Minister za kulturo Dejan Prešiček je danes predsedniku vlade Marjanu Šarcu posredoval pismo, v katerem je ponudil svoj odstop z ministrskega položaja, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Premier Šarec bo svojo odločitev glede ministra sporočil na ponedeljkovi novinarski konferenci.

"V zadnjem tednu sem doživel nekaj, kar ne privoščim nikomur. Javni linč, ki se je zgodil, ni prizadel samo mene in mojih sodelavcev, ampak tudi tiste v kulturi, ki - kot bi rekel Prešeren - "dobro v srcu mislijo". Tega pa ne morem dopustiti, saj nisem brezčuten človek, kot so me nekateri (mediji) želeli prikazati. Sploh po moji ponesrečeni izjavi v zadnji Tarči, ki so jo dobesedno lahko razumeli samo tisti, ki so imeli slabe namene," je zapisal Prešiček.

"Vse povedano, spoštovani predsednik vlade, me vodi do edine možne rešitve, in sicer da vam ponudim svoj odstop z mesta ministra za kulturo," je še sporočil in dodal, da je bilo v njegovem mandatu opravljenega veliko dela, nekateri rezultati so že vidni, drugi še bodo.

Prešiček je v zadnjih dneh tarča obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, prav tako nanj letijo očitki o zlorabi položaja. V soboto je o njem razpravljalo širše vodstvo njegove stranke SD, vendar niso pojasnili, v katero smer se je razprava nagibala, piše STA. Premier Marjan Šarec bo svojo odločitev o ministrovi nadaljnji usodi sporočil v ponedeljek.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kultur-bunt (nepreverjen)

Več je znanega, bolj mi je jasno:
minister jih je pač silil DELATI in to so si uradniki prevedli v MOBING in na vsak način so se ga hoteli rešiti.
Zdaj pa namestiti nekoga, ki bo vesel dobre službice, kulturnikov ne bo preganjal od predolgih kavic in jih nič "silil" delat, pa bo spet vse v redu.
Ti uradniki mislijo, da če MORAJO nekaj delati, je to že MOBING.
Za tekoči trak z njimi, pa določiti minute za malico pa scanje, pa bodo vidli kaj je delo.

Prašiček (nepreverjen)

Aroganten pa vzvišen pa je. Na državno siso se je prisesal in mu ni bilo dovolj, bi še malo več. Če bi bil pošten ne bi izkoriščal svojega položaja v osebno korist, več, kot je dovoljeno.

Izzzzi (nepreverjen)

Glejte clovek je zaradi njega naredil samomor. Brez debate bi moral odstopiti.
Neeee on se celo na tvji pojavlja in se zagovarja.
JAZ CE BI BIL NOVINAR BI GA SAMO EN STAVEK VPRASAL IN NIC DRUGEGA:
kak si upate se v javnost ceprav je clovek zaradi vas in vasega ravnanja naredil samomor.

pepič (nepreverjen)

Moraš pa res biti slabič, če zaradi šefa narediš samomor in to šofer, pa to sonajbolj zaščiteni ljudje v vseh ustanovah, bolj me skrbi za vse, ki uporabljajo službene avtomobile za privat zadeve, zdaj se bo videla ničelna toleranca verjetno zakon ne velja samo za ministre ampak za vse, ki uporabljajo službena vozila v lasti davkoplačevalcev?

In reply to by Izzzzi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ta z vseh vetrov skupaj nalovljena vlada razpada, vsaka dva mesca je en minister kaput. Pa to nemrete verjeti, ministri je ministrska plača nej bila zadosti. En den na keden je še poučeval saksofon. Ta Šarčeva vlada je ena sama komedija.

pr'sicek (nepreverjen)

ne rabijo te .. odstopi

lauraas (nepreverjen)

Kultur-bunt, točno tako kot praviš!!! Bravo! Dobrega ministra podrejeni vržejo.

Starejše novice