Po neuspešnem nakupu obrata konzerv nekdanje Pomurke, je podjetje Osem obupalo. Zgraditi bodo morali lastni objekt.

Poročali smo že o prispelih ponudbah za nepremičnine nekdanje Pomurke. Za obrat konzerve, katerega že od leta 2011 najema in v njem med drugim proizvaja pašteto Kekec, je ponudbo oddalo podjetje Osem. A z ločitvenim upnikom DUTB ni uspelo najti skupnega jezika o prodaji. Zato se bo proizvodnja morala preseliti drugam.

Slaba banka zahtevala bistveno preveč

Slabe banke ponudba ni zadovoljila, direktor podjetja Miroslav Flisar pa meni, da lahko za ta denar drugje vzpostavi povsem nov obrat.

"Bili smo edini ponudnik, ponudbo smo še dopolnili, a v pogajanjih z DUTB nismo našli skupnega jezika. Oni vztrajajo pri svoji ceni, ta cena pa je za nas bistveno previsoka," je povedal Miroslav Flisar.

V podjetju Osem nerazumljivo visoko ceno ne razumejo, predvsem glede na opravljeno cenitev in tudi na to, da bi v podjetju morali v prostore Pomurke vložiti kar nekaj sredstev za prilagoditev obrata.

Izgradili bodo lastni obrat

Neuspešen nakup objekta, ki ga podjetje najema že od leta 2011, pomeni, da se bo proizvodnja paštete Kekec morala preseliti drugam. "Na žalost nas je neuspešen odkup obrata pripeljal do tega, da zdaj zbiramo ponudbe, v katerih krajih bi lahko izgradili lastni obrat," je o nadaljnjih načrtih povedal Flisar.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se proizvodnja paštete Kekec preselila v Turnišče, v igri pa so še štiri druge lokacije v severovzhodnem delu Slovenije.

Dokler so postopki v teku, Flisar še ne želi govoriti o določeni lokaciji, kjer bi lahko stal proizvodni obrat podjetja Osem. Nam je pa povedal, da upa, da bo lokacija izbrana kmalu, saj bi to pomenilo, da bi se izgradnja novega obrata lahko začela že v začetku prihodnjega leta.

Najemniki le še do konca meseca

Podjetju Osem pa zaradi neuspešnega nakupa obrata povzroča preglavice tudi dejstvo, da imajo pogodbo o najemu obrata konzerv v pomurkinih prostorih le še do konca meseca novembra. Tudi pri morebitnem podaljšanju najema obrata pa težave povzroča DUTB.

"Tudi pri najemu se zapleta, kajti DUTB želi višjo najemnino. Vprašanje je, če bomo mi sprejeli njihove pogoje," nadaljuje glavni mož podjetja, ki edino ohranja živo poslopje nekdanje Pomurke.

Flisar: "V državi očitno ni razuma"

Prav zaradi zapletov glede podaljšanja najemne pogodbe se lahko zgodi, da bo podjetje Osem ostalo brez svojih prostorov. Tako tudi paštete Kekec ne bi morali proizvajati in bi se vsaj začasno morala naročiti proizvodnja drugje.

"Zelo mi je žal, da se je po skorajda šestih letih najema zadeva odvila tako kot se je. Vseeno sem pričakoval, da bo v tej državi neki razum, a interesi so očitno bistveno drugačni, kot bi se v normalnem gospodarstvu pričakovalo," pripoveduje vidno razočarani Flisar.

Nakup opreme uspel

Kot nam je potrdila tudi stečajna upraviteljica Pomurke Alenka Gril, je bila uspešno prodana oprema za proizvodnjo podjetju Osem. To je tako zdaj v njihovi lasti.

Miroslav Flisar vseeno upa, da bodo našli skupni jezik, da bodo lahko proizvodnjo nadaljevali do izgradnje in prevzema novega objekta. Ta bi lahko bil zgrajen v dobrega pol leta, za čas do takrat pa bi si podjetje moralo ustvariti dovolj veliko zalogo. S tem bi si potem lahko nemoteno privoščili demontažo opreme in preselitev v nov obrat.

Novo izgrajeni obrat naj bi bil nekoliko manjši, a bolj učinkovit in prilagojen potrebam podjetja.

Zaradi DUTB možna odpuščanja

Ob neuspešnem podaljšanju najema obrata pa bi lahko zaposlitev izgubili tudi delavci. V podjetju upajo, da se bodo uspeli dogovoriti s Slabo banko o podaljšanju najema, saj bi sicer do izgradnje novega obrata bili primorani odpustiti kar več kot tri četrtine delavcev.

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prekmursky (nepreverjen)

Jebeš slovenijo

brbb (nepreverjen)

Če je edini kupec lejko konkretno niža ceno saj v primeri neprodaje bo zgodba ista kot z družbeno ... propad.

Tujec 2

Članek napisan zelo slabo ! Nikjer nobenih podatkov o ceni nakupa, o ceni najema. Samo eno veliko jokanje Flisarja in grožnje z odpuščanjem delavcev. Tako se ne dela in tudi tako se članki ne pišejo ! Kot prosti spis Flisarja. Flisar, svet je velik. Če ti tu ne paše, pojdi v tujino in delaj tam. Samo tam se boš moral izkazati in ne boš imel vsega napol zastonj ! Sicer pa, kot sem že zapisal : na tržišču je veliko bolj kvalitetnih in cenovno bolj ugodnih paštet od paštete Kekec. Slovenija se ne bo podrla, če ne bo več paštete Kekec. Dvakrat sem jo kupil, pa nikoli več ! Ostali pa jo kupujte, če vam je všeč ! Zdaj pa navalite z minusi, ker sem zapisal resnico.

Tujec 2

Zdaj pa tisti junaki, ki mi dajete minuse, napišite,zakaj mi jih dajete. Kaj v mojem komentarju ni res ? Imejte jajca in napišite ! Ne pa, da se skrivate za minusi. Dajte, da vas čujem !

Tujec 2

Slabiči z minusi imejte jajca in karakter ! Napišite !

Gost (nepreverjen)

Meni tudi neje kekec pasteta dobra. Je dosta drugih boljsih

nekši (nepreverjen)

se strinjan s tujcon. Članek za en drek, pašteta pa še bole. Če bi bil to takšen poslovni uspeh, bi mogo po petih lejtih Pomurko odkupiti, saj je cena verjetno minimalna, za najemnino je verjetno tudi zdavo en tao, s šterimi pejnezami bi lejko kredit plačeval

busybee (nepreverjen)

Tujec 2

Tujec 2 34 minut nazaj
#5

Slabiči z minusi imejte jajca in karakter ! Napišite !
Ker si na tem forumu postal dežuren mešalec za drek samo boš ti nekoga selil v tujino pa za vsakoga maš pripravljene nekakšne samo tebi znane resnice, kere zmanipuleraš v tvojoj bolnoj glavi. Človek pač ma svojo računico in zdrava logika pač pove da boš za isti denar raje kupil novi avto kot pa starega ali v tem primeru zgradil nov obrat. Očitno samo pri tebi ne. glede okusa in kakovosti pa toliko ni nujno da vsem mora biti slabo nekaj kar je tebi.
Zaradi takega razmišljanja kot ga imaš ti je država v takem dreku kot je.

Tujec 2

busybee, država je tam kjer je zaradi takšnih ljudi kot si ti ! Še deset krat preberi moj komentar, da boš razumel tisto, kar sem napisal. Vem, da imaš zabito tikev, deset krat bo dovolj tudi za tvojo tikev !

žnj (nepreverjen)

ha ha turnišče

busybee (nepreverjen)

Tujec 2 3 ure nazaj
#3
Komentar je zaradi veliko negativnih ocen skrit. Prikaži komentar

Mislim ka ti to vse pove...komentar ni potreben

Tujec 2

busybee, ne bom ti pojasnjeval osnovnih stvari, ker upam, da vsaj to veš. Če jaz hočem, ti lahko v kratkem času prilepim 10 minusov. Nisem tak človek, da bi to delal. So pa med nami takšni, ki to delajo. Razumeš ali ti naj narišem ?

busybee (nepreverjen)

Tujec 2

Tujec 2 12 minut nazaj
#12

busybee, ne bom ti pojasnjeval osnovnih stvari, ker upam, da vsaj to veš
Ne vem, pojasni mi prosim. saj veš, lederfabrika stil, neumen do konca

Tujec 2

busybee, ne delaš ti v leder fabriki !

trompeta (nepreverjen)

Tujec 2 preberi še enkrat svoje komentarje, pa ti bo jasno zakaj ti ljudje dajejo minisu. Škodoželjni pametnjakovič, ki se na vse spozna in vsakemu pamet soli, na daleč pa iz tebe seva tvoja zafrustriranost. Za svoj neusep kriviš druge, samo tvoje mnenje steje, vsak dialog s tabo je nemogoč.
Edina kar si zaslužijo troli kot si ti (če sploh veš kaj je to) je MINUS za vsako tvoje pametovanje.

Tujec 2

trompeta, sam sebi daješ plus. Že to pove vse o tebi ! Sam sem si v 66 - tih letih življenja kar precej ustvaril. Ti pa niti stanovanja nimaš. Torej ?

trompeta (nepreverjen)

Tujec 2 v svojem stilu si probal lepo vprašati zakaj dobivaš minuse, jaz sem ti odgovoril, ti pa že spet topoglavo trolaš. Življenje se je res poigralo s tabo.

Tujec 2

trompeta, to ni trolanje. To je resnica ! Hudo tebi, ko še svojega kavča nimaš. POD KOLIKIMI VZDEVKI PIŠEŠ ?

Gost (nepreverjen)

Tij poznaš osebno trompeto ka znaš ka nema stanovanja?

In zadosta žalostno je ka si star 66 lejt pa se obnašaš kak kakšen pubertetniški degeneriranec. Sran te je lejko, nikaj drugo. Takšne žalitve kak jih tij trosiš po forumu in sakšoga ka se ne strinja s tebof totalno doj posereš, če glij nikoga ne poznaš, so samo odraz bolanoga uma.

Olosh (nepreverjen)

Tujec2 večjoga škodoželjnoga idiota kak si ti pa nega...Dokazano gnes s tvojimi zaostalimi komentari. Nejde se za faking okus paštet, poleg toga to je tvoje sujektivno mnenje če je dobra ali nej, meni recimo je, ide se za to ka ma folk službo, ide se za lidij in zaposlene in vodilni v podjetji se več kak očitno trudijo ka to ohranijo in več kak očitno dobro delajo!!! Poleg toga, dokler se pašteta odavle v trgovine in jih narod kipuvle tak dugo do delavci meli delo, če je tebi dobra ali pa nej, KAPIŠ? Mislin kakšen presranec, pa to nemreš vrvati...Fuaaaa, si me razkuro zdaj...Maš kaj v glavej sploj?

Tujec2 je MESAR (nepreverjen)

Jebote tujec/MESAR resno si kreten zdaj si pa dokazo ka si nej to ka trdis nego idiot! Koja telefa se steplejo po ton svete...

busybee (nepreverjen)

Evo ekskluzivno na poti z lederfabrike se pridružin zgoraj omenjenim komentarom. Tujec2 ti si največji bolani degenereranec na ton forumi.

Gost (nepreverjen)

Pa kaj se sekirate za Tujca! To je prostak brez primere, ko mu kaj ni všeč so vsi na socilai, nimajo svojega stanovanja, partnerke jim lutajo... Na te njegove fore, pa res ne more več nihče pasti, to je tisti najnižji nivo človeštva, on je svoje že naredil, zdaj je sam sebi že odveč, vse kar mu je ostalo še od življenja je žal izgleda samo čakalna lista, ker nima nič pozitivnega v sebi.

Tujec 2

Ja, vsi polni morale in pravičnosti. RAJE SE ZA PARTNERKE POBRIGAJTE, DA NE BODO LUTALE OKOLO !

Tujec 2

Ali ste pa nesposobni, da bi si našli dobro plačano delo in morajo one " s tem delom " preživljati družino. In potem vam je za vašo kalvarijo kriv Tujec.

Gost (nepreverjen)

No evo, kaj sem vam rekel?
Partnerke lutajo, nesposobni, sociala, 21. v mesecu, to je njegov domet, ha,ha,ha,ha.

Tujec 2

Že sem nekajkrat napisal, da sem star 66 let, da imam po 42 - letih dela 1260 evrov pokojnine, tako, da ne ti meni o socialni pomoči, od katere verjetno ti živiš. Da pa veliko poročenih žensk v Murski Soboti " LUTA OKOLO " vem iz lastnih praktičnih izkušenj. Ne glede na to ali so mlade ali malce starejše. Takšen je danes svet, pa če greš ti na prvo drevo, ki ga vidiš. Jebi se, nesposobnež ? Sem ti jaz kriv za tvojo nesposobnost ?

Gost (nepreverjen)

Tujec, jaz nikoli nobenemu ne govorim, da je na sociali (to mora imeti človek razdelano v svoji glavi), sploh pa ne nekomu, ki ga ne poznam. Tvoje besede sem povzel, TI STALNO DRUGIM GOVORIŠ, DA SO NA SOCIALI, ČAKAJO NA 21.V MESECU, PARTNERKE JIM LUTAJO... POVZEMAM TVOJE BESEDE.

Sicer pa, ljudje lahko takšne primere kot si ti vidijo v specialnih ustanovah, razlog pa je lahko v genotipu ali fenotipu.
Pa ne trudi se s svojimi žaljivkami, ker vsaj pri meni ne padejo na plodna tla.

Tujec 2

Še malo, pa boš zaradi mene živčni zlom dobil. Pusti ti mene na miru, pa se raje partnerici posveti, da ti je ne bodo drugi" POPRAVLJALI ". Ti si en velik NIKO I NIŠTA ! Na portalu se pa ven mečeš z svojo moralo in nezmotljivostjo. Nesposobnež ! Normalen mlad moški bi zdaj delal, ne pa visel na portalu !

Gost (nepreverjen)

Tujec, od kod ti ideja, mlad moški? Izgleda se sploh ne zavedaš, kakšnega norca delaš iz sebe, sicer pa so zgornji komentarji dovolj zgovorni.
Kar se pa živčnega zloma tiče, nič bat, res se previsoko ceniš. Za kaj takega bi nekomu resnično veliko moral pomeniti.... meni pa je v bistvu vseeno za tebe, če ti žena in otroci ne morejo pomagati, zakaj bi se jaz sekiral za tebe, bo že narava zriktala, če ne bo šlo drugače.

Tujec 2

In, kaj delaš, pametnjakovič ? Čakaš na datum 21 ? Hudič je to, ko več ne moreš, pa morajo sosedje in drugi pomagati. Ne sekiraj se preveč. V Murski Soboti in okolici je veliko takih kot si ti. Potem pač kupico v roke vzameš, se opiješ, in svet ti je lepši. Partnerica pa tačas....... mora se znajti, da dobi, kar rabi, če tega doma ne dobi. Ubožček !

Tujec2bje MESAR (nepreverjen)

Os toga idiota MESARA zeno ziher trosi sosed tej srmak pa od navole ka je picka svoje frustracije trosi po portale pa senja o njegvi velki penzije te kda zena ide na "rekreacijo" hahahahha primitivec

Tujec 2

Sigurno si še pijan, da niti pisati ne pomniš. Danes je raj za takšne kot si ti. MARTINOVO. Napijte se do daske, da pozabite svoje nesposobnosti. Samo alkohol je za vas potreba in rešitev. Res ste betežniki !

Gost (nepreverjen)

Evo in Tujec v svoji agoniji oziroma zadnjih izdihljajih še tretjič danes dopoldne proba z 21. v mesecu, partnerka luta-sosedje pomagajo, sedaj je dodal še kupico, pa zopet brez uspeha, revež še vedno ne dojame, da ga nihče resno ne jemlje...
Da bi pa svoje bližnje poslušal, ki so zagotovo te njegove deviacije že morali opaziti, pa zagotovo ne pride v poštev, kajne Tujec?

Tujec 2

Imaš ti probleme z mano. Ne moreš in ne moreš nehati. Glej, kakšno lepo vreme je zunaj. Sonce sije. lep dan je. Ne pokvari si ga pri računalniku ali telefonu. Z ženo in družinami dveh hčerk bomo šli na Slovensko ulico, da se malo družimo in kaj pojemo. Daj, dvigni rit in pojdi tudi ti, dobro ti bo delo. Če nimaš denarja, nič hudega. Opazil me boš ( 204 cm, 140 kil, črni lasje z nekaj sivimi ), povej Tujec, in rade volje ti bom podaril 20 evrov, da boš tudi ti nekaj dobrega pojedel. Sem nemoralnež, lump, ........ ampak revežu rad pomagam, ko vidim, da je v stiski. Naj te ne bo sram.

Vipko
Truplo

No... sam sicer niti pod razno nisem v neki večji denarni stiski, tudi tvojih 20 eur ne bi vzel... če bom tam in te opazim... (pa ne verjamem, da se boš razkril, he, he)..., se javim... za kakšen špricer ali pivičko. Bolj popoldan, sedaj grem na eno običajno turo... 80 km in kakšnih 650 višincev, kar niti ni malo in to traja nekaj nad tri ure!

Za reveže pa je tako... upam, da boš držal besedo. Če ne veš, komu bi podaril... včeraj sem dobil pismo od neke deklice, katera nima rok in piše z nogami. Priložene kuverte in čestitke... tudi neizpolnjena položnica. Torej, če si tudi ti dobil, doniraj kaj... sam bom, sicer ne preveč, ker vseeno nimam ravno denarja na pretek, nekaj pa. Oba se bova bolje počutila... aja, še to: ker je tudi moja devetdeset let stara mati dobila to pošto in sem ji razložil, zakaj se gre... bo tudi ona nekaj prispevala. Upam, da tudi mnogi od vas tukaj?

In reply to by Tujec 2

han solo (nepreverjen)

don't feed the troll ...

butalec (nepreverjen)

Sobotainfo,
pa ka se ne da toga "tujca2" zblokejrati,
ker to že prerašča vse meje dobrega okusa.
Res smo anonimni, ampak .... to žaljenje več nima nobene forme bože!!

olosh (nepreverjen)

Kak pravin skodozeljna budala z IQjon sibirske temperarure....puj seronja ena

Tujec 2

olosh, imaš delo, koliko zaslužiš ? Živiš od socialne in drugih pomoči ? Vsaj enkrat v življenju bodi pošten in po resnici povej.

TUNČ (nepreverjen)

TUJEC ENJAŠ ŽE STOUF TVOJOP BEDARIJOV - PROSIM TE LIPOU KA IDEŠ V RAKIČAN K MAGDIČI KA TE MALO POŠLIHTA

Gost (nepreverjen)

Škoda energije, ki jo izgubljate za tega Tujca! Dokler ne bo obiskal psihiatra ne bo nič drugače... glede na njegovo samovšečnost, pa je to malo verjetno.

Tujec 2

TUNČ, zopet nov vzdevek za Gosta. Pojavljajo se vzdevki, ki trajajo en dan, potem jih pa nikoli ni več. Gost, kaj misliš, da boš bolj pomemben, če boš pisal pod različnimi vzdevki, samo, da boš dajal vtis, da to piše več ljudi. Vsak pameten človek te prečita kot odprto knjigo. Siromaček ! Ti si potreben pomoči. Če imaš doma težave s partnerko, ker si nesposoben, to reši doma, mene pa pusti na miru.

Tujec 2

olosh, bo kaj z odgovorom ? Čisto enostavno je. Samo dva stavka. Zmoreš resnico ? Ali se boš skrival ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice