Kot vse kaže, je direktorski stolček javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, ki ga trenutno zaseda Aleša Kovač zelo zaželen. Na razpis za delovno mesto direktorja je prispelo več kot deset prijav.

Prispelo kar 16 prijav

Mandat direktorja Mikka traja pet let, in kot nam je povedal Mitja Slavinec, predsednik komisije za volitve, imenovanja in administrativne zadeve (kviaz), je na razpis prispelo kar šestnajst prijav. Od tega je bilo kar nekaj prijav nepopolnih, ki jih morajo kandidati še dopolniti. 

Za mesto direktorja so se lahko prijavili kandidati s sedmo stopnjo izobrazbe, ki imajo najmanj dve leti delovnih izkušenj, strokovno poznavanje področja dela javnega zavoda in vodstvene sposobnosti.

Sicer pa bo svet zavoda s kandidati opravil razgovore in jih nato predlagal kviazu v glasovanje. Vendar pa mora kandidata za direktorja potrditi še mestni svet, ki bo o tem odločal na eni od naslednjih sej.

Na druge razpise bistveno manj prijav

Zanimivo je, da se je na razpis za direktorje drugih javnih zavodov v soboški obični prijavilo bistveno manj kandidatov. Na razpis za direktorja Zavoda za kulturo in turizem Murska Sobota (ZKTŠ) en kandidat, prav tako za direktorja Raziskovalno izobraževalnega središča dvorec Rakičan (RIS dvorec Rakičan), za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota pa trije. Za direktorja Mikka pa kar šestnajst.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gistja (nepreverjen)

Zahteve majo opasne, zato je pa lejko sakši lelek primeren kandidat.
Vüpan ka zberrjte nekoga ka dejansko to želi delati, bej pa nekoga ka bi še eno plačo rad mel.
Zadnji dve direktorci sta recimo mogoce ze ven iz let da bi ju zanimalo delo mladinskega kluba; jih pa vseeno zanima recimo plača.

nekši (nepreverjen)

Roko na srce, tu se odloča glede na politična in druga znanstva. Kakorkoli ga. Aleša ni primerna za to delo pa brez zamere, samo prej je odavala nekše mašine za mlejko pakirati ali ka že, te pa takšo delo, ge moreš malo rock sceno poznati in razmišljanje mladih. Pred ten je pitanje, če je v vsej lejtaj enouk v Mikk prišla na kakšno prireditev. Tak ka je verjetno tudi tej razpis kak že telko drugih že komi napisani na kožo

povezani (nepreverjen)

Te razpisi so samo za povezane,zato nevem ka se drugi sploj mantrajo in pošilajo prošnje ;-)

Gost (nepreverjen)

Pa valda, ka se je na razspis za direkotra ZKTŠ prijavila samo mag. Brigita, vej pa so
ga tak skrili, ka ga je še ona komaj najšla. ;-)

Gadafi (nepreverjen)

Kje se lahko prijavim?

test (nepreverjen)

test

Karchi (nepreverjen)

Dosta brezposelnih direktorov

Gost (nepreverjen)

vej pa tej razpis je farsa-že vnaprej se zna ka de Aleša Kovačeva-dvoletna v.d. občinska svetnica izbrana. So se v SD in SMC z romom Rudašem, ki je v isti stranki (ZL) kot Aleša že povezali in vse zgučale. Čisti primer klientelizma. En glas od svetnice Aleše Jevšek pač nüca, zatou de dvoletna v.d. gratala rejdna direktorca. Vüpan, ka de keri kandidat mou jajca ka se ritouže...

Starejše novice