Slika je simbolična.
Na Gruškovju bodo potekala gradbena dela, preuredili bodo parkirne prostore.

Na cestninsko uporabniški točki na Gruškovju, bolje znani kot CUT Gruškovje, bodo potekala gradbena dela. Namen točk je, da prodajajo in nudijo pomoč uporabnikom elektronskega cestninskega sistema za tovorna vozila. 

CUT točke imamo zaenkrat na Grabonošu, Mariboru, Obrežju, Ljubljani, Fernetičih pa tudi na Gruškovju. Gre za prostor, kjer lahko uporabniki tudi parkirajo. 

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji pa je včeraj, 21. oktobra, izdala javno naročilo za preureditev parkirnih prostorov za prodajo vinjet na CUT Gruškovje. Razpis se izteče 18. novembra, dela pa bodo sledila če bo razpis uspešen. 

Izvajalec bo dela izvajal ob avtocesti Draženci - Mednarodni mejni prehod Gruškovje, kar pa pomeni, da bo med izvajanjem del vsaj en del te avtoceste zaprt. 

»Izvajalec si mora pred pričetkom izvajanja del izdelati ali pridobiti elaborat zapore cest in vodenja ter preusmeritve prometa, soglasje ali dovoljenje za zaporo cest in vodenja ter preusmeritve prometa (obvoz) in druga eventualno potrebna soglasja in dovoljenja od vseh upravljavcev cest po zakonsko določenem postopku na svoje stroške,« je zapisano v projektni dokumentaciji. 

Vsa dela se morajo izvesti v roku 120 dni od uvedbe izbranega ponudnika v delo. Morebitna prekinitev del zaradi neugodnih vremenskih razmer se ne šteje v rok izvedbe, če je le primerno zavedena v dnevniku.

Rok za prijavo na razpis je sredina novembra, kar pomeni, da bi lahko z deli pričeli približno marca - ob tem je treba upoštevati zimske razmere, v katerih delo ni mogoče. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice