Pred mesecem dni smo poročali, da se je na delovno mesto direktorja Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota prijavilo kar šestnajst kandidatov, a je pozitivno mnenje s strani zavoda, ki mu predseduje Jernej Jakob, dobila le zdajšnja direktorica Aleša Kovač. 

Odloča KVIAZ

Sicer pa svet zavoda ni odločilen pri izbiri kandidata, saj poda le pozitivno mnenje, o kandidatu namreč odloča Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ), ki se je sestala včeraj.

Komisijo prepričali trije kandidati

Kot nam je povedal predsednik KVIAZ-a Mitja Slavinec, so v prvem krogu glasovanja komisijo prepričali trije kandidati, in sicer dosedanja direktorica Mikka Aleša Kovač, ki naj bi dobila podporo SD in SDS, Katja Sedonja podporo SMC in Desus ter Rok Petje, ki naj bi ga podprla svetnika Modre liste Antona Štihca.

V drugem krogu je bil rezultat neodločen, člani komisije naj bi Kovačevi in Sedonjevi namenili isto število glasov kot v prvem krogu, svetnika Modre liste pa naj bi se glasovanja vzdržala. 

To pomeni, da bo MIKK tudi naslednjih pet let brez direktorja, Kviaz pa bo na naslednji seji odločal o vršilcu dolžnosti direktorja Mikka, ki ga bo vodil eno leto. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ovcka (nepreverjen)

No ja, smejsno... Politika dela svoje, vupan ka de javna raja zacala tudi na tau glejdati v bodoce... Pa te si talajte stolcke po mili voli da vec nede nika v toj soboti

korakal (nepreverjen)

Aleša Kovač s.p. /Mikk bo vodilo/a samostojni podjetnik ali pa ga bodo preoblikovali v socialno podjetje ?!

In reply to by Ovcka (nepreverjen)

pozanimajte se… (nepreverjen)

Dajte se na sobotainfo pozanimati o temi, ki jo pišete. O direktorici Mikk ne odloča komisija za volitve in imenovanja ampak Mestni svet. Navedena komisija le predlaga mestnemu svetu v sprejem kandidata, ki ga izbere sama z glasovanjem na komisiji. Dejanska potrditev pa opravi mestni svet. Razumel bi, da če ima več kandidatov največ (isto) število glasov komisije, da vsi gredo na mestni svet, ki edini odloča. In potem se mestni svet odloči za enega-tistega, ki dobi največ glasov na mestnem svetu-ne na komisiji. A očitno predsednik kadrovske komisije Slavinec (SMC) vodi komisijo po svoje in več kandidatov z istim številom glasov ne pošilja na mestni svet. Po mojem tako odločitve jemlje v svoje roke, čeprav nima teh pristojnosti. Iz glasovanja pa se vidi, da je koalicija SD+SMC mrtva - vzrok pa so kadrovski apetiti enih in drugih. Ja pa še tole-v odloku o Mikk piše, da je mandat 5 let ne 4 kot pišete na sobotainfo.

pudlek (nepreverjen)

Hehe... zanimiva perspektiva,... če kaj uspeva SDS-i je svajuvanje SD-ja in SMC-ja.
Kak kaže so začnoli razmiti, kak se dela če si v manjšini. Velke svajuvleš med sebof, ti pa si pomali kcuj grebeš zaveznike in moč.
E to pa boli Gujta pa novinarskoga kolego Milanova, pa Celeca. Če začutijo ka jin nejde vse ka oni ščejo v korito te cvilijo, zovejo novinare odijo od poncijo do piltuša, konačjo pa kak baraba.

Bolnica112 (nepreverjen)

To imenovanje MiKKa je cisti dokaz da se v svetu SD-ja enostavno ne da "zmagati" z mladimi in neobremenjenimi ljudmi. Aleša je s svojimi leti lejko edino direktorica doma upokojencov. Aja tam je že en SDjov direktor.

konjušar (nepreverjen)

zamenjaj še eno stranko, pa boš njihov in pa na konje. Saj nej tak težko iz SMC v SD. Težje je bilo iz SDS v SMC :P

In reply to by Bolnica112 (nepreverjen)

realen (nepreverjen)

SD je največje politično zlo v Sloveniji,ki ima skoraj vse zvode politične moči v svojih rokah...pa to sem napisal kot levičar....

Starejše novice