Foto: Bobo
Vlada RS je na sinočni seji razpustila krizni štab, ki je bil ustanovljen za zajezitev in obvladovanje epidemije koronavirusa.

Krizni štab RS, ki je bil ustanovljen na ustanovni seji Janševe vlade za namene bolj učinkovitega obvladovanja epidemije novega koronavirusa bo prenehal delovati. Krizni štab je vodil predsednik vlade Janez Janša, njegov uradni govorec pa je bil Jelko Kacin. Kot so obrazložili na vladi, razlogov za njegovo delovanje ob vzpostavitvi operativnega delovanja vseh ministrstev, več ni.

 Vse operativne funkcije, ki so bile v obliki dodatnih interventnih in koordinacijskih zmogljivosti priključene Kriznemu štabu v razširjeni sestavi, se odslej opravljajo v okviru matičnih resorjev ministrstev in njihovih organov v sestavi, so še pojasnili.

Osebni zdravnik bo lahko podaljšal bolniško tudi po 30 dneh

Na seji je vlada sprejela še odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki med drugim določa, da upravičenost zadržanosti z dela tudi po 30 dneh ugotavlja osebni zdravnik in ne posebna komisija Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Po novem bo osebni zdravnik lahko tudi podaljšal zdraviliško zdravljenje na skupno največ 21 dni.

Kot so pojasnili, sta sprejeta ukrepa v smeri olajšanja uveljavljanja pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja zavarovanim osebam. Isti cilj pa zasledujeta tudi pri ugotavljanju upravičenosti do pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja izvajalcem in službi ZZZS.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
idol Janez (nepreverjen)

Hvala bogu da več ne bo treba poslušati arogantnega senilnega Kacina

p3p (nepreverjen)

Rejsan zdaj pa leko povejo ka je DESUS prevzel SLO večina nad 60 let

In reply to by idol Janez (nepreverjen)

domoljub123444 (nepreverjen)

Hvala za dobro opravljeno delo

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Zdaj je samo vprašanje,kam ga bodo po novem porinili,mogoče bo postal govorec pri Lahovnikovem štabu. 🤔🤫

vej pa (nepreverjen)

kak je fejst važno za nas srmačeke ge ali ka de delo.

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj san se vrno iz Špara. Vidim, ka je moralno politično stanje naroda na nuli. Bole se bolijo virusa kak atomske bombe.

STRokoVNJAK (nepreverjen)

Če kaj spremljate, je postal Kacin sedaj uradni vladni govorec,... Tak mimogrede!

Starejše novice