Zajc in Jevšek si zakon o lekarniški dejavnosti razlagata vsak po svoje.

Potem, ko so člani sveta zavoda javnega zavoda Pomurske lekarne izglasovali Ivana Zajca za vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn, so se odzvali na soboški občini, kjer pravijo, da je imenovanje vršilca dolžnosti direktorja je nezakonito.

Odziv Mestne občine Murska Sobota na imenovanje Zajca za vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn objavljamo v celoti.

Mestna občina Murska Sobota je bila obveščena, da je svet javnega zavoda Pomurske lekarne za v.d. direktorja imenoval dosedanjega direktorja Ivana Zajca. Menimo, da je takšno ravnanje sveta zavoda neodgovorno, saj je po zakonu o lekarniški dejavnosti tudi za imenovanje v.d. direktorja potrebno soglasje Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Ta je na svoji seji 5. maja 2017 soglasje k imenovanju Ivana Zajca zavrnil zaradi nabave zdravil mimo javnega razpisa, s čimer so bile oškodovane lekarne, občine ustanoviteljice in predvsem občanke ter občani.

Pričakujemo, da bo sodni register zaščitil veljavni pravni red in zavrnil vpis g. Ivana Zajca za v.d. direktorja, saj mora g. Zajc tudi za v.d. direktorja imeti soglasje ustanovitelja, kot to izrecno določa zakon. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vseznalci (nepreverjen)

Poznavanje pravnih predpisov dr. prava Jevška in pravnika Đurova se je pokazalo že na primeru Sabine Gutalj. Je trbej še kaj več povedati? Zanima me samo, če bosta plače Gutaljovi in obresti plačala iz svojega žepa?

StariKonj (nepreverjen)

Edina pomembna vprašanja so... Je Zajc Ivan dober direktor? Poslujejo Lekarne dobro, imajo dobiček, izgubo? Je dobijček večji/manjši od povprečja v Sloveniji? So naše apoteke moderne, dobro opremljene, dostopne?

Tao so pomembna pitanja... Politika je v drugon plani! Zdaj če je tao Jevšek ali nej Jevšek... Vsi znamo ka par lidij v občinskon svejti praktično nepismenih. Oni zdaj odločajo o direktori zdravstvene ustanove? Zakoj nejso odločali o direktori bolnice, keri ma že 100 ovadb, pa se njemi JEVŠEK li hodi klanjat (gnes že pa!).

NAROBE SVEJT.

Jdjsjjc (nepreverjen)

Še ena igrica v občinskem peskovniku, kjer se igrajo nedonošeni in neizživeti otroci v odraslih telesih. Fuj.

Oj-oj (nepreverjen)

Jevšek bi rad pospravo profit ka ga je lekarna napravila. Mimo razpisa ali nej pomurske lekarne so mele velki plus v blagajne keroga be z đurojon zapravila za sumarije

katjatraj (nepreverjen)

Gospod Zajc je dober človek in direktor! Kdor ga pozna ve, da je pošten, plemenit in pokončen človek, ki drži besedo in je načelen!

piruška1 (nepreverjen)

Jevšek se naj pijta, kak so brez javnega razpisa imenovali direktora RC-razvojnega centra (imenovan je bil zet od Cipot Rudija-zadnjega politkomisarja v MS-ovače pa dolgoletnega direktora zavarovalnice Triglav). Za imenovanje direktora RC se rabi soglasje mestnega sveta-po isti logiki kak zdaj Jevšek galame se tudi v RC ni mogel imenovati v.d. brez razpisa in soglasja mestnoga sveta. Jevšek se naj pijta kak so že 2x imenovali brez razpisa direktora javnega podjetja Komunala, ki na predlog Jevška tak skibej nas občanke z visikimi cenami padavinske vode... Vaša dvojna merila so tisto ka je nezakonito. Z vsemi župani v regiji se je že svado, ka li tira svojo zgrešeno politiko ("samo naši povezani, ostale pa skinute-milom ali silom"). Jevška lovi panika, ker ga občani spoznavajo kakšen je-za povezane ne veljajo pravila-za tiste, ki se jim ne uklonijo (direktor lekarn) pa uporabijo vse podle metode, da ga ocrnijio in probajo zamenjate. Jevšek in Đurov go home!!! Dosta mamo vajinoga preseravanja. Trbelo de pa na ulice...

StariKonj (nepreverjen)

Ges se strinjam ali dokler v Soboti nede alternative, je pač tak kak je, neje najslabši župan v Sloveniji, neje pa nika ekstra. Pa ne pravi mi ka je Štihec alternativa, tej je še bil sposvajeni z vsejmi, ešče san sebof, kadrejro je pa nej, ka je nej mel možnosti, ka nikdar nej mel večine, vačik bi itak vse svoje plave smrkce namesto. Na ulice pa se je šlo nazadnje za ogabno pa 60.000 evrojov drago Štihcovo Muzo srejdi Sobote. Vsi znamo što je to sforsejro....

In reply to by piruška1 (nepreverjen)

robertinjo (nepreverjen)

@StariKonj volitve, gda se je nabijalo točno takšne tekste kak je tvoj, so bile pred 3 leti. Tvoje izmišljotine lejko pošleš na pljuvalnik,com, ge do jih z veseljem objavili. Ker pa ponavlaš ista zavajanja, ti moren replicirati, ker eni znamo misliti s svojo glavo in ne spadnemo na informacije s pljuvalnik.com. Dejstvo je, ka je Muza nastala v sklopu Evropske prestolnice kulture, potrdo jo je mestni svet (nej župan), po odobritvi kandidature s strani vodstva Evropske prestolnice kulture v MB. V mestnon sveti pa so večino meli isti kak gnes (SD+SMC, prej LDS). Tak ka če že ščejš kume muzo obesiti jo obesi tistim, ki so jo potrdili v MB (po javnem razpisu) in izglasovali v MS (mestni svet). Nej eno, nej drugo je nej napravo Štihec. Sicer pa se zna, ka je za časa županovanja napravo Štihec in ka Jevšek. Štihec ma vse fajn dokumentejrano na njegovi web strani. Idi pa podobno dokumentirane izvedene projekte poišči na Jevškovi web strani. :) Znamo tudi kak se je prejšnjome župane nagajalo v mestnon svete. Zdaj so pa tak fajn "složni", ker so vsi "naši", "povezani". In narod je presrečen, ker se vsi majo tak radi. Tistoga, ka jih je bremzo (Štiheca), so se znebili s pritlehno kampanjo, gda je pljuvalnik.com napiso 3 članke dnevno proti starome župane... Po zgoraj napisanem si bil več kak očitno eden izmed glavnih komentatorjev na pljuvalnik.com. Zanimivo, ka ti zdaj tudi Jevšek več ne paše.

In reply to by StariKonj (nepreverjen)

piruška1 (nepreverjen)

Ja pa tou san pozabo-vej pa ostalih 19 občin, ki so tudi ustanoviteljice so preko svojih predstavnikov v svetu zavoda glasovale za Zajca. Občina Ms - ko so glasovali ce dajo soglasje na mestnem svetu, drugih občinskih svetov ostalih občin ustanoviteljic sploh niso vprašali za njihovo stališče. Pa še v MS občinskon svete je bilo glasovanje glij za glij (zmagale so z 12:10 Jevškovi SD svetniki in SMC pomagače, ki želijo rušiti uspešnega direktora. Gre torej za solo akcijo Jevška (mimo volje ostalih občin). Baje so cene zdravil predpisane s strani države-povsod so torej enake....

povezani (nepreverjen)

Pa še to so na pobudo mađistra glasovali tajno,zakoj li ? verjetno zaradi volitev in do se vsi tisti keri so bili proti potem šopirili,da niso bili dokazat pa jim neboš mogel ker je bilo tajno glasovanje.Nej so tak nori ali narod je že te njihove igrice spregledno in jih ma pun kufer.

In reply to by piruška1 (nepreverjen)

portil

Da vijdin, na kopirec.com, sliko toga se sigdar spomnin na možaka iz zgibanke za Program SVIT, šteri si san sebi v rit gleda.

In reply to by povezani (nepreverjen)

Patetika (nepreverjen)

Grozno je spremljati to dogajanje v Murski Soboti z distance. Naj samo čim prej mine.

plantavi (nepreverjen)

plantarič vse pa nede po tvojem ;-) pomali de se ta vaša barka začala potapljat ker vas je že puno gor pa ne zdrži takšnega bremena.Upam ka je to začetek vašega konca in do se tudi drugi upali postavi kontra vam kot v tem primeru.

eh... (nepreverjen)

Ka je tej tvoj plantarič včeraj pri tebi spao?

In reply to by plantavi (nepreverjen)

Mirika (nepreverjen)

Mestna občina je polna pravnikov in še dr. prava, pa si upajo prebirati zakone tako, kot njim paše. Vsakemu laiku je popolnoma jasno, da v celi zgodbi s Pomurskimi lekarnami ne gre za to, ali bo g.Zajc direktor ali kdo drug. Gre enostavno za to, da se uresniči scenarij vodstva občine v zvezi z lekarniško službo po vzoru Jankovičeve Ljubljane in tamkajšnjih lekarn - to pa vsi vemo kako gre - 1 zavod, 1 nelegalen in nelegitimen grosist in prelivanje vseh viškov v občinski proračun. Samo pozabijo Sobota je provinca, Ljubljana je glavno mesto, kjer se šerif lahko šopiri. Mene bi bilo na mestu vseh teh vpletenih sram - morala, načela, pravo, zakoni? Pa dajte no!

politia (nepreverjen)

Draga moja Mirika..... kakša morala, kakša načela, kakšo pravo, kakši zakoni????? Vej pa tou je politika, tu toga nega. Pogledni ka naši vrli političari delajo na državnon nivoji ... in tou letij na vse stranke, ka nede kakšne zamere.... kak misliš ka de drugače na lokalnon??? Očitno ma Jevšek dosta nasprotnikov in dosta lidij neje z njin zadovoljnih in njemi očita kurupcijo in ne ven ka še vse nej..... ka čakate? Ite na ulico demonstrejrat pa ga vržite.

In reply to by Mirika (nepreverjen)

portil

Jevšek in Đurov privlečeta odvetnika iz Ljubljane, šteri nesmi na seji nika povedati. Račun de pa izstavo.
Se še spomnite "iInštituta " iz Maribora, šteri je delo raziskavo, kelko delavcov je potrejbnih na občini? Što ga je plačo? Privlekla sta ga Jevšek in Đurov. Namesto Gutaljove so zaposlili nekoga drüjgoga? Do zdaj toga, da je Gutaljova dobijla tožbo, odpüjstili? Što de tou vse plačo? Jevšek in Đurov?

Lekarnar (nepreverjen)

V večeru je dobro predstavljeno zakoj nema direktor podpore. Štihecovi pa od Opecove so zavohali priliko. Gospod, ki je sicer fajn človek, je pač delal brez javnih naročil in oškodoval lekarno za 150 tisoč evrov v enem letu (REVIZIJA). Direktor je že 20 lejt, to pomejni, ka če je vsako leto telko oškodoval, je to vse skuper najmenje 3 milijone EUR. Opecova kak pravnica, pa Štihec (preberi še navezavo njegove žene z lekarno) pa to zagovarjajo, itak, ka majo od njega korist, nej pa občani.

http://www.vecer.com/dolgoletni-direktor-brez-podpore-6262137

"Župan Aleksander Jevšek pravi, da Zajca ne more podpreti, saj je ta v preteklosti med drugim nabavljal zdravila brez izvedbe javnih naročil. Občina je pri ljubljanski odvetniški pisarni Ulčar in partnerji naročila tudi pravno mnenje glede te zadeve, v katerem med drugim piše, da bi morale Pomurske lekarne pri nabavi zdravil ravnati po zakonu o javnem naročanju. Zajc odgovarja, da so javni lekarniški zavodi že pred časom pooblastili Lekarniško zbornico, da izvede javno naročilo v njihovem imenu, kar pa se še ni zgodilo. V mestni upravi Zajcu očitajo še, da zdravil ni naročal pri najugodnejšem ponudniku, v omenjenem pravnem mnenju se sklicujejo tudi na občinsko revizijo poslovanja lekarn, po kateri bi lahko lekarne z optimalnim ravnanjem pri nabavi prihranile do 150 tisoč evrov letno."

izjava (nepreverjen)

ha ha VEČER ha ha što je že lastnik teh novin ??? ha ha 150.000€ što je to zračunal ? župan ali đurov ali pa to tak na pamet samo ka se blati,poleg toga pa vupam ka de g.zajc tožo koga zaradi toga.Nekoga obsoditi brez dokazov,to edino ka znate delati poezani.
Bog pomagaj narod vas je skužil zato rajši bojte tiho,ka bole pametno ven spadnete.

In reply to by Lekarnar (nepreverjen)

Mirika (nepreverjen)

Lekarnar....što si pa ka si je nepomembno.....ne vem kako ti ni jasno tolmačenje Pomurskih lekarn, da v Sloveniji še NI JAVNEGA LEKARNIŠKEGA ZAVODA, ki bi naredil uspešno javno naročilo zdravil. Tistim, ki so ga sicer samostojno naredili, je Računsko sodišče izdalo negativno mnenje in obenem predlagalo Ministrstvu za javno upravo (ki je mimogrede pristojno za zakonodajo o javnih naročilih v javnih zavodih) in Ministrstvu za zdravstvo, da proučita ustreznost zakonodaje o javnih naročilih. Verjetno nekaj ni v redu, če noben razpis ne uspe. Žalostno je, da se blagi ugled javnega zavoda Pomurske lekarne in posledično vseh zaposlenih, ki dobro delajo. Hipotetična je ugotovitev, da bi z javniimi naročili dobili 150.000 € več prihodkov. Če bi bilo tako, ne bi v lekarnah že konstantno skozi 20 let (odkar ga vodi direktor g.Zajc) ustvarjali približno enak nivo prihodkov oz. znotraj njih tudi presežkov prihodkov nad odhodki. Sicer pa je g.Jevšek povedal, da zavod POmurske lekarne ni ustanovljen za ustvarjenje dobičkov....v naslednji točki pa obžaloval, da ni dobička še več, da bi se lahko potem dobiček razdelil med občane ??? Bomo tudi dobiček javnega podjetja (ne javnega zavoda - kar naši oblastniki še vedno ne ločijo) Komunala delili med občane, ki ga dejansko ustvarjamo z vedno višjimi položnicami za pitno vodo, pa za meteorno vodo, pa še kaj..... Vsa ta MEDIJSKA GONJA proti lekarnam in še komu je navadna predvolilna kampanja. Da bi podkrepili ta svoja izvajanja, pa toliko opevano revizijo in zadnje revizijsko poročilo - ki pa so ga videli samo nadzorniki MOMS in vodstvo občine in nihče drug; bi potrebovali dejstva, ne pa samo namigovanja in hipotetična ugibanja v smislu ....če bi tako, kaj bi lahko bilo ipd. KOMU TOREJ SLUŽBI TAKŠNA MEDIJSKA GONJA????? SKREGAJ IN VLADAJ! Bravo socialni demokrati oz.izvoljeni na listi socialnih demokratov, ki niste člani. Vaše nasprotovanje na Mestnem svetu v kompaniji z transformiranimi v SMCje bilo res pogumno dejanje! Ampak eni znamo seštevati, za razliko od Jankoviča, ki leta 2013 ni znal prešteti do 46, sedaj pa si dela kampanjo, kako bi bilo oh in sploh, če bi on takrat zmagal. V drobovju je vsaka politika pokvarjena....modra,rdeča,rumeno-modra,zelena in še katera. Uboga Slovenija in ubogi Slovenci.

cesar postaja nag (nepreverjen)

Mirika, lepo si povedala. Jevšek in Đurov napadata Zajca zgolj iz zlobnih namenov - in logike "če nisi naš - beri povezan, potem te zamenjamo. Moraš se nam pač prikloniti oz. ukloniti" Pri tem mu žena bivšega župana prav pride, da blati še njo in bivšega župana. Za župana Jevška pa ni sporno to kar je že eden v komentarjih omenil - da SMC svetnik Gujt poslovno sodeluje z občinskimi javnimi zavodi - ZKTŠ, RIS, osnovnimi šolami, Domom starejših v Rakičanu...in kot svetnik tudi glasuje in daje soglasja za imenovanje direktorjev ali ravnateljev v teh javnih zavodih (ZKTŠ - direktorica = svetnika mestnega sveta iz vrst SD, v RIS = direktor svetnik iz vrst SMC, Dom starejših Rakičan = direktor svetnik in podžupan SD - Hoblaj ...itd.). Pa tam z javnimi zavodi poslovno sodelujejo firme v lasti svetnika SMC-Gujta. Pri lekarnah pač Gujt očitno nima poslov, pa si jih želi imeti - zato pa morajo zamenjati direktorja. Pa beremo, da tudi svetnik SD, Milošević poslovno sodeluje s svojimi firmami z prej omenjenimi občinskimi javnim zavodi in tudi veselo glasuje in daje soglasja za imenovanje direktorjev javnih zavodov (ali ravnateljev). Tudi tu gre za firme v lasti svetnika SD Miloševića. Vse to za župana Jevška ni sporno (seveda ni saj so to svetniki, ki so njegovi podporniki v mestnem svetu ali celo člani iste stranke SD). V koaliciji SD in SMC v MS je marsikaj gnilega. Jevšek se je očitno sprl že tudi z vsemi občinami - spomnimo se, da je to populistično očital prejšnjemu županu. Drugače si ne vem razlagati soglasno podporo vseh ostalih občin (razen MS) Zajcu na svetu Pomurskih lekarn. Edino kar Jevška še drži nad vodo so servilni mediji, ki njegove mahinacije in zamenjevanje uspešnih ljudi tajijo (z mogoče redkimi izjemami). Spomnimo Jevšek je bil pobudnik nakupa Murskega vala z javnimi sredstvi preko CEROP-a, Jevšek je bil predlagatelj pretiranega in neznosnega povišanja cen padavinske vode, Jevšek je podpornik da javno podjetje za odpadke Cerop gradi stanovanja z krediti, mi pa imamo visoke cene za odlaganje teh odpadkov, Jevšek je pobudnik, da se javni zavodi lahko zadolžujejo preko svojih zmožnosti odplačevati kredit....). Servilni mediji o tem skoraj ne pišejo in skrivajo ter pod preprogo pometajo vse te barabije. Eni zaradi političnih prepričanj njihovih lastnikov (Večer, Vestnik...) eni pa zaradi finančnih koristi, ki jih pri tem imajo (Pomurec.com, TV AS, Idea.....). Medijska gonja proti Zajcu je pokazala vso sprevrženost v miselnosti Jevška in Đurova ter koalicije SD+SMC ter romskega svetnika. Zakaj romski svetnik podpira Jevška - ker slišimo, da bo ta v igrišče s slačilnicami na Pušči v 3 letih vložil preko 250.000 eur - slavnostno odpiranje bo verjetno tik pred naslednjimi volitvami. Pri lekarnah pa kljub temu, da jim je Zajc razložil, da noben lekarniški javni zavod v Sloveniji ni izvedel uspešnega javnega razpisa za nabavo zdravil (beremo, da je cena za zdravila določena s strani države in enaka povsod) - tisti, ki so pa poskušali izvesti nabavo preko javnega razpisa pa so dobili negativno mnenje računskega sodišča. Vse to beremo iz izjav merodajnih v lekarnah in prihaja po kapljica na dan. Da pa ne bi slučajno to slišali tudi murskosoboški svetniki pa Jevšek Zajca sploh ne povabi na sejo mestnega sveta - tam pa na veliko obračunava z njim! Bolano do skrajnosti! Za povrh pa še izvemo, da je v ozadju, še pred sejo, že bil sklenjen dogovor med SD in SMC da bo na mestnem svetu tajno glasovanje. Beremo, da je tajno glasovanje predlagal svetnik SMC Celec (ki so ga pred kratkim v koaliciji imenovali ponovno za direktorja javnega zavoda in tako lahko nadaljuje s poslovnim sodelovanjem z firmami svetnikov SD in SMC (Milošević, Gujt). Svetniki SMC so se pač hoteli skriti za tajnim glasovanjem. Tisti, ki smo gledali posnetek seje smo videli tudi, da so že na začetku seje imeli vse pripravljeno za tajno glasovanje (torej so v SD vedeli za namero SMC, da bodo predlagali tajno glasovanje - zato so službe že pripravile skrinjico...). Se opravičujem za nekoliko daljši komentar, vendar si ne morem kaj, da ne bi komentirala dogajanja. Moti me, kako pritlehno obračunava Jevšek in njegovi podrepniki z njim nepokornimi direktorji javnih zavodov. In to z uspešnimi direktorji. Sam pa nima kaj pokazati - razen povišanj cen in "ropanj" denarnic občanom, obglavljenih direktorjev v javnih zavodih in nastavljanjem njemu pokornih. Gre mi na bruhanje zaradi takih ljudi!

Mirika (nepreverjen)

(5) Če se na javni razpis ni prijavil nihče ali če nihče od prijavljenih kandidatov ni imenovan, se javni razpis ponovi. Za čas do imenovanja direktorja na podlagi ponovljenega razpisa, vendar najdlje za eno leto, svet zavoda imenuje vršilca dolžnosti direktorja. Za vršilca dolžnosti direktorja veljajo pogoji, ki se zahtevajo za direktorja.

To je določilo člena Zakona o lekarniški dejavnosti, ki ga vsi pravniki na MOMS ne znajo prebrati in vztrajno ponavljajo, da je imenovanje v.d. direktorja s strani sveta zavoda Pomurske lekarne nelegitimno. Toliko, da javnost ve!

Oj-oj (nepreverjen)

Bole glupoga policaja san še nej vido

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice