, Darja Zlatnik, Srečko Žižek, namesto župana Stanislava Rojka pa najverjetneje Štefan Pucko.

Izvolili tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade

Novi svetniki občine Gornja Radgona so sicer izvolili še sedemčlansko Komisijo za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade v kateri so predstavniki sedmih izmed osmih strank oziroma list. Predsednik komisije je postal Branko Klun z županove Liste za Gornjo Radgono, njeni člani pa so še David Roškar (SDS), Miran Dokl (SD), Dušan Zagorc (SMC), Urška Mauko Tuš (Lista skupaj Urške Mauko Tuš), Peter Kralj (N.Si) in Mitja Ficko (Dobra država). 

Ob slavnostni zaprisegi je zbrane nagovoril župan Stanko Rojko, ki je ocenil, da predvsem zaradi razdrobljenosti v občinskem svetu v novem mandatu ne bo enostavno, a hkrati izrazil željo po skupnem delovanju v interesu občanov. Ob izteku leta je nato s članicami in člani občinskega sveta nazdravil z domačo zlato penino.

Slika: Občinski svet GR 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice