Stavba na Miklošičevi ulici, v kateri je sedež ljubljanskega okrajnega sodišča, je v 100-odstotni lasti holdinga Aha Skupine Mojce Lukančič, mesečno tako že od leta 2005 dobiva 48 tisoč evrov najemnine.

Stavbo je Lukančičeva kupila oktobra 2005, mesec dni kasneje pa je najemnino, ki znaša kar 48 tisoč mesečno, začelo plačevati tudi pravosodno ministrstvo, je danes poročal Kanal A.

Stavbo, v kateri je 16 tisoč kvadratnih metrov poslovnih površin, je Lukančičeva kupila od državne NKBM, je še poročal Kanal A. Pravosodno ministrstvo v času prve vlade Janeza Janša - takratni minister je bil Lovro Šturm - je najemnino za uporabo poslovnih prostorov začelo plačevati novembra 2005. V času krize je nato poskočila s 33 tisoč evrov na kar 48 tisoč evrov.

Po podatkih omenjene televizije se je v zadnjih skoraj devetih letih tako skupaj nateklo že za več kot štiri milijone evrov najemnin. Kljub temu, da razni pravosodni ministri že leta iščejo cenejšo lokacijo, pa je sodišče še vedno tam.

Kot kažejo podatki v zemljiški knjigi, je s hipotekami na omenjeno stavbo Lukančičeva v devetih letih dobila več kot 13 milijonov evrov posojil, šest milijonov evrov pa ji je oktobra 2011 odobrila največja državna banka NLB. V Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki jo prav tako plačajo državljani, je sicer trenutno za kar 17,6 milijona evrov neplačanih kreditov Lukančičeve.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Mogoče ima kakšne nečiste zveze v politiki? Zato ji gre tak dolgo?

rigo migo (nepreverjen)

Mojca,Mojca zakaj tako poredna si lažeš in pol tud kradeš jojoj ti res podobna si pehti in tvoj partner bedancu ki se samo smejat ve drugega neve pa me.Zanima a sta res tako lačna potrebujeta res toliko sran vaju bodi požeruha.

Štorklaš

Vse jasno,leto 2005-Lovro Šturm-vlada Janeza Janše,zanima me samo koliko od teh 48000€ gre na roke in komu od SDS.

Starejše novice