FOTO: Bobo
Ministri in državni sekretarji nove vlade bodo imeli najvišje možne plače, kot po zakonu o sistemu javnih plač v javnem sektorju lahko pripada tem funkcijam

Iz zakonodaje je razvidno, da plačni razred ministra določi predsednik vlade v okviru določenega razpona, plačni razred državnega sekretarja pa vlada na predlog ministra za javno upravo.

V prejšnji vladi Marjana Šarca so bili sicer vsi ministri z izjemo finančnega umeščeni v najnižji plačni razred, to je v 62., enako vsi državni sekretarji, torej v 59, piše STA. Zdaj bodo državni sekretarji na ministrstvih v 61. plačnem razredu, ministre pa v 64.

V najvišji, 65. plačni razred so na primer uvrščeni predsedniki vlade, republike in državnega zbora.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je včeraj zatrdil, da ne gre za povišanje plač, pač pa za določitev plačnega razreda.

Vlada je včeraj dala tudi soglasje, da se lahko javnim uslužbencem, vezanim na osebno zaupanje funkcionarja v kabinetu predsednika vlade, generalnega sekretarja vlade, ministrov in predstojnikov vladnih služb določi plačni razred, ki je za pet plačnih razredov višji od plačnega razreda posameznega delovnega mesta oziroma naziva, in sicer z dnem sklenitve delovnega razmerja.

Komentarji (104)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goran horvat (nepreverjen)

NO PA DAJMO JIM ZAPLOSKAT DANES OB 12 URI JANŠI IN NJEGOVI BELOGARDISTI GOLAZEM POKVARJENA

KajzarFranc (nepreverjen)

Na fejsbuki je event ob 18:00

In reply to by goran horvat (nepreverjen)

medved jaka (nepreverjen)

Golazen rdeča
Janša in njegovi krvavi pot potijo
da si ti danes lahko še jedel
Če bi bil tvoj klovn na oblasti bi ti do danes
že crknil od lakote

In reply to by KajzarFranc (nepreverjen)

Suli (nepreverjen)

Jaka jaz se strinjam popolnoma steboj, bi pa dodal, da bi se morali vsi zamenjeni ministri, sekretarji in direktorji odpovedati odpravnine, saj je politično krizo povzročil Šarec namerno, za povzročeno dejanje bi pa moral kazenjsko odgovarjat.

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

Peeezdolizecmedo (nepreverjen)

govno mas po faco od lizanja guzice vasomo lideri kulta

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

gasilec edvard (nepreverjen)

ti ga pa pušiš rdečkarjem
že v šoli smo te klicali rdeči pušač

In reply to by Peeezdolizecmedo (nepreverjen)

indigo11 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V zvezi z informacijami v javnosti glede povišanja plač funkcionarjev je treba pojasniti, da so plače funkcionarjev določene v Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju, v prilogi zakona, ki določa, da so ministri uvrščeni od 62 do 64 plačnega razreda, državni sekretarji pa od 59 do 61 plačnega razreda.
Vsakokratna vlada v skladu z zakonom v okviru veljavnega razpona uvrsti funkcijo ministra in funkcijo državnega sekretarja v plačni razred. To pomeni, da aktualna vlada ni spreminjala nobenih predpisov z namenom spreminjanja plač funkcionarjem, ampak je glede na aktualne razmere in bistveno povečan obseg nalog uporabila veljavno ureditev in v okviru z zakonom določenih razponov ministre in državne sekretarje uvrstila v ustrezen plačni razred.

Nenazadnje je treba spomniti, da so se v letu 2019 spremenile plače javnih uslužbencev z uvrstitvami delovnih mest in nazivov v višje plačne razrede, kar je vplivalo tudi na vzpostavljena razmerja med njihovimi plačami in plačami funkcionarjev, pri čemer so za javne uslužbence določeni še dodatki tako za delovno uspešnost kot za posebne pogoje dela in za delo v delovnem času, ki je manj ugoden, funkcionarji pa prejemajo le osnovno plačo in dodatek za delovno dobo.

In reply to by goran horvat (nepreverjen)

tojevam (nepreverjen)

in potem NI problem 1 milijarda evrov namenjan Nevladnim organizacijam, ki povecimi delajo kaos v drzavi, tako moralno, kot financno. Samo, da so nasi. Bolano.

In reply to by indigo11 (nepreverjen)

glodalec (nepreverjen)

Ja, sp -ji, prekarci, male firme gagajo ka so njin prepovedali delo (ne pravim, ka nej upravičeno). Tej pa si povišajo plačo, usred pandemije. Lepo dečki, pokazali ste pravi obraz. Nejde se za regule štere razlagaš ide se za osnovno moralo. Pa še neka, sredi pandemije se ne menja načelnica državne agencije za javno zdravje. S tema dvema potezama so rejsan pokazali kelko se njin ide za državljane. Izprijena banda.

In reply to by indigo11 (nepreverjen)

Ovceeeeeee (nepreverjen)

Ne pozabi omenit ka do vsi keri so dodatno obremenjeni (zdravniki, medicinske sestre, gasilci...) dobili DVOJNO placilo... Hahahaha to pa pristranski mediji ne porocajo

In reply to by goran horvat (nepreverjen)

Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Si siguren?

In reply to by Ovceeeeeee (nepreverjen)

Ovceeeee (nepreverjen)

Ja pogledni govor san je pravo

In reply to by Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Evovan (nepreverjen)

Evo, zacnolo se je. Jansa verjetno saksi den moli boga ka bi virus eno leto trajo, ka do lejko drzavo do konca pokradnili. Ge ste zaj tisti ka ste kricali kak lejko samo Jansa rejsi Slovenijo?

evoti (nepreverjen)

a te je strah. uuuuu...... Vprasaj tiste kako je bilo na golem otoku?

In reply to by Evovan (nepreverjen)

Ovceeeeeee (nepreverjen)

Ne pozabi omenit ka do vsi keri so dodatno obremenjeni (zdravniki, medicinske sestre, gasilci...) dobili DVOJNO placilo... Hahahaha to pa pristranski mediji ne porocajo

In reply to by Evovan (nepreverjen)

Medicinecms (nepreverjen)

Ne lazi... Racunovodja Macek v bolnici ne ve nic o tem?!

In reply to by Ovceeeeeee (nepreverjen)

Ovceeeeeee (nepreverjen)

Vau kak smo pametni mogoce zato ker se interventni zakoni o ten še pišejo in do verjetno izplacila kda de vsega konec?

In reply to by Medicinecms (nepreverjen)

riko (nepreverjen)

Prišo je virus, svalile so maske, posranci so si zdignili plače. To se samo prinas lejko dogaja, welcome to butale

evoti (nepreverjen)

maske niso svalile, ker jih sploh ni bilo. dddd. Place se ne more zdignit ce je dolocena v razponu in se doloci ob vsakem imenovanju.
Koliksne so bile odpravnine odhajajoce vlade? 10.000 evrov odpravnine, vodji kabineta na ministrstvu. in to vsakemu iz kabineta. za 1 leto delovanja. vse skupaj znasa?

In reply to by riko (nepreverjen)

evonam (nepreverjen)

“Najvišje odpravnine so si zagotovili državni sekretarji v Šarčevem kabinetu. Po več kot 10 tisoč evrov na glavo je šlo za Damirja Črnčeca, Tadejo Perklič Forštner, Anjo Kopač, Igorja Mallyja, Uroša Prikla in Franca Vesela. Ti so bili uvrščeni najvišje na plačilni listi in so prejemali osnovno plačo v višini 59. plačnega razreda, kar je 4283,14 evra bruto na mesec brez dodatkov, nadur, dnevnic in podobno.”
toliko mask, da bi se lahko kopali v njih?

In reply to by evoti (nepreverjen)

medved jaka (nepreverjen)

mogoče se jim bo zaletela hrana v grlu ko bodo žrli na veliko
pa ne bo treba noben korona virus

In reply to by evonam (nepreverjen)

Anlu (nepreverjen)

Sram vas bodi, v teh hudih casih vam je je najbolj mar za vas.

sijo1972 (nepreverjen)

Glede na plačno lestvico se je tako sekretarjem zvišala plača za cca. 349,00 eurov, ministrom pa za cca. 393,00 eurov, seveda so tudi dodatki v javnem sektorju vezani na plačni razred in se jim tako tudi dodatki višajo, tako da so si zvišali plačo za toliko za kolikor nekateri morajo delati celi mesec. SMC si je dobro preračunal za svoj žep, na naslednjih volitvah pa bodo tako pristali na smetišču zgodovine. Imel sem upanje za to vlado ampak sem ga s to potezo popolnoma zgubil. Čakam na komentarje gorečih privržencev Ivana.

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

če bi bila na oblasti alenka debela pečenka bi si dvignili za 100 procentof

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

delavsko giban… (nepreverjen)

dragi moj soimenjak
ali si mislil napisati alenka debela plastenka

In reply to by delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

medved jaka (nepreverjen)

ne žali plastenk

In reply to by delavsko giban… (nepreverjen)

Hmmmmmmm (nepreverjen)

Tej virus je za države zlata vreden. Sicer nej z gospodarskoga vidika, temveč, ker lejko v ozadji delajo takšne zadeve kak so poviševanje plač sebi, menjavanje kadrov eno vro po prisegi. Tej novice so negi čistak spodaj omenjene in ga večina ljudstva sploj ne vidi. In kar raja ne vej, jih ne bolij... Dodatno: v Avstriji mobilni ponudnik A1 vladi od začetka toga kedna davle "anonimne" podatke o ton, ge se ljudstvo nahaja, ker s ten lejko vlada kao bole nadzoruvle, če se lidgej držijo prepovedi zbiranja na javnih prostoraj. Me prav zanima, kak bi ljudstvo na to reagejralo, če bi se to pojavilo kar enkrat in drugič, če de to preklicano po konci epidemije. Sramotno. Vedno bližje ide to, ka lidij država na vsakon koraki nadzoruvle. Podobno de kak na Kitajskon. In podobne stvari do se začale dogajati tudi v Sloveniji. Ker do se podobne stvari začale jemati kak samoumevne in neškodljive (kar pa niti približno ne štimle, ampak pod ustvarjeno paniko deluvle tak) in te po konci se nedo preklicale...

Redneck (nepreverjen)

Tej isti ljudje so glasovali proti dvigu minimalne place.... Vrana pa truplo vama se to zdi seveda v redu ne? Zdaj ta pa pravla ka so nej place zdignoli ampak se dali v visji placilni razred? Pa ka do vsi dobili visjo ka delajo? No da vaju cujem?

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Seveda je to v redu!!! Delajo v ekstremnih razmerah, so vlada države - le kdo drug si bolj zasluži večjo plačo?? Mogoče tisočero vladnih parazitov, javnega sektorja??? Se spomnim npr. pred leti, ko se je gradila knjižnica. Direktorica si je izplačala 10.000EUR, ker da se baje uspešno dela knjižnica!!! Pri čem je bila uspešna (???)-da je nakazovala denar, ki je itak bil zagotovljen, delavcem... Sem pa nekje videl spisek, imena, zneske,... parazitov, ki za dobesedno 0 dela dobivajo bajne vsote... Če se ti da, ga poišči in prilepi!!!
Minimalna plača-meni osebno je največji nateg, da so prepričali ljudi, da se borijo za njih s to minimalno plačo!! Ta minimalna plača je sedaj postala "normalna plača" pri VSEH delodajalcih!! Nihče (oz. zelo redki) ne dajo več, kot tale minimum!!! Tudi mnogi, ki bi lahko dali dosti več, pa ne dajo!!! "Saj pa dobite po zakonu!!!" In trg delovne sile ne deluje dovolj dobro-ker vsi simultano dajo minimum. Pa delavci potem itak nimajo izbire-minimalec pri enemu ali drugemu-saj ni razlike!! Torej-ta minimalec je svetovni nateg!!

In reply to by Redneck (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Me zanima tvoj komentar, če bi to napravila vlada Šarca... JJ TV bi bila puna novic o parazitski vladi, janšisti pa bi na puno trobili o ton, kak je vlada nesolidarna do prebivastva v ekstremnih razmerah in šinfali vse povprek... Delajo pa izjemno v ekstremnih razmerah. Predvsem ministri za pravosodje , kulturo, javno upravo in podobni. Vupan, ka še uspešno lejko sedijo na svojon stolci, ko pa majo telko dela zdaj,...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če bi to napravila vlada Šarca: oni so bili DOLŽNI zadeve delati, imeli časa še in še, pa NISO !!! In zdaj v petih dneh vlade zlivate vso gnojnico na JJ-ja??? Za takšno nepripravljenost je NEDVOMNO kriva vlada ŠARCA. Še pred mesecem, ko je takratna opozicija (JJ) pozivala k ukrepom, ste kričali, da paničarijo, da vnašajo nered,..... Zdaj pa pametujete nekaj. Pa daj no, malo poštenega in fer pogleda!!!
Ampak nič ne bo drugače, realnega pogleda ne bo. Pri nas imate nekateri janšefrenijo, v ZDA je to TDS (Trump derangement syndrome). Ko je Trump delal ukrepe, zapiral meje, letališča,... je bil rasist, ksenofob, nepotrebno dela paniko. Zdaj, ko je sranje, taisti pravijo, da vse prepozno. Celo izraz "Kitajski virus" je rasističen, hahahahaha...

In reply to by tutu (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Ka je bil minister za gospodarstvo na luni ali se je skrivo z Janšo in se dogovarjal o plači nej o zaščitni opremi in drugih stvareh ta zaspani minister nej slučajno imel nalogo da to nabavi dobro ka obstajajo dokumenti ka bi še tao zlagali cigani.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

simpatizer kom… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mama ti je na luni v pesjaki

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Na mojo globoko žalost in na tvoje veselje je žal pokojna sam tvoje mame nisem omenjal najmanj žalil, tvoj zapis veliko več pove o tebi kot si dregnil v mje žalujoče srce.

In reply to by simpatizer kom… (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Napaka "moje"namesto mje.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

a ti si tudi imel mater

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

medved jaka (nepreverjen)

ne njega so tam neki geliptari iz dreka skup spacali

In reply to by delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Saj si eden in isti, če misliš da me boš užalil me ne moreš pokazal si kakšen človek si in ti je izobrazba spolzela iz rok. To da uporabljaš različne nicke je pa odgovornost nekoga drugega?

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

gasilec edvard (nepreverjen)

sereš
in usrala te mama

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

To s ten nema nika veze. Oni so zadnje dni tudi že več delali pa meli ukrepe, pa si plač oz. nadomestil nejso zviševali. Pa bi meli višje plače še nekaj časa, ker nadomestilo do dobivali še nekaj mesecov. V nasprotji z JJjon, šteri takšne zadeve dela v časi krize, ker mediji poročajo o drugih stvareh in se takšne zadeve pod vsemi drugimi paničnimi novicami skrijejo. San pa najbole glasen, kda vlada levice dela podobne zadeve... Ukrepi pa so v skladi z vsemi drugimi evropskimi državami in so vredi. Slovenija pa recimo Avstrija so najprlej začali ukrepati. Vi ste ščeli zapejrati vse vkuper, kda še niti neje bilo primera virusa v Sloveniji. Panika pa neje bila potrebna v začetki marca in je nej potrebna zdaj. Ker virus je nej tak strašen, kak se ga ščej v medijaj prikazati. En mergej za korono pa je tragedija, 15 jih mergej za gripo, pa nišče ne poroča. Ampakobjektivno o virusi pa ukrepaj ipd. san že večkrat piso in se zdaj nemo pnavlo. Ker je nesmiselno. Ukrepi so vredi in časovno fejst vredi. Tak od Šarca, kak od JJ-ja. Edino vupan, ka do prišli k pameti pa z ukrepami nedo predugo vztrajali, ker lejko s ten napravijo več škode kak koristi. Neje pa vredi takšno zviševanje plač in podobne stvari in je čist logično, ka se narod, šteri de na račun krize delo več oz. množično zgubo službe, buni...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Bucikalica (nepreverjen)

"...vlada Šarca: oni so bili DOLŽNI zadeve delati, imeli časa še in še, pa NISO !!!"-malo zamenjavaš našo vlado pa Trumpa

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Paper (nepreverjen)

Baugi si

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Mogoče, zelo verjetno pa nej tak kak tij. Ges ne delan za minimalca, na trgi nastopam konkurenčno. Meni ne reže kruh neki "šef", ampak si ga režem sam. Kolikor sem sposoben, toliko zaslužim...

In reply to by Paper (nepreverjen)

Paper (nepreverjen)

Če ti tau vrvleš, te že. Ignorance is a bliss.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

Edini problem, ka ga maš je, ka je empirka nej na tvoji strani.

Obstoj vsesplošne meritokracije je v sistemi, keri namerno razgrajuje močno javno šolstvo in zdravstvo (izobrazba in zdravje sta najbolj pomembna pogoja za vzpon na lestvici) in brez davka na dedovanje (v svetu z omejenimi resorsi) ena navadna (empirično dokazana) laž. Škoda.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ka pa je s tebof? Čemu tole žlobudranje? Ti je bulmastif vujšo?? Ali si zmedeni, na kateri WC moraš iti?

In reply to by STRK69 (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

Fala za skrb, deda, vse OK* Malo te samo popravlan, ka palik manipuleraš pa lažeš, same old same old :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kje manipuliram in kaj točno je laž??

In reply to by STRK69 (nepreverjen)

Ovceeeeeee (nepreverjen)

Ne pozabi omenit ka je Jansa pravo ka do vsi keri so dodatno obremenjeni (zdravniki, medicinske sestre, gasilci...) dobili DVOJNO placilo... Hahahaha to pa pristranski mediji ne porocajo

In reply to by Redneck (nepreverjen)

Nenategnjeni (nepreverjen)

Manjakon plače gor .Ampak za ta dvig plac bo čelavi klesto pokojnine tako kot že je prej .

butalec (nepreverjen)

Pa valda - sledi recesija in ZUJF-2!!

In reply to by Nenategnjeni (nepreverjen)

Bravo.... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja, resnično je neprimerni čas za kaj takega ampak to gre za nekaj ljudi, prejšnji so pa dvigovali soc. podpore kar tisočim lenuhom.

luc-ifer (nepreverjen)

Čakan na komentar od "Truplo", ka vidimo strokovno razlago?

Vipko
Truplo

Kar dvakrat sem bil pozvan... Ne vem, če sem bil ravno proti minimalni plači, ampak proti dvigu socialne podpore, katera kar vzpodbuja tiste "preveč delovne", da še naprej "počivajo".
Tole, kar je storil Janša tokrat je tako, tako... Ima vso podlago v zakonu, tudi glede na razmere verjetno delajo brez urnika... po drugi strani pa me kar bode tisti moralni vidik. Sicer pa bodo tudi drugi, kateri delajo več, plačani več... tako danes na radiu!
Iskreno, če bi bil jaz minister vlade bi zelo gledal, da se nagradi vse, kateri več delajo, ne bi pa dvigoval plače vodilnim v državi. Sedaj je čas, da pokažejo, da delajo še več za ljudi!!!
Bo pa tudi, da glede na odzive ljudi, verjetno bodo delali kakšno anketo... si morda premislijo. Prav bi bilo!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ja, seveda do si premislili... Argumentejrali do, ka majo zaj tej mesec ali dva več dela in si zato zaslužijo večjo plačo. Oziroma se že zaj argumentejra, ka je to nej povečanje plače, ampak samo sprememba (oz. višanje) plačilnoga razreda. Bole olepšati se stvar ne da. Ges san tudi nej vkardno peneze, ampak san pred strahon, ka jih što drugi vkradne, dal sebi v žep... Seveda se plača raznin prodajalcon, šteri isto delajo veliko več in so bole izpostavleni virusi nede zvišala. To so eni pred par meseci, kda so bili proti dvigi minimalne plače, kar lepo povedali. No, glavno, po dveh mesecaj de ostalo telko dela kak so meli vsi, plača pa de ostala enako višja...

In reply to by Truplo

afta he (nepreverjen)

Kako ti veš, da se trgovcem ki delajo več, plača ne bo zvišala. Plače v trgovini so zaenkrat odvisne tudi od prometa. Ti ki vidiš v prihodnost, daj povej še, kdaj bo konec s tem virusom.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ja, ja, trgovci, šteri ovaček svojin zaposlenin plačuvlejo minimalca (nekateri dobivlejo celo bruto dodatek, ka sploj pridejo do minimalca), do zdaj na puno izplačevali premije. In to prostovoljno.. Daj no, zbudi se... Znan, ka trbej svoje ščititi, ker so bog i batina in ker nejso zamazani komunisti, ampak v pravljice že od 6.leta ne vrvlen več in vupan, ka tij tudi nej...

In reply to by afta he (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Koronavirus pa zelo verjetno nede nikdar izgino. De pa več ali menje končana tema, kda mo meli cepivo ali pa kda de vso prebivalstvo prebolelo bolezen...

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Sijo1972 (nepreverjen)

Zena je 30 let trgovka pa ji placuvlejo dodatek do minimalca pa tudi sedaj ne bo prejela nic vec ker smo v gnilem kapitalizmu

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Celofan je izredno cenjen material pri oboževalcih Janše, kako lep zavijaš in kakon dobro zagovarjaš tisti pregovor" bog je najprej poskrbel za sebe" potem so prišli na vrsto drugi, če je kaj ostalo.Zato še enkrat za ideale ginu budale.

In reply to by Truplo

Komunajzar (nepreverjen)

Ti si črni kot saje in navijaš za rdečo vlado ! Čudno !

In reply to by Truplo

luc-ifer (nepreverjen)

Namesto možganov pleve

In reply to by Komunajzar (nepreverjen)

Mitsubishi (nepreverjen)

Seposejdi si lidje menjsajo place samo prinas do si tej ka majo vec se vec zejli. Sramota

proizvodnja (nepreverjen)

Pričakovani komentarji, kajti kako ona Brendijeva gre "če fušijabi gorela bi, cela v ........... " Malo poglejmo z kritično z distanco. Sliši se strahotno, politik so si zvišali plače!!!!! Nevem če tile dobijo plačane nadure? V kolikor ne pol si tole povišanje plačilnih razreov zaslužijo! Ja, sliši se Bogokletno, kaj pa si jaz mislim, da jih zagovarjam. Ne želim biti kot moj sodelavec, ko brani direkttorja, da nam neda malo večje plače od minimalca, sedaj pa prekinja vlado, da si je zvišala plačo! Veliko direktorjev javnih podjetij, ki imajo nekaj deset ljudi imajo takšne plače kot ministri in sekretarji oziroma več! Nekaj je narobe v naši družbi glede plač a o tem kdaj drugič!
Mene skrbi ali nam bo uspelo zajezit tale virus, ki ne izbira ne levo desno, temveč napade tistega, ki mu pride naproti. Sodelvec mi je rekel ne sekiram se saj umirajo le starejši a nikoli se ne ve, če se ne zaplete pa umrejo tudi mladi! Upam, da bo vladi oziroma nam sem uspelo zajeziti to nadlogo in bomo živeli mirno in spokojno naprej!

čarni vrag (nepreverjen)

Po višine plače sta predsednik države in predsednik vlade nekje na šestotem mestu. Šiba ju celo direktor Lutkovnega gledališča v Ljubljani. Meni se to zdi noro, a večini očitno ne. Butalci!

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

simpatizer delavcev (nepreverjen)

Toliko kot imaš plače toliko te cenijo
in nekdo ki ima malo plačo je tudi malo cenjen
Nazadnje so pa samo krivi, da dajo direktorjem bank, komunalam lutkovnim gledališčem večje plače kot jih imajo sami.
To je tak da bi jaz ki sem privatnik in sem lastnik kapitala dal delavci, ki je je pri meni večjo plačo kot jo imam jaz,,
Po tem takem sem butec jaz. ne on
Zato dragi moji predsedniki
takoj skinite plače svojim podrejenim direktorjem , kajti takega folka ki so lahko direktorji takšnih zadevic je v Sloveniji najmanj 500 000

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Fonzi (nepreverjen)

Kdor je sinoči hotel poslušati Janšo, je lahko slišal, kaj vse bi morali "podedovati" od prejšnjih vlad, da bi se v sedanjih razmerah lahko bolj ukvarjali s trenutnimi problemi. Skladišča so bila praktično brez zaščitnih sredstev (pa smo bili pripravljeni), predpisov, kako se obnašati v taki situaciji ni bilo(pa smo bili pripravljeni) in jih zdaj prepisujemo od Avstrijcev itd. In zdaj bi morala ta vlada zamahniti s čarobno palico in v enem tednu narediti vse kar je treba in kot je treba. Če bi pred enim mesecem kdo naročal zaščitna sredstva, respiratorje, ventilatorje, bi jih zdaj imeli. Takrat se jih je še dalo dobiti. Ampak eni pač imate krivca za vse: JANŠA. Čakam samo, da nekdo napiše, da je Janša lastnoročno v "ruksaku" prinesel virus iz Italije ali celo Vuhana, samo da bi lahko prevzel vlado. Ker edino njemu in SDS gre za oblast, drugim strankam pa ne.

luc-ifer (nepreverjen)

Pred enim mesecem je govoril le o migrantih in rušil vlado, drugo je bil 2 krat na čelu vlade in koliko sredstev je nabavil, prodal jih je tako kot orožje za svoj žep in za stranko prav tako kot Patria samo provizija za strano in seveda njegove pajdaše, zdaj enkrat več ni ne čakalnih vrst in majnkaajočih zdravnikov in preobremenjenih?

In reply to by Fonzi (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

mama ti je v čakalni vrsti
v rdeči ulici

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Fonzi (nepreverjen)

Luc-ifer: pred enim mesecem je govoril (pa ne samo on), da je treba sklicati Svet za nacionalno varnost, ker imamo virus na pragu. Kdaj so ga sklicali? Ko je šarec že odstopil. Koliko vlad se je zamenjalo po njegovem drugem mandatu? O vsem drugem pa, kar si napisal: nakladaš brez veze.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Mogoče pa res obstajajo dokumenti bi svet za nacionalno varnost rešil pred virusem a je takrat preiskoval v zadevi Kangler in nadziral policijo če preiskujeSDS, če si pa ti njegov tiskovni predstavnik potem pa veš kdaj je bila gospodarska rast in kdaj bi mogle biti popolnjene blagovne rezerve, ne vedno ko pride na oblast za sebe in svoje takoj zviša plačo nobeden drugi predsednik samostojne Slo to ni naredil?

In reply to by Fonzi (nepreverjen)

gasilec edvard (nepreverjen)

mama ti je na blagovnih rezervah v rdeči ulici

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Fonzi kapo dol. Skladišča z zaščitnimi sredstvi predvsem mislim na maske prazna, ne dolgo nazaj pa jih dajali Kitajcem kot pomoč. Da bi nabavili nove pa se jim ni zdelo potrebno. Danes pa kaos zaradi njih. Če je kaj s povišanjem plač narobe in se je kršil kakšen zakon bodo tožilci ali pa opozicija že rohneli, če pa je po črki zakona pa moralizirajo le nevoščljivci.

Ne laži (nepreverjen)

Dragi moji komentatori ,Janša gor Janša doj, dvig plače praktično prve dni vladanja je najbole sprevržena stvar ka se lejko čaka od politika. Bi še použro se vkup, či bi situacija bijla normalna nej pa ka do mali privatniki dihali na škrge uni jin pa davlejo odlog plačila. Fujjj.

sopek (nepreverjen)

Ne ven, ka se dzaucete..vlada van lejko zeme vse kraj pa postavi kamero v kopalnico pa nete itak nika napravli razen ka te eti pa na FBji jamrali

mjau mjau (nepreverjen)

točno tak, skrajni čas je ka se vse ovčke te države odpravimo na ulice! pa to nej na sprehod!

In reply to by sopek (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Več ljudi bo bankrotiralo kot umrlo zaradi koronavirusa

Več ljudi bo bankrotiralo kot umrlo zaradi koronavirusa

Ekonomska grožnja, ki jo predstavlja koronavirus, je večja od nevarnosti za zdravje, piše Independent.

Če vas virus ne bo neposredno udaril, vas bo prizadel, ker ne boste mogli iti v službo, kar bo prisililo delodajalca, da vas razglasi za presežne ali pa bo vaše podjetje bankrotiralo. Virus bo gospodarsko ogrožal milijone ljudi, še posebej, ker je epidemija povzročila resnični tornado s padcem borz, naftno vojno med Rusijo in Savdsko Arabijo in prelitjem prave vojne v Siriji v drugo potencialno migrantsko krizo, piše britanski Independent.
Prav tako kot boj proti koronavirusu je ključnega pomena cepitev našega gospodarstva proti panični pandemiji. Človeško trpljenje lahko privede do vseh oblik bolezni in smrti. Koronavirus pa lahko doživimo tudi kot nezmožnost plačila računov ali izgubo stanovanj. Majhna podjetja so še posebej v težki situaciji, saj se dobavne verige praznijo in jih puščajo brez izdelkov ali osnovnih materialov za delo. Zato je zaskrbljujoče, da vlade še naprej to obravnavajo kot zdravstveno krizo in ne kot gospodarsko krizo, navaja Inependent.

To vam lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Tudi leta 2008 ob nastopu finančne krize je bilo tako. Preko noči so se naročila zmanjšala skoraj na nulo. Ljudje so zaradi strahu pred krizo nehali investirati. Bilo je res težko. Ko se je po kakem letu stanje počasi začelo popravljati, sem ugotovil, da je precejšen del mojih poslovnih partnerjev izginil.

Vranas (nepreverjen)

Dejstvo je, da so si place dvignili.... In ne samo za cas krize. In to ne malo! Na ta dvig so vezani vsi dodatki! Pravijo, da bodo vsi, ki delajo v tem casu dobili? Zakaj racunovodje npr. v bolnicah ali trgovinah o tem nic ne vedo? Kaj bo drzava zapovedala merkatorju da naj dvigne place trgovkam, soferjem itd..? Ta ista vlada je nasprotovala dvigu minimalne place zdaj pa bo kako prisilila firme da dajo vec? Resno me zanima to....

liars (nepreverjen)

Man občutek do itak veselo nadaljevali s takšnimi stvarmi in občutem man ka de prepoved zborovanja na javnih mestih verjetno valala do naslednjih volitev. S ten do se tej lopovi zaščitili ka nede narod šou na ulice protestejrat.

komentar (nepreverjen)

Izbor uredništva xD Sobotainfo - nepristranski - 18 let.

Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Cisto v redu je izbor.... Mene tudi zanima kako bodo podporniki zdajsnje vlade reagirali na to.... Glede na to da se vrana oglasuje kot podjetnik mu verjetno ugaja, da mu je vlada samo zamrznila prispevke ne pa ga opravicila za placevanje le teh za cas krize kot so to naredili v sosednji avstriji.... Ampak tam so seveda komunisti na vladi... In tudi meni se zdi smesno, da nekdo glasuje proti minimalni placi ker,da bo vse trpelo in obenem pozabi, da za njega veljajo tudi krizni ukrepi.... Kdor to zagovarja pa naj je levi ali desni je res.....

In reply to by komentar (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kak ste eni smejšni. Gospodarstvo de trpelo, kjerkoli !!! Zdaj, kak vidiš tukaj na forumi, se pač celotna situacija pripisuje očitno novi vladi... Pametnih ukrepov ZA VSE nikdar ni bilo in nikdar ne bo in niti ne more biti. Ker če daš enemu, potem avtomatsko odvzameš drugemu!! Samo najbolj primitivni tu zdaj nekaj politizirajo in krivijo vlado, ki je na položaju nekaj dni!! Dejstvo pa je, da bodo posledice v kapitalizmu, socializmu, diktaturah,.... po vseh državah na svetu!!

Jaz osebno bi si plačo zvišal za vsaj 5x več, če bi v takih razmerah prevzel vajeti. Pucal drek za drugim, hkrati pa kasiral krivdo!!!??? Vsak gobezdač, vsak retard, vsak nekoristnež, .... bo zdaj pljuval nekaj. Po firmah v svetu imajo krizni managerji bajne plače, to sploh ni sporno nikjer. Tak da, PREMALO SO SI ZVIŠALI, hihihi... No, malce sem hudomušen danes, hihi

In reply to by Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Nisi. Dejansko tako razmisljas....in to je zalostno... Pucajo drek za kom? Saj je pa polovica vlade stare!? Smc, desus a niso ti ze prej bili na vladi? Zakaj jih je pa vzel v vlado ce so tak vse zajebali? Naj bi sel na volitve pa je....

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Saj pa je na volitvah že zmagal... Pa so poraženci sestavili koalicijo sovraštva in to ni moglo biti uspešno. Tudi ta koalicija sedaj je sama velika žalost, to se strinjam. Ker sposobni imajo zraven priveske samo zaradi glasov, nič drugega... In če malo bolje premisliš, si zaslužijo plače višje za faktor 8,56x. Dobro delajo, to je treba nagraditi!!!

In reply to by Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Malo poštevanke nebi škodilo pa matematiko pa procent kelko je dobo na volitvah pa boš vido kaak so številke neizprosne?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Vej pa što sestavlja vlado, što je mandatar?? Dobil je največ glasov, vsi ostali so bili mnogo slabši... Tü ti ne pomaga nobena matematika, resno nej. Številke so neizprosne, hihihihihi.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Politicar... (nepreverjen)

Za dve leti ne bo vec ne smcja ne desusa ne sds.... Zapomni si to

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Bosanče malo (nepreverjen)

To , da so si dvignili plače sploh ni pomembno , ker ljudje delajo , delo moji dragi "levaki "pa je neznana beseda za prejšnjo garnituro in kot je že bilo povedano za tako nedelo in sprenevedanje bo verjetno , oz.bo moral nekdo tudi odgovarjati , in te če ste tako kritični potem pa povejte tudi to , da so v zadnjih dneh zaposlili na desetine svojih prisklednikov , malo realnosti moji dragi "levaki" vam res ne bi škodovalo .

slab položaj (nepreverjen)

Aja? Dva dni v službi in že dvigne plačo ker kao dela? Daj prosin ne seri s takšnimi. Niti mask nemrejo zrihtati. Bole nesposobnih lidij san še nej vido, niti smo jih nej meli na oblasti. Če bi tej lidje bili sposobni in bi jin resno bilo mar za nas državljane bi Tosama on ponedeljka dale že na pune štancala zaščitne maske. Kapacitete mamo. Zakoj nega vladnoga ukrepa ka se začne proizvodnja pri nas doma. Ali nej.... rajši mo jih drago nabavlali v tujini in si provizije v žep davali. Bosanska mafija pa tej zadeve. Tonin bi mogo isto sekundo kak je prišo na svetlo nateg z bosancami in maskami odstopiti, nej pa ka si plačo zviša.

In reply to by Bosanče malo (nepreverjen)

Godžiro (nepreverjen)

Liars , daj povej zakaj bi šel ti protestirat na ulice , daj no , razsvetli nas malo , nas neuko rajo .

liars (nepreverjen)

San si dobro pravo.... vas neuko rajo.

In reply to by Godžiro (nepreverjen)

Opium007 (nepreverjen)

Propad nepravičnega plenilskega kapitalizma, kot ga poznamo od 80-ih let naprej, se nadaljuje. Počasi, a vztrajno. Tudi najbolj slepi in navini hlapci bogatunov bodo spregledali.

Fonzi (nepreverjen)

Strašen naslov! Ko direktor (ali privatnik) zaposli delavca, mu pove, kakšno plačo bo imel. Delavec ima pravico to vedeti. Ko predsednik vlade izbere ministre, jim tudi mora povedati, kakšno plačo bodo imeli. Zdaj pa tak halo. Plače so znotraj dovoljenih okvirjev.

Gost30 (nepreverjen)

Sramota, glede na začetek nove vlade sem imel upanje da bodo delali v dobrobit ljudi, ampak so že začeli (ponovno) z ropanjem države!!! Oni delajo v težkih razmerah, kaj pa zdravstveni delavci, gasilci, reševalci, delavci v tovarnah, ki so prisiljeni iti na delo, koliko si pa potem oni zaslužijo?!? Lepa taktična, ljudi zapret v karanteno, da ne bo protestov, potem pa krasti na veliko. Res kdo verjame da je to z maskami bila navadna prevara? To je bilo vse planirano.

Slepec (nepreverjen)

Bravo Jajo govedo pokvarjeno, črno, domobransko!!!!!!

plej (nepreverjen)

Vejpa ne vidite kak Tonin pa ostali fejst delajo..vejpa naročavati imaginarne maske je nej samo tak..valda, ka si zaslužijo še pare cuj

Neutralen (nepreverjen)

Tistim na socialni je zdaj najvecji problem, ker nimajo kam na kavico.
Vlada svaka vam cast. Delate res v hudih delovnih razmerah- haha

Bucikalica (nepreverjen)

Super ka nemamo več svojih bank, zdaj de palik fajn si sposojat keš na finančnih trgih, kda te cela slovenksa ekonomija v peechkeeeee materini..huraaaaaaaa brao desni in "sredinski" (dejansko isto desni)

STRK69 (nepreverjen)

Višanje plač vladi:

-za dodatno obremenjenost se kvecjemu da dodatek na povecan obsega dela in nej preskok placilnega razreda

-recesija bo sigurno, zdaj so si zagotvili visje place, kar bi bilo sledi v recesiji se manj opravicljivo

-prepovedali so zbiranjen na javnih povrsinah (minister Hojs, bivsi direktor Nova24-politicnega glasila fašistoidne naveze Jansa-Orban), in s tem hkrati onemogocili moznosti demonstracij ljudstva (najbolj ucinkvitega zvoda naroda v demokraciji) proti ukrepom

Ovceeeeeee (nepreverjen)

Kak ste vsi pametni kak si je vlada zvisala placo za placilni razred ker delajo 24/7 za razliko od prejsne vlade ka je nej mogla v dveh tednih fkup sprafti to ka je trenutno v 4 dneh, o ten ka do pa vsi drugi keri so dodatno obremenjeni od zdravnikov, medicinskih sester do gasilcov dobili DVOJNO plačo pa ne duha ne sluha. Zalostno kak ste mediji pristranski.

Politicar... (nepreverjen)

Zakaj ponavljas ene in iste lazi? Vidis da te nobeden ne smergla.... Tako kot tvojega komunista jajoja ne.... Zdaj pa ma vlado vkup z komunajzarji

In reply to by Ovceeeeeee (nepreverjen)

Ovceeeee (nepreverjen)

Si posluso govor? Nejsi. Samo si nervozen ka nemres na kavico s svojo socialno

In reply to by Politicar... (nepreverjen)

Peeezdolizecmedo (nepreverjen)

Govno vas po faci od lizanja guzice svojomi vecnomi lideri vasoga kulta

In reply to by Ovceeeeeee (nepreverjen)

Fonzi (nepreverjen)

Komentirajte to: Vlada Marjana Šarca je Slovenijo s svojim izrazitim neukrepanjem in z ignoriranjem opozoril opozicije Slovenijo pripeljala na rob zloma. Če bi pravočasno ukrepala, bi namreč epidemijo novega koronavirusa lahko zdaj bistveno bolje obvladovali, a kot kaže, se je v zadnjih dneh in tednih pred odhodom vlada ukvarjala predvsem s polnjenjem lastnih žepov. Tako so svojim sekretarjem in uslužbencem zagotovili za pol milijona odpravnin, ki so jih med drugim bili deležni tudi nekdanji režimski novinarji, ki so bili za svoje delo nagrajeni z dobro plačanimi funkcijami. Na dan, ko je bila v Sloveniji odkrita prva okužba s koronavirusom, smo izvedeli za kar 80 razpisanih delovnih mestih v javni upravi, večinoma za nedoločen čas in polni delovni čas, rok za prijavo pa je znašal le 3 do 5 dni!
Najvišje odpravnine so si zagotovili državni sekretarji v Šarčevem kabinetu. Po več kot 10 tisoč evrov na glavo je šlo za Damirja Črnčeca, Tadejo Perklič Forštner, Anjo Kopač, Igorja Mallyja, Uroša Prikla in Franca Vesela. Ti so bili uvrščeni najvišje na plačilni listi in so prejemali osnovno plačo v višini 59. plačnega razreda, kar je 4283,14 evra bruto na mesec brez dodatkov, nadur, dnevnic in podobno.nadur, dnevnic in podobno.
Vudri!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice