Lendava se bo s prihajajočimi lokalnimi volitvami poslovila od aktualnega župana, med kandidati za mandat zdaj tudi Dejan Süč.

Medtem ko se bo večina aktualnih pomurskih županov na lokalnih volitvah novembra znova potegovala za položaj, je v Občini Lendava že znano, da bodo po štirih mandatih Antona Balažeka zagotovo dobili novega župana. Balažek se namreč po 16 letih županovanja od funkcije poslavlja in se bo z listo stranke DeSUS potegoval za članstvo v občinskem svetu.

Kandidaturo za županski stolček pa je danes najavil 28-letni Dejan Süč, s čimer se je v boju za glasove lendavskih volivcev pridružil nekdanjemu poslancu Francu Laju, kandidatu desnice Janezu Magyaru ter neodvisnima kandidatoma Mihaelu Kasašu in Igorju Kulčarju.

Na družbenem omrežju Facebook je Süč zapisal:

»Spoštovani občani in občanke občine Lendava!

Po tehtnem razmisleku ter ob podpori ljudi, ki mi zaupajo, sem se odločil, da kot neodvisni kandidat kandidiram za župana na bližajočih se lokalnih volitvah. V zadnjih letih sem spoznal veliko čudovitih ljudi z odličnimi idejami, kar je utrdilo moje prepričanje, da ostajam zavezan svojemu domačemu kraju in da ideje posameznikov skupaj zmoremo uresničiti.

Zavedam se odgovornosti, ki jo z mojim dejanjem prevzemam, predvsem pa tega, da bo pot do uresničitve idej strma in nepredvidljiva. Toda Lendava potrebuje mladostni entuziazem povezan z modrostjo tistih, ki so k izboljšanju kakovosti življenja v naši večkulturni skupnosti že veliko prispevali. Želim si sodelovanja z vsemi, ki so pripravljeni na spoštljiv in kulturni dialog ter se zavedajo, da se spremembe lahko dosežejo samo s trdim delom in jasno vizijo.

Prepričan sem, da občani in občanke Lendave ZMOREMO uresničiti vse, kar si zadamo. 

Vesel bom vaše podpore in vsakega glasu, ki mi boste ga na prihajajočih volitvah namenili.

Hvala lepa, Dejan.«

Gaberčan je univerzitetni diplomirani zgodovinar Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, v občini Lendava pa je doslej opravljal tudi funkcijo koordinatorja projekta EPK – Lendava 2025.

Priložnost za mlade

Spomnimo, da je Balažek svojo odločitev o nekandidaturi sporočil na tradicionalnem pikniku stranke DeSUS, kjer je obenem poudaril, da je mladim treba dati priložnost tudi na volitvah in jim stati ob strani, da lahko uresničijo svoje zamisli.

"Odločitev sem sprejel že pred štirimi leti, ko sem povedal, da je to moj zadnji županski mandat. Počaščen sem, da so mi volivci zaupali štiri mandate in 16 let županovanja v občini Lendava. Storil sem vse, kar sem znal in zmogel, da bi Občina dobro opravljala svoje poslanstvo in se razvijala. Na opravljeno delo sem ponosen. Uspeli smo s trdim delom, znanjem in sodelovanjem. Hvala vsem, ki ste me pri tem podpirali, mi stali ob strani in mi zaupali," je zapisal Anton Balažek.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
88lujz99 (nepreverjen)

Zaenkrat najboljša izbira :).

Vau... (nepreverjen)

27-letnik, ki nima ne hiše, ne žene, ne otroka, ne premoženja, ne delovne dobe, ne življenjskih in ne političnih izkušenj... In to je zate najboljša izbira?

In reply to by 88lujz99 (nepreverjen)

Joсo (nepreverjen)

Ja, sploj žena in deca sta obvezen predpogoj za politične kompetence posameznika

In reply to by Vau... (nepreverjen)

Kapate (nepreverjen)

Ja, in to pri 27 letih. Pa kuča in zemlja in premoženje. Pa ni človik 60 letni kradljivi političar! Pa še nekšne "izkušnje" naj ma. Kakšne? Za mučkanje?

In reply to by Joсo (nepreverjen)

mafija2 (nepreverjen)

Sobotainfo, kdo vas plačuje, da propagirate tega domišljavega Narcisa? Pa ja ne Balažek? Ali iz svojega žepa ali iz EPK budžeta? Mislim, da bi morali vsem lendavskim županskim kandidatom nameniti enako mero pozornosti.

In reply to by 88lujz99 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ka je to lendavainfo?

Granulati (nepreverjen)

Katastrofa....šerif se redno organizira....taki naivneži pa nasedajo....pa kao visoko izobražn človek ...

kriplin (nepreverjen)

Saj ne vem, kaj naj bi rekel. Balažeku se je očitno čisto sfuzlalo, mladenič pa je nasedel. Groza!! Še eno vprašanje gospodiču Dejanu. Kdo bo podžupan, če zmagaš na volitvah?

mojo (nepreverjen)

Pa valjda Balažek in Palček... mu bosta z izkušnjami okoli skupne kase pomagala.

In reply to by kriplin (nepreverjen)

Što bi vas razmo (nepreverjen)

Neje dober, če je stari, neje dober če je mladi. Neje dober, če je že 30 let v politiki, neje dober, če nema izkušenj v politiki. Pa što za vraga de van dober?

cool coolee (nepreverjen)

Kulčar Igor.

In reply to by Što bi vas razmo (nepreverjen)

Ogabno (nepreverjen)

Balažek je očitno izračunal, da mu ne bo uspelo zmagati v prvem krogu in zato je strahopetno odstopil od kandidature. Se pa na vse kriplje prizadeva priti preko Desusa v občinski svet - in želi seveda "svojega" župana. Ogabne politične igre.

RomanH (nepreverjen)

Dober kandidat. Sposoben, izobražen z veliko znanja. Kandidatura ni presenetila. Bil bi razočaran, če ne bi kandidiral. Letos se obeta zanimivo volilno soočenje.

Zgvv (nepreverjen)

Filozofska fakulteta...te ze neje strasansko pameten.

POMEMBNO VPRASANJE ZA NJEGA, KOGA BO POSTAVIL ZA PODZUPANA?

edenže (nepreverjen)

Katera fakulteta pa potem “proizvaja” pametne?

In reply to by Zgvv (nepreverjen)

Jovantudom (nepreverjen)

Lendava itak premaga v fuzbali muro.. taka sobočanci pogejte se

Zavedni (nepreverjen)

Pojdite na lendavainfo in prečitajte strokovne komentarje na to temo.

Madžaron ljubljenega orbana.. Njihovo ? svetlo ?........
Juncker gegen Orbán - NEUE Vorarlberger Tageszeitung
https://www.neue.at › 2018/10/12 › junc...

Simon78 (nepreverjen)

Vso srečo. Imaš podporo izobraženega dela volilcev, ki v tebi vidijo potencial. Ne oziraj se na primitivne komentarje brez podlag in smisla.

miicika (nepreverjen)

mladi naprej...

rm1899 (nepreverjen)

Daleč najboljša izbira - Mladenič je izobražen in delaven.Pometel bo s konkurenco !!!

Olosh (nepreverjen)

Dejan, vso srečo ti želim!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice