Kot smo pred časom poročali, se Miroslavu Flisarju iz podjetja Osem ni uspelo dogovoriti z DUTB glede prodaje proizvodnega obrata konzerv nekdanje Pomurke, kjer Flisar že od leta 2011 proizvaja pašteto Kekec. Zaradi tega bo podjetje Osem zgradilo nov objekt.

Ločitveni upnik v stečaju Pomurke Slaba banka, je po Flisarjevih besedah za odkup obrata zahtevala bistveno preveč. Z enakim vložkom, kot bi ga bilo potrebno dati za odkup in nadgradnjo trenutnega obrata, si bo podjetje Osem zgradilo lastni objekt.

Kljub zapletom začasno ostajajo v Pomurki

Podjetju Osem pa je zaradi neuspešnega odkupa obrata povzročalo preglavice tudi dejstvo, da imajo pogodbo o najemu obrata konzerv v pomurkinih prostorih le še do konca meseca novembra. A kot je za Sobotainfo povedal Flisar, so prišli do načelnega dogovora, da v prostorih začasno ostajajo.

''Najemne pogodbe še nismo podaljšali, a načeloma smo dogovorjeni, da dokler ne zgradimo novega obrata ostajamo v Pomurki,'' je pojasnil direktor podjetja Osem.

Decembra znano, kje bo stal nov objekt

Neuspešen odkup proizvodnega obrata je podjetje pripeljala do odločitve da zgradi svoj objekt. Tako trenutno še zbirajo ponudbe in opravljajo razgovore z občinami, kjer bi lahko stal proizvodnji obrat podjetja Osem.

Svoje ponudbe za kraj, kjer naj bi stal nov objekt, je oddalo vsaj pet občin iz Pomurske regije. Neuradno smo izvedeli, da je med njimi tudi občina Turnišče, ki naj bi podjetju Osem že pred časom ponudila zemljišče za izgradnjo proizvodnega objekta.

Flisar načrtuje, da bi se izgradnja novega obrata lahko začela že v začetku prihodnjega leta, do dokončne zgraditve novega objekta in preselitve pa se bo Kekec še vedno proizvajal v prostorih nekdanje Pomurke.

''Glede novega obrata trenutno potekajo intenzivni razgovori. Lokacija, kjer bo stal nov objekt pa bo znana do konca letošnjega leta,'' je še povedal mož, ki je odgovoren, da Pomurka že več let ni povsem zapuščena.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Mi v Soboti mamo telko proizvodnih obratov ka še enoga ne nucamo?

dindrli (nepreverjen)

[email protected]@@ 3 ure nazaj @@@ Boš tij mogoče kaj finančno prispeval za gradnjo obrata ?Saj pa tisti ,ki dajo obrate v najem več pokasirajo kot pa če človik naredij sebi novi obrat .

Gost (nepreverjen)

Mah so baukse pastete zatau me bmk:)

olosh (nepreverjen)

gost nad meno...zato te btk...za me boli me k? :) Niti izraziti se nevejš, kaj šele misliti...

rantaša (nepreverjen)

olosh, ka si tij sploj ščeo povedati? Kaj pomembnoga ali se samo brezveze pametnoga delaš?

pancho villa (nepreverjen)

Nigdi san nej prešto ka bi Soboška občina podpirala g. Flisara, ka bi še dale osto v Soboti. Mogoče zatou ka je nej japonec?

Boštjan Š. (nepreverjen)

Kaj pa njegova domača občina?

grobar (nepreverjen)

Vejpa je pravo,ka če tu nede dobo,de šel na Češko.Ka do ovi njemi delali za 300e.Ta pa je zmagovalna. Naj ide,sretan mu put.

hegy (nepreverjen)

No gospod župan Kardinar. Še ena prilika, da od besedičenja preideš na dejanja. Ponudi Flisarju, da zgradi obrat v naši občini. To je seveda malo verjetno, ampak ponudbo pa lahko vseeno daš, da bomo vsaj pomislili, da se kaj dela.

Gost (nepreverjen)

koji idioti ste komentatorji ali vas faušija mantra,ka si je človek pošteno zaslužo peneze,vij pa sidite doma pa ne vejte ka bi sami s sebof,pa vsakoga šinfate,ka ga sploj ne poznate,mene bi sran bilo na vašen mesti

Starejše novice