FOTO: Bobo
Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve v tem času pospešeno izvaja javna naročila na področju zaščitne opreme. Sklenili so že več milijonske posle z različnimi podjetji, med njimi pa smo našli tudi pomurski Medicop.

Medicop se ukvarja s proizvodnjo medicinske opreme in reševalnih vozil in je po svoje smiselno, da del svoje proizvodnje usmeri v reševanje problematike, ki je trenutno najbolj aktualna. Pred časom smo pisali, da je Medicop že posredoval svojo ponudbo ministrstvu, ampak niso dobili odgovora. Kot je takrat dejal generalni direktor Peter Podlunšek, so v podjetju razvili mobilni sistem za oskrbo s kisikom in usmerili proizvodnjo v te naprave, ampak po več tednih niso dobili odgovora s strani pristojnih.

Dobrih 50 tisočakov že na računu Medicopa

To se je, kot kaže, vendarle spremenilo, saj je iz portala javnih naročil razvidno, da je Zavod RS za blagovne rezerve s podjetjem 3.4.2020 sklenil pogodbo za nabavo zaščitnih sredstev v vrednosti 111.400 evrov. Kot pri vseh ostalih javnih naročilih te narave, je šlo za postopek s pogajanji brez predhodne objave, ki ga je mogoče izvesti v skrajno nujnih primerih, kar je tudi nabava nujne medicinske opreme za zajezitev in obladodvanje epidemije koronavirusa v Republiki Sloveniji.  

Na podlagi podatkov iz Erarja je sicer mogoče videti, da je Zavod RS za blagovne rezerve že 3.4.2020 plačal Medicopu 52.826,00 evrov in lahko sklepamo, da gre za del plačila iz tega naslova. 

Vir: Erar

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
OTT (nepreverjen)

Kaviar mafija še naprej služi neznanske vsote, delavci pa na čakanju oziroma poti v brezposelnost

čista resnica (nepreverjen)

Janševa taktika bogati do še bole bogati siromaki pa še večji siromaki bravo JJ .

In reply to by OTT (nepreverjen)

Levop (nepreverjen)

Kaj pa pravi karl marx?

In reply to by čista resnica (nepreverjen)

Cista pravica (nepreverjen)

25 let skrajih levih vlad in sedaj je taktika janse po 1 mesecu vlade kdo bo bogat, in reven. To lahko izjavi bolnik, rdecih kmerov, ko so vse pokradli.

In reply to by čista resnica (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

V enem mesecu toliko spodrsljajev izgubljenih pošiljk in represivnih ukrepov, da bi druge vlade potrebovale celi mandat in še pol drugega?

In reply to by Cista pravica (nepreverjen)

Fonzekk (nepreverjen)

Kaj spremljaš, kaj se dogaja po svetu: Amerikanci so Nemcem dobesedno ukradli pošiljko zaščitne opreme, Amerikanci so prišli do aviona v katerem so bile maske za Francijo s kovčkom denarja, ponudili 3 kratno ceno in odpeljali vse v Ameriko, države zavračaji opremo, ker ni ustrezna,čeprav je 10 krat preplačano... Če si tako sposoben, zavihaj rokave in pripelji. Ponudnik po celem svetu samo take čakajo.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Fonzekk (nepreverjen)

Trenutno je taktika kdo bo živ in kdo mrtev.

In reply to by Cista pravica (nepreverjen)

Suseudjdufj (nepreverjen)

Leko de se pa zdaj kaj menje staral na facebuku kak je se naapak v drzavi kda je doubo falat pogače.

Totebuje (nepreverjen)

Bravo Podlunšek, tak se dela.
Samo teh podlih komentarjev ne jemli resno ker to itak komentira golazen kera je sama na sebe jezna

Indigo1 (nepreverjen)

Saj seposedi dobi, 250.000 od občine za hobi njegov, milijone za tovarno od levih in zdaj posel od desnih z državo. Samo fajn bi bilo ka bi še delavcan plače dalbkak se šika.

resnica10 (nepreverjen)

Samo resno! Neka se razburja na državo ali s kom pa najbolje posluje, če ne z državo? Preveč njemi zgleda dobro ide! Če ma preveč penaz se nikaj nebe razburjale, če bi vsakeme prekmurce dobrodelno nakazo 100€, saj pa od koga so pa penaze kere prejema od raznih državnih inštitucij pri prodaji opreme-ki je res najcenejša? Od nas vseh, ki plačujemo davke, zdravstvena zavarovanja itd. in oni dobijo kos te pogače. Nebi malo te velikanske dobičke v teh časih raje delil in pomagal ljudem? Komu on sploh pomaga? še svoje zaposlene ne plača kot si zaslužijo!

Totebuje (nepreverjen)

Indigo ka ti roke trepečejo?

en (nepreverjen)

Ja ka pa je 111tisočakov za eno takšno podjetje??? In ta novica je zdaj vredna objave??? Lepo vas prosin, pa ne me spravljati v smeh... Za takšno podjetje bi bilo vredno objavljati če bi prejeli posel vreden vsaj par milijonov, nej pa 0.11 milijona...

Ponosen na tebe (nepreverjen)

Bravo Peco, tak se dela! Ne oziraj se na nevoščljive komentatore keri drugo ne vejo kak pluvati po uspešnih ljudeh.

bla bla bla bla (nepreverjen)

Vaj.... s temi 111 jürjami de se sigruno do konca življenja preskrbo..... za tisto ka je pa firma ge je v vodstvi Toninova mati, dobila 30 milijonski posel z maskami pa nišče ne cvili in tisto nikomi v nous nejde. Peco je pa zdaj najvekši pes ka je v primerjavi s tistin drobiž doubo.

proizvodnja (nepreverjen)

Samo nabijanje in nevoščljivost se kaže pri določenem številu državljanov! Ne vem če bi sami kradli ali kaj, da v vsakem poslu vidite le korupcijo in zaslužek! Kdo bo pa delal za javno dobro? Verjetno si, vsi, ki delamo želimo nekaj zaslužit in tako je tudi z podjetniki! Nihče ne dela, da bo imel zgubo.
Nabijanje, o zaslužkih in mamah in stricih (Tonina) pa je tako, da politično modro ni. Vendar ta družba ima nekaj poznanstva na Kitajskem (mislim, da večino blaga pripeljejo od tam, kajti z pisarniškim materialom težko preživi če ga delaš pri nas). Zato tudi lahko ponudi dobre stvari, (maske)! Drugo, ko blaga primanjkuje so cene visoke! Država trenutno potrebuje zaščitno opremo ne glede koliko stane! Sam mislim, da je sedaj čas, ko se ne gleda na ceno, temveč, da bodo ljudje zaščiteni kar se le da, ki delajo z okuženimi!
Ostani doma, pogled je moj, tvoj pa je lahko drugačen!

Bučka (nepreverjen)

Ljudje dragi, v tej situaciji ni časa za FAUŠIJO, kaj vas ni sram??? Ko boste pa potrebovali katero od njegovih aparatur, da vam bodo rešila življenje, bo pa v redu? Ali pa boste tudi takrat šimfali? Kakor ste zabiti,skoraj verjamem v to. Peter Podlunšek, ti samo naprej delaj in se ne oziraj na norce.

Vinetu (nepreverjen)

Bravo!
Čimveč takih poslov, čimveč slovenskega davkoplačevalskega denarja nazaj v Prekmurje! Čimveč uspešnih prekmurskih podjetij z domačim lastnikom!

OTT (nepreverjen)

Da si ti podedovani "podjetniki" privoščijo uvoženega audija za 120tisoč evrov in dopust na bahamih?

Res uspeh za Prekmurje

In reply to by Vinetu (nepreverjen)

Fonzekk (nepreverjen)

Postavi ti takšno firmo na noge (dobro, njemu so jo starši) in jo vodi, vlagaj, skrbi za posle, zaposlene itd. Pa boš imel tudi ti Audija in se boš z njim po morju peljal na Bahame. In če boš imel pametne otroke, bodo firmo vodili naprej. Kolikor vem, ta firma že ves čas dela v glavnem za zdravstvo, torej posluje z državo. In za njega in zaposlene je dobro, da je dobil posel. Koliko je ta vreden si pa sam lepo prikazal: eden malo boljši avto.

In reply to by OTT (nepreverjen)

Vinetu (nepreverjen)

Če bi ti bila jasna vsaj malo ekonomija. Te ti nebi šau v nous njegov avto. Zato ka bi delo za nekšoga kitajca. Njega pa nebi vido ka ma 3 avione, 5 jaht pa še privat otok. To je bokse, kak pa ka se eden od naših voze v audije. Maš šanso, napravi uspešno podjetje, pa boš vozo ka bos ščel.

In reply to by OTT (nepreverjen)

Murekkk (nepreverjen)

Naša država pa je nej tak dugo nazaj pošijlala maske na Kitajsko,...ka smo njin pomagali!

12 (nepreverjen)

Mic po mic in po realizaciji

Branko8 (nepreverjen)

VPRAŠANJE ZA ADMINISTRATORA: Zakoj sak komentar proti Podlunski izbrisete? Ka pa svoboda govora?

. (nepreverjen)

Neje to glih bogve kaj. Bosanci pa kitajci do bole zaslužili. Pa seveda posredniki.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice