FOTO: GOV.SI
Vladni govorec je namignil, kako bo vlada odločila glede morebitnih novih ukrepov ali sproščanja obstoječih.

Jelko Kacin je pojasnil, da v tem trenutku še ni dokončnega predloga, saj še danes potekajo sestanki na to temo, na katerih sodeluje tudi svetovalna skupina pod vodstvom Bojane Beović.

Bo pa vlada imela jutri ob 11. uri redno sejo, na kateri se bo seznanila z epidemiološkimi razmerami in predlogom zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, ki poziva k zaostrovanju ukrepov, ter bo tudi prisluhnila stališču svetovalne skupine. Kot vemo, je Gantar dejal,  da si strokovna skupina, ki deluje v okviru ministrstva za zdravje, deli njegovo mnenje o nadaljnjem postopanju.

»Zagotovo se bo velika večina ukrepov podaljšala, ali bo še kakšna sprememba, pa v tem trenutku še ne vemo, « je dejal vladni govorec in napovedal tiskovno konferenco po seji vlade, na kateri bosta nastopila minister Gantar in ministrica za šolstvo Simona Kustec. Tako je za pričakovati njuna pojasnila glede ukrepov, ki se tičejo zdravstvenega področja in odgovor, kaj bo prihodnji teden s šolami. 

Še pred popoldansko tiskovno konferenco po seji vlade, pa bo dopoldne na tiskovni konferenci sodeloval minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, ki bo predstavil vlogo kmetijskega ministrstva znotraj šestega protikoronskega svežnja ukrepov za omilitev posledic epidemije. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost5 (nepreverjen)

Ukrepi kot so zdaj so zadosti. Poloviti je potrebno bedake, ki se jih ne držijo in bo zadosti. To da bomo vsi kaznavani zaradi nekaj bedakov ni prav in prej ali slej bo narodu prekipelo. Sicer mu je že če gledamo kroniko zadnjih dni. Lepo je vse zapreti samo eni moramo delati da preživimo in ne čakamo da bo poštar prinesel socialno.

Karl Marx (nepreverjen)

ali višje sestre
bolj pušijo
kot srednje

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

sobotainfo, v clanku popolnoma nic pametnega ne pise!
seljaki jedni...

Trnkggb (nepreverjen)

Ma ka te srali z novimi ukrepami saj ste pa uničili življenja že mnogim vse kar se da alkajda prihaja v kratkon

Vrana crnaa (nepreverjen)

Ma ka de tej kriminalec s prston kazo da bi se njemi rouka posišijla baraba ena nesposobna!

Smrt jansi (nepreverjen)

Ti seljak kacin kaj jasa ti nastavi ti pa lepo vtaknes ali kako imate vi to tam na vrhu?se igrate kaj vlakeca tudi?jansa pa strojnik?

Ella1962 (nepreverjen)

Prihaja covid 21
Kr verjemte tudi prvic sem pisaka da nam bo hujse kot pri prvem valu, in so me bombardiral z besedami "prvo se prepricajte pol pišite" NO IN JE RES HUJŠE 👍🙏🙏

Starejše novice