Predsednica NSi Ljudmila Novak predlaga, naj država vsakemu paru, ki v Sloveniji sklene zakonsko zvezo, po končanem poročnem obredu podari slovensko zastavo.

Prepričana je, da bi na ta način krepili domovinsko zavest mladoporočencev. "Novi zakon, novi dom in nova zastava za večjo pripadnost domovini," je zapisala v pobudi vladi.

"Že večkrat sem na različnih ravneh in ob številnih priložnostih izpostavila pomanjkanje domovinske vzgoje v slovenskem šolskem sistemu, zaradi česar opažamo pomanjkanje domovinske zavesti pri mnogih mladih slovenskih državljanih," je navedla Novakova.

Želi si, kot je dodala, "da bi vsi slovenski državljani, ne glede na narodno pripadnost, doživljali Slovenijo kot svojo domovino in prostor sožitja, kjer lahko v miru, svobodi in na demokratičen način uresničujejo svoje potrebe in dosegajo svoje življenjske cilje".

Spodbujanje ljubezni in spoštovanja do domovine

Krščanski demokrati so po njenih trditvah ponosni na Slovenijo, na njen jezik, kulturo in naravne lepote, tudi sama pa se, kot je poudarila, zavzema za spodbujanje ljubezni in spoštovanja do domovine, njenih značilnosti, simbolov, izročila in krščanskih vrednot.

Prepričana je, da bi država s podarjeno zastavo ob poroki mladoporočencem izkazala večjo pozornost in jih hkrati spodbudila, da ob državnih praznikih izobesijo slovensko zastavo. "Z majhnimi finančnimi sredstvi bi dosegli velike pozitivne učinke za večjo domovinsko zavest," je sklenila.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

S tem, da bom pa dobil zastavo, pa res dobim vse. Sploh več pomislil ne bom na tujino. Mislim......

kepa (nepreverjen)

predlagam spremembo, zastave deliti vsaki ločeni družini v SLO

tuk (nepreverjen)

Kaj bi pa podarila ob ločitvi obesek v obliki križa kot krščanska demokratka norost ne pozna meja ,pri teh gnilih politikih gobezdajo o domoljubju in zastavi ko kradejo naš denar zakrivajo tatvino z zastavo?

- (nepreverjen)

ona si to zastavo naj vtakne nekam! naj ljudem raje dajo spodobne plače ,da si bodo sploh lahko privoščili poroko! banda gnila pokvarjena.

123 (nepreverjen)

Ona si to zastavo naj vtakne tja-pa kakšen govor je to ko komentiraš našo zastavo. Pa ta zastava je zastava vseh nas , to je zastava s katero poudarjamo naš ponos-Planica . Zastava je pripadnost
je ponos, je tudi žalost, je marsikaj. Ne razumem pa zakaj morajo ljudje svoje frustracije in razna nestrinjanja pokazati preko zastave. Bodi ponosen da si Slovenec ne obnašaj se tako kot pričakujejo tujci-da se obnašamo hlapčevsko. Sem kar sem in pika.

In reply to by - (nepreverjen)

tuk (nepreverjen)

Pod to isto zastavo se krade in laže se deložirajo cele družine se prisilno odvzema premoženje, ki so ga ustvarjali predniki, če ti je Planica ponos je tovarna Mura, Potrošnik, Panonija , Agroservis , Pomurka in še in še katastrofa ,ki seje zgodila pod to zastavo in temi politiki, ki obljubljajo med in mleko LOPOVI vseh dežel združite se.

In reply to by 123 (nepreverjen)

sivacelica (nepreverjen)

Še dobro, da tudi za poroko v tej državi ni treba zbirati plastičnih zamaškov, s katerimi bi plačali zastavo. Za zdravje ljudi jih je namreč treba zbirati. Uf pa taka država.

Čudo (nepreverjen)

A Zastavo 750?

Starejše novice