Pred dnevi je svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota na svoji seji Klaudijo Šek Škafar imenoval za novo direktorico.

Za Šek Škafarjevo, ki bo delo začela z novim letom, je glasovalo pet članov sveta zavoda, štirje pa proti. 

Seja Kviaz-a nesklepčna

Opozicijske stranke v mestnem svetu očitajo Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ), da v dveh mesecih – Šek Škafarjeva je bila namreč s strani sveta zavoda izbrana že oktobra – niso odločali o izbrani kandidatki, kar pomeni, da o njej niso mogli glasovati niti na mestnem svetu.

Kot nam je povedal predsednik Kviaz-a, Mitja Slavinec je bila seja, na kateri bi morali glasovati o Šek Škafarjevi nesklepčna. O očitkih opozicije pa Slavinec pravi, da je ravno opozicija tista, ki je zrušila sklepčnost seje. 

Tako bo mesto direktorice, na katerem je zdaj še Jasna Horvat, z novim letom zasedla Klaudijo Šek Škafar, ki je trenutno zaposlena kot vodja prodaje v podjetju Saubermacher&Komunala. 17. člen zakona o knjižničarstvu namreč določa, da, če občina ustanoviteljica v roku 60 dni ne odgovori, se šteje, da so bila soglasja podana oziroma mnenja pozitivna.

FOTO Klaudija Šek Škafar: Boštjan Čadej, zelenaslovenija.si 

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
portil

Ne vem, zakaj ne napišejo kdo je miniral sejo KVIAZ-a.

Pinokio (nepreverjen)

Ta je soboško knjižnico že vidla od blize?

muzok (nepreverjen)
kdo nam pa kaj… (nepreverjen)
čarni vrag (nepreverjen)

Tako bo mesto direktorice, na katerem je zdaj še Jasna Horvat, z novim letom zasedla Klaudijo Šek Škafar, ki je trenutno zaposlena kot vodja prodaje v podjetju Saubermacher&Komunala.

To je škandal! Vodja prodaje v smetarskem podjetju bo postala direktorica Študijske knjižnice.

No no (nepreverjen)

Kaj to pomeni, da lahko vodi knjižnico samo nekdo iz knjižnice? Saj je vsakodnevna praksa, da so ekonomisti na vodstvenih mestih vsepovsod. Sicer mi je pa osebno čisto vseeno, kot stranka knjižnice najbrž ne bom občutila spremembe. Čas bo pokazal, če je bilo to imenovanje napaka ali ne.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

majda

samo da Horvatova več ni ni imela niti primerne izobrazbe niti nobneega reda v knjižnici prav noračv zaničjiv odnos je imela do nekaterih bralcev..kaj bo zdaj pa dalje zvišana dama nas jebal ana izposoji

portil

Bomo videli kako bo reagiralo http://zdruzenje-knjiznic.si/ .
Dali so nagrado direktorici http://zdruzenje-knjiznic.si/na-dan-splosnih-knjiznic-so-podelili-nagra… nato jo je pa lokalna politika zamenjala s prodajalko smeti.

Pax (nepreverjen)

Zanimivo bi bilo videti koliko gradiva si je nova direktorica izposodila v zadnjih letih?

Malefix (nepreverjen)

Je to eden od razpisnih pogojev?

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ni. Pove pa o osebi veliko.
Ampak tebi to ni jasno, zato ti je nesmiselno pojasnjevati.

In reply to by Malefix (nepreverjen)

Malefix (nepreverjen)

Ko zmanjka argumentov, poseže kmetavzar po žaljivkah. Nič novega. Ko ti bo dolgčas, stoj pred knjižnico in si beleži, kdo hodi noter in ven, da lahko odločiš, kdo je primeren za katero delovno mesto.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Kje pa sem žaljiv?
V knjižnici sem vsaj enkrat mesečno in nobene volje nimam, da bi koga prešteval.
Tvoj tekst, pa je samo potrditev, da sem te pravilno ocenil.
Res nima smisla.

In reply to by Malefix (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Združenje splošnih knjižnic je na osrednjem nacionalnem dogodku na Dan splošnih knjižnic, ki je potekal danes v Knjižnici Šmarje pri Jelšah, podelilo nagrado za Najboljši projekt splošnih knjižnic v letu 2017 Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Komisijo so prepričali s projektom Obujamo dediščino, ki s pravljičnimi večeri za odrasle v porabskem narečju spodbuja bralno kulturo med Porabskimi Slovenci ter je tako dobra praksa širjenja slovenske kulture in literature čez mejo.

Čeprav je knjižnica dobila nagrado so direktorco poslali na smetišče. To je možno samo v Butalah in Sloveniji.

bik na kubik (nepreverjen)

ka ma to veze ka so dobili za naj naj....
to je bila le kamuflaža za stanje v k...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ne to je možno samo v Soboti. Tu so največji pokvarjenci. Rad bi samo videl argumente, da je nova direktorica boljša od sedanje.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

mlaka (nepreverjen)

ka se trgate ka mate od toga što de direktor saj pa je normalno da so menjave ko se menja politika
naj bi direktorica menjala kaput kot to dela direktor ris rakičan in bi lahko nadeljevala
tudi horvatova je prišla na položaj preko politike in so drugi odpadli ,že to ka je delala v knjižnici prej kot gimnazijski maturant, kasneje kot ekonomist na knjižnih oddelkih je imela verjetno poleg prste politika ker to niso izobrazbe za knjižnico
ko se bo menjala politika pa do spet menjave ,zato odločitev je naša
lepo se imejte in praznujte

pijancek
bik na kubik (nepreverjen)

končno ka je nouva direktorca!!!!!
ka do eni končno lejko zadihali-knjižničari in izposojevalci...

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj de pa Horvatova šla na Saubermacher. Smeti ali knjige to je itak vseeno.

Oršpajzlin (nepreverjen)

Za marsikoga je rejsan tak. Si med njimi?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Bedasto vprašanje.

In reply to by Oršpajzlin (nepreverjen)

T (nepreverjen)

Ne rabi biti bibliotekar in poznati bibliotekarstva , če kdo hoče voditi največjo pomursko knjižnico?
Tako piše v statutu knjižnice?
Če bi evidentirala vnos knjig bi rabila enoletno univerzitetno usposabljanje (če bi se vsak petek in soboto vozila v ljublano) in še bibliotekarski izpit potem, ko bi imela dovolj prakse in tečajev. Za navadne delavce so zelo zahtevni pogoji.

Čestitke in veliko uspehov in dobrih investicij v prihajajočih letih želim!

gost25 (nepreverjen)

Tunguzije je vse mogoče. Bo ata Škafar sugeriral iz ozadja in bo vse ok.....

pijancek

Mene bolj zanima, če še zraven ne vem koliko zavodov in agencij v Soboti res rabimo ZA VSAKO HIŠO SVOJEGA DIREKTORJA ????!!!! Ljudje, razmislite o tem.

borči (nepreverjen)

e, to je dobro vprašanje.....preveč jih je, ka jih treba nagraditi!
Sicer pa, kak je priletela, tak bo odletela, samo ta bo odletela dobesedno na smetišče!!!

In reply to by pijancek

potujouči (nepreverjen)

Jasna pozna knjižnico od A do Ž, 30 lejt dela tan pa mijslin ka nega stvarij, štere tan ne bi poznala... Pa de jo zdaj zamenjala ena na pol izobražena karieristka in materialistka. Naj je Jasna kakša je, je, ta nouva je v knjižnico nej valon.

43210 (nepreverjen)

Bolj pomembno je kdo sedi v svetu zavoda te inštitucije in ali so ti ljudje dovolj kompetentni, da izbirajo vodstvo posamezne institucije!? Nadzorniki bi naj bili kompetentni ljudje, kateri bi se naj spoznali na področja o katerem odločajo ali so v tej instituciji vsi člani kompetentni ali so pa tam zaradi lastnih interesov! Po navadi se v podobne zavode kadruje po vnaprej znanem scenariju, željah po delovnih mestih ter političnih obljubah pred volitvami.
Vendar kar danes storiš pričakuj, da bo to storil tebi nekdo drug nazaj!

Pax (nepreverjen)

Odličen komentar.

In reply to by 43210 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

O vseh pomembnejših položajih v državnih službah in tudi o tem o katerem je govora odločajo politiki, posredno ali neposredno. In kdor ima večino odloča. In ker se odločajo za svoje kadre, glede na strankarsko pripadnost ne pa po strokovni plati je to čista korupcija, ki pa jo seveda naš Sobočanec v KPK ne sme preganjati, saj je sam prišel na tak položaj na enak način.

Mk (nepreverjen)

Že na pogled deluje koruptivno naavnana

AleŠa (nepreverjen)

Sposobna je, pridna, navčena konkretnega dela na Saubermaheri, požrtvovalna, zvesta, ...

bbraleccc_ (nepreverjen)

Samo en nasvet Beltinski občini. Ker gospa, ki je zastopala ni upoštevala sklepa občine Beltici, v primeru oškodovanja občine s strani PIŠK se naj dotično gospo toži za oškodovanje občine. Se pa vidi, kako se bo Sobočancem vrnil nasmeh na obraz, ko jih lepo nategujejo, da delajo za njihovo dobro. Pejneze in dobro plačane službe pa si v žepe lačijo povezani, "Sobočancem pa se vrne nasmeh na obraz".

pijancek

SEM PREPRIČAN, DA SAMO ZA KNJIŽNICO NE RABIMO NE DIREKTORJA NE DIREKTORICE !!!!!!!!!!! Vi se pa dalje štukajte ali bo direktorica leva ali desna ! Počasi bo v naši državi več direktorjev, pomočnikov direktorjev, županov, pomočnikov županov, ....... kot delavcev samih ! Vidite posamezno drevo, gozda ne vidite !

pijancek

Res bi bil zanimiv podatek koliko direktorjev in namestnikov direktorjev imamo v Soboti ! Vam povem, da se ne bi hitro znebili glavobola, če bi to vedeli ! Oni so pametni in vam kost vržejo ( ali leva ali desna - v bistvu je pa sploh ne rabimo ! ) in vi to kost glodate, ne vidite pa bistva problema ! NE RABIMO V VSAKI HIŠI DIREKTORJA !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice