Novi direktor Term Lendava o načrtih, zasedenosti in sodelovanju z lokalnimi ponudniki.

Z julijem je upravljanje Term Lendava prevzel njihov lastnik madžarski državni sklad Comitatus Energia. Terme so prejšnji teden po zaprtju zaradi epidemije koronavirusa ponovno odprle svoja vrata, vendar ne v celoti. 

Konec januarja prvič v Lendavi

Novi direktor Term Lendava, Péter Molnár je prvič v Lendavo prišel konec januarja. Pravi, da so z ekipo začeli delati, spoznaval je hotel, okolico. 

Péter Molnár, direktor Term Lendava
Péter Molnár, direktor Term Lendava

Takrat pa je prišla epidemija koronavirusa, in terme so bile vse do prejšnjega tedna zaprte. 

“Vendar smo tudi v času zaprtja urejali park, saj smo hoteli, da je urejena vsaj okolica, če je že hotel zaprt,” pravi Molnár.

Terme ponovno odprte

Minuli petek so Terme Lendava po dobrih treh mesecih ponovno odprle svoja vrata. Na delo so se po zagotovilih Molnárja vrnili vsi zaposleni, terme pa, da so dobro zasedene. 

“Apartmaji so trenutno polno zasedni, hotel je več kot sedemdeset odstotno zaseden, kamp se polni vsak dan.”

Prekinili pogodbo s Savo

Direktor pravi, da so z julijem prekinili pogodbo o sodelovanju z družbo Sava Turizem. Zdravstveni center je sicer še vedno v rokah Save, zato je trenutno tudi zaprt. 

PREBERITE ŠE:

Obljube o obnovi ostajajo

Infrastruktura v Termah Lendava je dotrajana, Molnár zagotavlja, da je v njihovem interesu, da se objekti obnovijo. Konec julija naj bi se v Lendavi mudili lastniki term, s katerimi bi po besedah Molnárja tudi potekali pogovori glede obnove. Za ohranitev ravni poslovanja naj bi bilo treba vložiti vsaj pet milijonov evrov, za prenovo še dodatnih enajst milijonov evrov

Sodelovanje z lokalnimi ponudniki

Direktor term še pravi, da je ena njihovih prioritet tudi sodelovanje z lokalnimi ponudniki, v radiju do trideset kilometrov. 

Sicer pa spomnimo, da so Madžari za Terme Lendava plačali devet milijonov evrov, kar naj bi bila za tri milijone evrov višja ponudba, kot je bil za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik. 

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Dragi Prekmurci, pomali mo se mogli navaditi, ka do v Prekmurji komandejrali Madžari. Janša nas je oudo Orbani, tou je jasno. Janša bi oudo svojo mater, če bi njemi što plačo. Janšo zanijmajo samo pejnezi pa nika drüjgo. Levičari ga moutimo samo zatou, ka smo edijni šteri ogrožamo njegov načrt po totalno izropanji Slovenije. Tej človik se ukvarja samo s ten, kak bi kaj fkradno. Nika njemi je nej svejto. Za pejneze sodeluje z najvejkšimi evropskimi fašistami kak so Orban, Putin, Vučić, Dodig, Gruevski, hrvaški hadezeovci pa ostala drhal z evropskih temačnih kleti. Janši se v bistvi jebe za koronavirus pa za zdravje nacije, on uporabla korona histerijo samo za tou, ka lejko povejča kontrolo nad svojimi nasprotniki pa nad narodon. Evo, včeraj so sprejeli zakon po štteron boš obvezno noso zapestnico štera de kazala ge odiš pa ge se gibaš. Ne boš mogo mrdnoti, ka oblast ne bi znala. Ali ste tou želeli ? Ali želite biti nadzorovani na vsakšnon koraki ? Gnes je petek, gneso palik protesti. Tisti šterin se ne da iti na proteste znajte, ka s ten prispevate k podaljšanji vladavine tej roparske bande. Čee ščejte, ka nas oropajo do kosti, te samo doma sejte ali pa okopavajte svoje vrover pa pikejrajte pa vlagajte svoje ugorke. samo te gda te gouli pa bosi, te ne pravte, ka ste nej znali.

Sobočanec123 (nepreverjen)

Ne nakladaj. Prodajo Term Lendava Madžarom je blagoslovil Šarec s svojo vlado. Sicer je pa Sava Terme Lendava popolnoma zavozila in jih je bilo potrebno prodati. Hvala bogu, da jih je sploh kdo kupil.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Antikomunjara (nepreverjen)

Meni je edino smejšno ka cejli čas od janšovih vernikov poslušan kak se more vse državno premoženje razprodati in privatizejrati ka je tou nej vrejdi, če je država lastnik, te pa poučiš od smeja gda vidiš ka so večino toga našoga družbenoga premoženja na razprodaji kupila podjetja in skladi keri so v državni lasti tujih držav. Če je pa podjetje v zasebni lasti je pa za naložbe in nakupe in tak posledično širjenje ekonomskoga vpliva, podprejto od svoje države. In tou ne leti samo na Mađarsko ampak na vse tuje prevzeme in nakupe naših podjetij iz strani tujcov.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Vsak se hoče rešiti tistega, kar prinaša izgubo. Ekonomsko je itak dokazano, da država s svojimi nastavljeni kadri veliko takih zadev pač zavozi in je privatni lastnik veliko bolj zainteresiran, da se mu denar povrne, da ga ne izgubi.
Ne vem, kaj ima Janša pri tem oz. vsaj pri teh termah?
Po drugi strani, vse prodati večinoma tujcem, se ne brigati za premoženje... tudi ni v redu. Ampak, ker domačega kapitala pač ni... Madžari so v začetku devetdesetih let, kolikor vem, večino svojega državnega premoženja prodali... sedaj nekaj kupujejo nazaj. Zakaj tudi mi ne bi en dan...?

In reply to by Antikomunjara (nepreverjen)

dromedar (nepreverjen)

Tako je, upanje umre zadnje.
Zdaj moramo samo počakati ene 20 do 30 let, pa bo spet kakšen slovenski velekapitalist (ali več njih) kupoval nazaj nekdanje slovenske firme ... če bodo do takrat še obstajali.

Če gremo še nazaj na prodaje ...

Samo poglejte, kaj se je zgodilo z Agroind iz Vipave, ko je pristal v ukrajinskih rokah ...
Zdaj sem se spomnil, ali so Jub prodali Američanom?

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Trupla pa ti znaš šteti? Z julijem je upravljanje Term Lendava prevzel njihov lastnik madžarski državni sklad Comitatus Energia. Po tvoje je to nekši privatnik, ka se imenuje Comitatus Energia. Pa tudi Fraport, lastnik letališča Jožeta Pučnika je v lasti nemške dežele, nej države.

In reply to by Truplo

keketz (nepreverjen)

Nej Truplo. tej terme so zavozile Sava Resorts, kak vse drujge slovenske terme. Sava so nej v državni lasti, bar kelko ges znan. Zbankrotejrana ferma, štera se drži umetno pri življenji. Pa trupelce, ne bodi naivno... še tvojemi janševskome mozgi bi moglo potegnoti, zakoj so se Madžari vlekli glij za lendavski hotel!

In reply to by Truplo

pejtek (nepreverjen)

Misliš Počivavšek?

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Ks (nepreverjen)

Prešti še kaj drugoga, kak tebi lubo mladino.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

kolrli (nepreverjen)

Marx, samo da ne bo kot v MS, Hotel Dina, kjer bodo komadejrali Srbi. SD nas je oudo Balkancem, mogoče zato tooliko sovraštva in balkanske primitivnosti.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

Hajrá Magyarország!

punconcar4 (nepreverjen)

Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!

puncooke (nepreverjen)

in najbolj ko so postali hlapci ruskim boljševikom. Celo so hoteli postati ruska republika. Svašta, ne moreš verjeti, kako je ideologija močna. Se spomnite parole, vse za kominterno, za mater rusijo.

In reply to by punconcar4 (nepreverjen)

marxde (nepreverjen)

Samo da niso Srbi, ker ti so pokupili že pol slovenije od Gorenjske banke, do Hotelov portorož in Mercatorja.
Glavno da zadeve Terme niso v stečaju kot Hotel Diana, ki ga sedaj kopuje mafijski kapital iz Srbije.

dromedar (nepreverjen)

A ni Mercator v hrvaški lasti? Isto kot DrogaKolinska (ali pa je ta posredno v čeških rokah?) in npr. Ljubljanske mlekarne, ker je lastnik hrvaški Dukat, slednji pa ima francoskega lastnika.

Za Fructal vem, da so prodali Srbom. Nisem pa prepričan, komu so prodali Perutnino Ptuj, pa tudi za Pivko se je nekaj šušljalo o menjavi lastnika.

Kako pa izgleda lastništvo v Pomurskih mlekarnah? Kolikor vem je v avstralski lasti.

Ali pa v celjskih mlekarnah in sirarni Celeia? To naj bi bila še edina slovenska mlekarna, ki ima domače lastnike. Morda pa se motim?

Radenska pa ima seveda že nekaj let češkega lastnika.

Skratka, večino slovenske prehranske industrije so že prodali. Če še niso, pa bodo.

In reply to by marxde (nepreverjen)

pižmovka (nepreverjen)

Meni je vseeno. Če bodo prenovili objekt (ki jo je Sava popolnoma zanemarila) je to samo plus za celo okolico.

PAJSAR (nepreverjen)

Pau Slovenije majo jugoviče prejk pa je vse lepo in praf.
Kak so pa Mađari v igre pa se panika dela. Če bi se pa Austrijce ali Nemce v kaj vmešavale, pa bi že trde lače mele ka nam šilinge pa marke prinesejo... Nakonce bi pa nas tak na süjo zamr**** kak vsi ostale.

Ofeden (nepreverjen)

Pa kda de van že enouk jasno ka Slovenijo boli kur... za Prekmurje pa Prekmurce?! Rajši naj nan Madžari poküpijo vse kak pa ka životarimo prepüščeni sami sebi! Hajrá Magyarország!

In reply to by PAJSAR (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si lekar dvajsti let za za lunov. Kje si ti vido šilinge pa marke? V muzeji?

In reply to by PAJSAR (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

PA KA TULITE, HVALA BAUGI KA SO SE TERME PRODALE, KER DRUGACE BI JIH DOJ ZAPRLI, DELAVCE PA NA CESTO!

NEJSAN NA STRANI MADZAROV, NEJ SAN NEJ JANSOV IN NEJ LEJVI...

BMK STO KUJPI, SAMO KA NE CRKNE.

inokss (nepreverjen)

RAJSI SE BUNITE GLEDE BLEDARIJ KERE OBCINE DELAJO IN NA VELKO RAZMETAVLEJO S PEJNEZI.
MENI JE POMEMBO KELKO MI V DENARNICI OSTANE

001122 (nepreverjen)

in zdaj na fizioterapijo človek naj vozi nekaj 10 km, ha? kaj če ne more voziti zaradi zdrav. težav? kdo bo kril te potne stroške? seronja od človeka. upam, da propade, ker v lendavi itak nič ne gre, za vsak drek treba v ms, mb, lj....

Kulko309 (nepreverjen)

Ja bogme za vsaki dr** moreš v MS. Naj se v Lendavi že nekaj začne razvijati.
Gospodarstva pa tudi nobenega, razen Lek pa mogoče še kakšna firma.

In reply to by 001122 (nepreverjen)

nedelica (nepreverjen)

Ja tak de kak pred sto leti spet bo Pomurje vogrsko seveda z izdajalci ,ki so se prepisali na vogrsko tako bo zdaj .

Vi.tor (nepreverjen)

Hajra Ofeden, hajra Orbán és Magyarország!

čarni vrag (nepreverjen)

V Italiji v obmejnon pasi 15 kilometrov more vsak nakup nepremičnine posebej odobriti Ministrstvo za obrambo. Nej so vsi tak vsejkani kak mi.

Bistoš (nepreverjen)

Nafčite se: hija, hija, Hungarija! Trbelo de van, vindiše!

Vi.tor (nepreverjen)

Marx dobro bi bilo, da bi tudi tebe in vse, ki zagovarjajo tvojo marxistično ideologijo, kdo odkupil in exportiral
iz Slovenije. Madžari za take niso zainteresiani, več možnosti je na Kitajskem, v Venezueli...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice