Ferenc Horvath (drugi z desne)
Poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horvath je nezakonito več mesecev sedel na direktorskem stolčku podjetja Minta, še vedno pa sedi na predsedniškem stolčku sveta Pomurske skupnosti.

Kot danes poroča 24ur, sta dva zakona, in sicer o poslancih in integriteti, povsem jasna. Pravita namreč, da poslanci ne morejo biti hkrati še direktorji družb niti predsedniki sveta raznih skupnosti. KPK je ugotovila, da je Horvathovo hkratno opravljanje poslanske funkcije in zastopanje Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti nezdružljivo. Zanje je prav tako nezdružljivo Horvathovo direktorsko mesto v podjetju Minta, ki ga je zapustil šele pred dobrim mesecem dni. 

Glede na to, da poslanec madžarske skupnosti Ferenc Horvath v predpisanem roku ni odpravil nezdružljivosti funkcij, mu je poslanski mandat potekel že pred osmimi meseci, piše 24ur. Toda slednji še vedno sedi v parlamentu, prejema plačo, poslanci pa se mu ne upajo vzeti mandata.

Od septembra naprej funkcija poslanca nelegitimna

Razpravo o ugotovitvah prenehanja njegovega mandata je na sejo parlamentarne mandatno-volilne komisije želela uvrstiti Levica, a pri tem ni bila uspešna. 

Člani mandatno-volilne komisije DZ njihovega predloga za razširitev dnevnega reda s točko, pri kateri bi komisija presodila o razlogih za nezdružljivost funkcij poslanca madžarske narodne skupnosti Horvatha, namreč niso podprli.

Nedzdružljivost funkcij bi moral odpraviti v roku treh mesecev od začetka njegovega mandata, kar pa se ni zgodilo. 

"Moje mnenje je, da je od septembra naprej, njegova funkcija postala nelegitimna, ker zakon pravi, da če poslanec nezakonitosti ne odpravi, mu mandat poslanca preneha," je za 24ur povedal Boris Štefanec, predsednik KPK.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Banana država. Poslanec krši zakon, ostali mu držijo štango.

ne-vernik (nepreverjen)

Kršitev zakona v Sloveniji je nacionalni šport !!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Sem jaz kreten? (nepreverjen)

Ugotovil sem, da sem jaz kreten, ker ne razumem več niti najbolj enostavnih dejstev. Da nas en gumpec tako vleče za nos, je v tej državi že neznosno. Neznosno je tudi to, da imamo tako imbecilne politike, da boli. Boste videli kako izgledajo bebasti in kretensko nasmejani obrazi določenih osebkov. Bljak.

Putin (nepreverjen)

Pa vi ste totalno blesavi!
Kako je lahko krsil zakon, ko pa nikjer v zakonu ni zapisano da poslanec ne more bit direktor nekega podjetja!? Slovenija, kaj se tice zakonov je sramota za celo drzavo in drzavljane, ogromno novih zakonov bi morali uvest še posebej v tem jeb. javnem sektorju itd.!

Kandelaber (nepreverjen)

Preberi si zakone, blesavi.
Velja nezdružljivost funkcije poslanca in vodje organizacije/podjetja, za katero mora poslanec poskrbeti v 3 mesecih, če ne mu mandat samodejno preneha.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Za male ljudi ki ne morejo preživet družin napišejo zakon, da ji lahko vse poberejo..sebi in političo tajkunski mafiji pa kod švicarski sir.. tako da lahko minopolirajo.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Vrag (nepreverjen)

VUGARI PROTESTNO ZAPUŠČAJO SLOVENIJO....- ČE NE MARETE NAŠEGA HORVAT ORBANA..TUDI MI NOČEMI ŽIVET V TAKI DRŽAVI...ORBAN IMA ZA BAS ~ RAJ IN MED IN MLEKO SE NAM BISTA CEDILO. JEBITE VI SVOJO SLOVENIJO.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Ja pri nas zakone in ustavo bere in uveljavlja US to je enemu poslancu vrnila mandat enega Srečka pa poslalo v zapor. Najbolj gnusen in spreneveden se je pokazal Han trgovec v pravem pomenu besede ko se je ob glasovanju mandatno volilne komisije vzdržal ?Židan in kompanija zdaj ste pa si nastavili ogledalo in pokazali svoj močeradski obraz.GOLJUFI

Vipko
Truplo

Vso "nemoč" in neznanje naše politike sem videl, slišal včeraj! Po eni strani v parlamentu trdijo, da mu tako milo rečeno nič ne morejo, po drugi stramo pa predsednik PKK trdi, da je poslancu že po zakonu funkcija poslanca prenehala in da morajo v parlamentu to samo potrditi, kajti tako "z izrazjem rečeno, mu funkcije res ne morejo odvzeti".

Kdo ima prav? Kdo nekaj ne ve? Kdo ne pozna zakonov? Kdo bi moral o tem razmisliti že prej in preprečiti take zadeve?

Ubogi mi državljani...

P.s.: Tisto s Srečkom Prijateljem pa je tudi zgodba zase. Baje je zadeva padla na sodišču in je vrnjena v ponovno sojenje? Če je to res in tožbo na koncu dobi... verjetno glede na dosedanjo prakso ne bo nihče odgovarajal? Če tožbo dobi, so takratnemu poslancu naredili veliko krivico? Koliko odškodnine bo dobil in zakaj je ne plačajo odgovorni? Res, ubogi mi državljani!

In reply to by per (nepreverjen)

Orthodox (nepreverjen)
Štiblec (nepreverjen)

SRAMOTA Slovenski perlament je od septembra 2018 deloval nezakonito in vse kar je sprejel ne velja seveda na Evropsko sodišči.
DRAGI SODRŽAVLJANI ČE ZAKONODAJE NE UPOŠTEVAJO POSLANCI ZAKAJ BI MORALI MI.

kava (nepreverjen)

Moji lubi, to je Slovenija...

Zavedni (nepreverjen)

Date: ned., 12. maj 2019 08:13
Subject: Škandal ~ veredostojnost ~ DZ-a; -7 mesecev nezakonito poslanec?? Nezakonita zloraba davkoplačevalskega denarja.
To: , , , , ,

Naznanilo!

Škandal ~veredostojnost ~ DZ - 7 mesecev nezakonito poslanec - poslanci kršili zakon, ki so ga sami sprejeli. Zakon o poslancih jasno pove, da če se poslanec po treh mesecih ne odpove pridobitvenih funkcij, mu automatsko preneha funkcija poslaca. Sleherni poslanec je to vedel, najbolj je moral vedet predsednik državnega zbora in vsi - molčali; kršili zakon ki so ga sami sprejeli. Kako, s kako moralo imajo pravico zahtevat od državljanov, da spoštujejo zakonodajo ;( tako koruptivnega državnega zbora, pred narodnom pokazal ne - veredostojnost).
Poslanci niso imeli nobene potrebe čakat odločitev KPK ker jim zakon o poslancih jasno pove) podpirali so nezakonito početje - ( SENDVIČ ). ? ? ?
Če omenjeni ne vedo uporabljat zakona ki ga sprejmejo?? a če ga nočejo, pa se poraja večje vprašanje legitimnosti?

Poslanci in DZ so kazensko odgovorni zaradi kršenje zakonodaje, poslanec Horvat Ferenc pa kazensko in odškodninsko- vrnitev.vseh denarnih sredstev po treh mesecih; kajti po tem času je bil po zakonu ( neupravičeno poslanec -automatsko preneha poslancu funkcija ) kar je tudi sam jasno vedel zakonodajo, a se je opiral.

Na odgovornosti so preiskovalni in pravosodni organi, ki bodo ~ morda vedeli uporabit zakon ~, ki so si ga poslanci ~ skrapocali~ a ga uporabljat niso hoteli..?kaki interes se je skrival-gas koaliciji
!?
Kupovanhe glasov xz manjšine za evropske poslance!?

Omenjeni organi nam bodo jasno pokazali kake watle, merila uporabljajo za ene in druge ( navadno rajo)!?

Z ne ukrepanjem omenjene zadeve..ne bodo imeli obraza ukrepat proti ostalim državljanom.

?? Javni v službi naroda od katerega plačani, ne politično -tajkunske x?

POLITIČAR (nepreverjen)

zavedni 100 % imaš prav. SRAMOTA Septembra bi mu moral prenehati mandat, vsi poslanci so ob nastopu mandata dobili v pisni obliki vsa navodila kjer je vse jasno napisano "po 3 mesecih mu avtomatsko preneha mandat" državni zbor o tem nima kaj razpravljati se samo seznani torej vse popolnoma jasno kar trdijo tudi priznani ustavni pravniki. Mislim, da je to samovolja poslancev in celega parlamenta, da so se postavili nad ljudstvo. Zdaj pa si zamislite, da si bodo poslanci vsak zakon razlagali kak je njim všeč ja kam pa pridemo. Torej parlament od septembra naprej več nima legitimnosti saj je pri njegovem delu glasoval in sodeloval poslanec, ki tam ne bi smel biti. Saj to ne moreš verjeti moralo bi ljudstvo vstati in to vse razgnati čim prej, po ustavi namreč oblast v Sloveniji ima ljudstvo in ne poslanci.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

šiiit (nepreverjen)

vej pa sds ovce nesmijo glasovati proti stricu orbanu

Zavedni (nepreverjen)

Prekopirano iz Lendavainfo com

Ni mi vseeno
eno uro nazaj
Kot pripadnik madžarske narodnosti in po razgovoru...je enako mnenje tudi tukaj živečih madžarskih izobražencev. Vemo za kaj se gre in kam je ta ladja začela peljati s strani napačnega kapitana g. Ferenca H. in se z načinom in tudi prihodom slabih praks iz R. Madžarske ne strinjamo. V novi dobi je toleranca in sožitje na prvem mestu...njegova naloga je to zadržati in ne razdreti. Njegova naloga je delati v interesu nas tukaj živečih madžarov in ne v interesu Madžarske vlade ali kogar koli drugega. Da o zelo slabih osebnostnih lastnosti in strokovne nepodkovanosti sploh ne govorim...Nam tukaj velika politika ni potrebna, ki je po mojem mnenju seveda zgrešena in bo to Evropa kmalu povedala. Tudi čas bo pokazal, to zelo kmalu, da je smer zelo napačna...Zgodovina se žal ponavlja, ko vodje madžarskega naroda ob sorazmerno dobrih gospodarskih pogojih zaradi oblastništva in pohlepa izgubljajo glavo in bodo zaradi tega kaznovani...namerili so se namreč na napačnega nasprotnika, ki ga ni...in Ferenc H. seveda tudi, ko dela proti lastni manjšini. Madžarski funkcionarji tiho...nekateri zaradi nevednosti nekateri pa čakajo razplet, ker mlini meljejo tisto, kar so itak sprožili oni sami. Slovenija, kot suverena država pa mora pokazati pravno avtoriteto, če jo sploh ima. Horvath mora oditi, mi manjšina pa moramo znova vzpostaviti izgubljeno kredibilnost.

1
Odgovori

Avatar
komentator2
eno uro nazaj
Vse poslance nagnati iz parlamenta, samo Ferenc naj ostane. Madžarski manjšinski funkcionarji so še vedno tiho. Bravo

http://lendavainfo.com/primer-horvath-pod-vprasaj-postavlja-integriteto…

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Sramota. Taka oseba bi morala biti izločena iz parlamenta in odvzeti bi mu morali vse funkcije. In to od prvega poslanca do zadnjega v parlamentu.

Čuki (nepreverjen)

Nsi si nabira politične točke. Popušili so tak že vse. Boljše, da se jožek zaposli v kit žižki, bar srati nede mogo.

Granulati (nepreverjen)

Tudi plačo za te mesece bi moral vrnit. Saj mu ne pripada.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice