Zaradi stečaja enega izmed lastnikov, gre na dražbo skoraj petinski delež podjetja POMGRAD - TOVARNA ASFALTA POMURJE d.o.o.

V četrtek, 5. oktobra, bo v Ljubljani potekala dražba, na kateri bo stečajni upravitelj poskušal najti novega lastnika lastniškega deleža Cestnega podjetja Ljubljana v stečaju v družbi POMGRAD - TOVARNA ASFALTA POMURJE (TAP). Propadlo Cestno podjetje Ljubljana, ki je od leta 2013 v stečaju, ima v družbi 19-odstotni delež. Poleg CPL-ja, imata deleže v družbi še dve podjetji.

Izklicna cena 800 tisočakov

Predlagana izklicna cena znaša 800.000 evrov. Navedena izklicna cena je cena brez davka. Kupec je dolžan poleg izklicne cene plačati tudi davek v skladu z zakonom. Najmanjši znesek, za katerega mora biti vsaka naslednja ponudba na javni dražbi višja, znaša 1.000 evrov. Interesenti bodo morali plačati varščino, ki znaša 10 % izklicne cene oziroma 80.000 evrov.

Pomgrad s predkupno pravico

Predkupno pravico za nakup 19-odstotnega deleža v Pomgrad - TAP imata dve družbi. Družba POMGRAD, gradbeno podjetje d.d., ki je že lastnik 51-odstotnega deleža in POMGRAD - CESTNO PODJETJE, družba za vzdrževanje in gradnjo cest d.d., ki je lastnik 30-odstotnega deleža v družbi. 

Slabih 10 milijonov prihodkov

Družba Pomgrad - TAP se ukvarja predvsem s proizvodnjo in prodajo asfaltnih zmesi. V obratu Murska Sobota so teh proizvedli dobrih 80 tisoč ton, v obratu Hoče pa slabih 130 tisoč ton. Revidirano letno poročilo za leto 2015 izkazuje, da je družba ustvarila za slabih 10 milijonov evrov prihodkov in približno pol milijona evrov dobička. Gibanje proizvodnje in prodaje je močno odvisno od gradnje in vzdrževanja državnih cest ter avtocest.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice