V igri za ministra za javno upravo je direktor RIS Dvorec Rakičan Robert Celec.

Danes so v oddaji Svet na Kanalu A objavili ime potencialnega ministra nove vlade, ki je precej znano lokalnemu okolju. Med kandidati za ministra se je tako znašel Robert Celec, ki že vrsto let zaseda položaj direktorja RIS Dvorec Rakičan

Celec v ožjem izboru

Robert Celec je za Sobotainfo.com potrdil, da je v ožjem izboru za ministra za javno upravo in je tako že drugo pomursko ime po Mitju Slavincu za ministrski položaj 14. slovenske vlade.

Celec nam je povedal, da bo odločitev sprejel zelo kmalu. "Odločam se med življenjem v Prekmurju, ki ga imam rad in službo, kjer delam z dobrim kolektivom, s katerim rastemo. Na drugi strani pa je ministrska funkcija zagotovo velik karierni izziv, tudi zaradi predsedovanja Evropski uniji. Dejstvo pa je tudi, da bi bilo dobro, da Pomurje dobi ministra," je še dejal zdajšnji direktor RIS Dvorec Rakičan.

Kot smo že poročali, se Mitja Slavinec poteguje za resor ministrstva za izobraževanje. Več bo znanega jutri, ko se bo izvršilni odbor stranke SMC seznanil s kandidati, ki naj bi prevzeli funkcije, saj tudi oba pomurska kandidata pripadata kvoti tej stranke. 

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice