Foto: Bobo
Stečajni upravitelj Aruma Igor Bončina še tretjič zbira ponudbe za nakup blagovnih znamk Mure v skupni vrednosti 42.000 evrov.

Razprodaja propadlega Aruma se nadaljuje, tokrat so že tretjič naprodaj blagovne znamke, ki so v lasti podjetja v stečaju. Za blagovne znamke do sedaj ni bilo interesa, s težavo pa se prodaja tudi druga oprema.

Do 23.4.2020 lahko zainteresirani kupci podajo ponudbo za nakup treh blagovnih znamk v lasti Aruma: »MURA«, e.mura in Mura. Najvišjo izhodiščno ceno ima zavarovana blagovna znamka »MURA«, ki je naprodaj za 25.200 evrov, blagovni znamki e.mura in Mura pa imata izhodiščno ceno v višini vsaka po 8.400 evrov. Vsak ponudnik mora pred oddajo ponudbe položiti varščino v višini 10 odstotkov izhodiščne cene za posamezni predmet prodaje.

Na slovenskem trgu ni zanimanja

Bončina skuša z vsako novo prodajo kupce pritegniti z manjšo izhodiščno ceno, ampak zanimanje za nakup blagovnih znamk Mure na slovenskem prostoru je majhno tudi zaradi dejstva, da je prepoznavnost blagovne znamke bila velika zgolj na območju nekdanje Jugoslavije, saj so v Muri šivali tudi za druge bolj znane blagovne znamke v Evropi.

S težavo se pa prodaja tudi industrijsko proizvodna oprema in drug inventar v lasti Aruma, ki zajema med drugim šivalne likalne in prikrojevalne stroje, metražno blago in pisarniški material. 

Stečajni upravitelj je sicer lanskega decembra okrožnemu sodišču predal seznam preizkušenih terjatev podjetja v stečaju. Kot je razvidno iz seznama, znaša priznani dolg Aruma v skupni višini dobra 1,8 milijona evrov, od tega znašajo terjatve do delavcev okoli 1,5 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Te blagovne znamke imajo samo še zgodovinsko vrednost. Predati soboškomi muzeji.

Hedvika (nepreverjen)

Kupi naj športni klub Mura

Mura je večna (nepreverjen)

Hedvika Športni klub Mura je nej dobo imej po tovarni Mura ,telko ozgodovini, pa ne motaj fuzbala cuj či ti je NŠ MURA trn v pejti.

In reply to by Hedvika (nepreverjen)

purd-i (nepreverjen)

A za njih ne velja COVID 19

Bonge (nepreverjen)

Milan Kűčan nebi kûjpo? Un je znane kak uspešen poslovnež. Z Jankovičon sta lejko poslovneva partnera pa odavleta smokinge pingvinon na antarktiko ;)

Karrči (nepreverjen)

Tak uspešen kak ge prištinski doktor neznam kojih nauka in kumrovški študent, pa ge nej.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Gondor (nepreverjen)

Jah , adijo so tisti časi , par krat na leto priti po par deset kompletov , te pa zna se kama , v štero gostilno, z celov svitov in kompletnim spremstvon po prasetini in drugih specialitetah mlatit , seveda , ve se na čigav račun .

purd-i (nepreverjen)

Je zdaj kaj nači ali pa brez veze nakladaš, pogledni vladnoga govorca kak maneken vsak den druga obleka in kravata.

In reply to by Gondor (nepreverjen)

Shhdduhddu (nepreverjen)

Blagovna znamka haha BOSS je blagovna znamka. Vsi bivsi direktorji unicili ste muro. Na vrhuncu je v muri bilo 22 direktorjev.

Bonge (nepreverjen)

V Gorenje je bilou pred prevzemom kitajcov 93 direktorof, po prevzeme so kitajci takoj zmanjšali število na 53. Te se pa mij pijtamo zakoj sta Mura in Gorenje in ostale državne ferme propadnole. Ne taj direktorski mestih so bilij samo rdeči privilegiranci, eden bole nesposoben od drugoga , bilij so pa pripadne sisteme to pa ja . Zanimivo je tudi število službenih vozil ki so jih imeli......

In reply to by Shhdduhddu (nepreverjen)

car (nepreverjen)

Poščijem se ges na blagovno znamko. Ešče na bolje na Gomboca in stečajnega.SERONJE KMETAVZARSKE.

Gondor (nepreverjen)

Ja Purd-i zdaj si cote kupujejo za svoj denar , v tem je razlika .

purd-i (nepreverjen)

Bi rad vido tačune se vidi kak kipujejo zaščitna sredstva pa Patrije pa Teš pa tir pa zdravniške posttelje kama pa ide provizija jo ti dobiš?

In reply to by Gondor (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice