Pošta Slovenije z današnjim dnem na spletni dražbi hiše Unija ponuja skupno 37 nepremičnin po vsej državi, nekaj tudi v Pomurju.

Naprodaj je namreč stanovanje v Ormožu, vnovič poskušajo s tremi pomurskimi poslovalnicami, na dražbo pa romajo še poslovni prostori oziroma nekdanji poštni poslovalnici v Šalovcih in na Cankovi.

Nepremičnine po Sloveniji, ki jih je Pošta sklenila dati naprodaj skupno merijo 4.188 kvadratnih metrov, v seštevku pa njihova skupna izklicna vrednost dosega 1,8 milijona evrov. Pri večini je cena od zadnjega poskusa z dražbo nižja tudi za kar 20 odstotkov. Svoje nepremičnine je Pošta sicer prodajala že na dveh spletnih dražbah.

Znova naprodaj za bistveno nižjo ceno

Spomnimo, da je Pošta Slovenije v zadnjih letih zaradi nedobičkonosnosti preoblikovala številne pošte v Pomurju.

V pogodbene pošte so preoblikovali predvsem manjše pošte, posamezne poslovalnice pa so sklenili prodajati na dražbi. Na območju Pomurja so bile tako že pred štirimi meseci naprodaj prazne poslovalnice v Mačkovcih, Kobilju, Mali Nedelji in na Hodošu.

Slednje tri pa so od zadnjega poskusa prodaje na dražbi bile deležne največjega znižanja cene.

Cankova

Prvič je medtem dražbi zapisan tudi poslovni prostor v središču Cankove.

Prostori nekdanje poštne poslovalnice se nahajajo v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta, zgrajenega leta 1938 in obnovljenega pred šestimi leti. Zanje je potrebno odšteti 25 tisoč evrov, kolikor znaša izklicna cena, čemur pa je potrebno prišteti še dvoodstotni davek na promet nepremičnin. 

Skupaj merijo skoraj 65 kvadratnih metrov, pri čemer je 40,58 kvadratnega metra pisarn, 11, 95 kvadratnega metra površin za stranke ter 12,26 kvadratnega metra drugih površin. Urejen je ločen vhod, prostore, ki so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom pa je mogoče preurediti tudi v stanovanje.

Šalovci

Tudi poslovalnico v pritličju poslovno-stanovanjske stavbe v Šalovcih so tokrat ponudili na dražbi. Prostori v skupni izmeri 115,6 kvadratnega metra so opremljeni s pisarniškim pohištvom, cena zanje pa je postavljena pri 56.300 evrih.

Pisarnam je namenjeno 73 kvadratnih metrov, strankam pa 25 kvadratnih metrov, pri čemer je po pisanju Financ 10 kvadratnih metrov trenutno oddanih v najem kot samostojni lokal s posebnim dostopom iz skupnega vhoda. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cankova1244567 (nepreverjen)

Pek bo to kupil za njega je to nej problem

Starejše novice